Bureau Burgerberaad-photo
🌱 Help deze organisatie Of stel een vraag

Strategisch advies over Marketing

Organisatie in het kort

Het is de missie van Bureau Burgerberaad om de Nederlandse democratie te versterken door burgerberaden met impact te stimuleren.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Diversiteit en inclusiviteit

Project details

⏱️

6-10 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 3-6 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.
📍

Op locatie

🚀

We kunnen direct starten

apostrophe-beginning

Samen kunnen we de democratie versterken, door burgerberaden meer onder de aandacht te brengen bij jongeren tijdens de verkiezingen!

Marije Dippel

Marije Dippel

Bureau Burgerberaad

Projectomschrijving

Waarom we dit project starten?

De verkiezingen komen eraan. Een goede tijd om meer bekendheid te geven aan burgerberaden. Omdat democratie veel meer is dan 1 x in de vier jaar je stem uitbrengen.

We hebben een campagne ontwikkeld (Als je ’t mij vraagt...) die we optimaal willen benutten in aanloop naar de verkiezingen. Door deze zelf (online) in te zetten maar ook in samenwerking met anderen. We willen dat vooral jongeren kennis nemen van dit politiek neutrale instrument en in actie komen (meedoen als ze geloot worden, bij stemmen 'burgerberaad' meenemen in de afweging en vragen stellen aan politici over burgerberaden).

Wat hebben we nodig?

  • Een beoordeling van onze huidige activiteiten.
  • 2 tot 4 één uur strategiesessies waarin we sparren hoe we met beperkt budget jongeren (18-25) kunnen bereiken, ze kunnen informeren, aanzetten. Daarbij een plan maken
  • Een samenvatting van de onderwerpen die besproken zijn met concrete next steps voor de uitvoer, in de vorm van een startplan.

Onze ervaring met soortgelijke projecten: Ik ben er bekend mee of heb er eerdere ervaring mee

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een strateeg of marketeer die ons helpt met strategische marketing thema's uitdiepen zoals doelstellingen, positionering, doelgroep, boodschap en kanalen.

  • Je bent een facilitator of sparringpartner die samen met ons dieper in de wereld van strategische marketing duikt.
  • We gaan graag om tafel met iemand die bekend is met zaken als doelstellingen, positionering, doelgroep en de juiste boodschap.
  • Met jouw expertise kan je ons helpen de marketingstrategie naar een hoger niveau te tillen.
🧭 Communicatie strategie

Wat hebben we al?

  • Intern contactpersoon die inhoudelijk betrokken is.
  • Een begrip van de doelgroepen die we willen bereiken.
  • Missie en visie.
  • Meerdere ideeën en plannen die we hebben.
Marije Dippel
Marije Dippel Anders
Bureau Burgerberaad
Bureau Burgerberaad

De missie van Bureau Burgerberaad.

🌈Diversiteit en inclusiviteit
🌱 Start-up fase
📍Amsterdam

Vertrouwen tussen politiek en burgers is essentieel voor de democratie. Dat vertrouwen staat onder druk. En daarmee de toekomstbestendigheid van de democratie. Burgerberaden kunnen bijdragen aan de transitie die nodig is. Maar de meeste burgerberaden voldoen niet aan de basisvoorwaarden. Dat doet afbreuk aan het instrument, maar zal ook het vertrouwen verder doen afnemen. Kwaliteit is dus key.

Lees meer