Foto Buy Social Event CIRCL Okt 2017 Borrel

Content aanscherpen voor sociale initiatieven.

Organisatie in het kort

Buy Social: stimuleren van inkopen bij sociale ondernemingen om hun omzet en impact te vergroten.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Innovatie
💛 Duurzaamheid, natuur en milieu

Project details

⏱️

Vanaf de start: 8 tot 16 uur, binnen 2 tot 4 weken. Op locatie en/of vanuit huis.

apostrophe-beginning

Dit project levert imagoverbetering op en de kans op meer impact voor sociale ondernemingen.

Anouk Borsboom

Anouk Borsboom

Buy-Social

Projectomschrijving

Wat hebben wij nodig. 
Wat we al hebben. 
Waarom is dit project van waarde.

Wij stoeien sinds het live gaan van ons platform met de kwaliteit van de profielen van sociale ondernemingen. Wij missen de tijd om hierin verbetering aan te brengen. De markt is een tool om sociaal inkopen te bevorderen, maar met slechte profielen geeft het geen professionele uitstraling. 

De online markt is een etalage met producten en diensten van sociale ondernemingen. Hoe professioneler zij hier op staan, hoe aantrekkelijker voor inkopers om daadwerkelijk met hen in zee te gaan. Met het verbeteren van de markt geven wij sociaal ondernemerschap een professioneler gezicht: 

  1. waardoor wij makkelijker inkopers kunnen overtuigen; 
  2. en daarmee de omzet vergroot wordt van sociale ondernemingen.
Extra informatie

Het is belangrijk om te weten dat onze website een eenvoudig model hanteert en dat wij momenteel geen middelen hebben om software aanpassingen te doen. Als echter een kleine ingreep een grote verbetering betekent, dan horen wij dat wel graag.

Buy-Social
Buy-Social

De missie van Buy-Social.

💡Innovatie
📍Utrecht

Steeds meer organisaties willen Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI) als onderdeel van hun MVO-beleid, maar weten niet altijd hoe, waar en bij wie. Buy Social is een samenwerking tussen Social Enterprise NL en Social Impact Factory die inkopen bij sociale ondernemingen faciliteert en stimuleert. Sociale ondernemingen zijn de voorhoede van organisaties met een maatschappelijke missie. Impact maken, ofwel maatschappelijke waarde creëren, is leidend. Wij bieden een online marktplaats waar hun producten en diensten overzichtelijk te vinden zijn. Zo kunnen organisaties excelleren in MVO en MVI door in te kopen bij sociale ondernemingen.

Daarnaast zijn we een partnernetwerk voor publieke en private organisaties en begeleiden hen bij het inkopen met concreet advies. Tijdens bijeenkomsten wordt kennis uit het netwerk gedeeld, die meteen toepasbaar is in de praktijk. Wij verbinden vraag en aanbod. Zo versterken en versnellen we maatschappelijk verantwoord ondernemen via maatschappelijk inkopen.

Lees meer