Helena Lopes Knqiuj3hyq4 Unsplash

Impact verhalen schrijven

Organisatie in het kort

Toegankelijkheid wordt vaak als abracadabra gezien: onbegrijpelijk vinden wij. Abra bouwt software en geeft advies om digitale toegankelijkheid voor iedereen begrijpelijk te maken. Zo kunnen alle mensen, ook met een beperking, digitaal meedoen.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Innovatie
💛 Welzijn
💛 Mensenrechten

Project details

⏱️

12-24 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 3-6 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.
🚀

We kunnen direct starten

apostrophe-beginning

Met jouw creatieve ideeën en vlotte pen kunnen we verhalen schrijven, die mensen met een beperking inspireren over de mogelijkheden om appgebruik ook voor hen mogelijk te maken.

Paul van Workum

Paul van Workum

Abra

Projectomschrijving

Waarom we dit project starten?

Voor veel van onze dagelijkse zaken zijn we afhankelijk van apps, websites en digitale tools. Ontspannen met een podcast, een brainstorm op een digitaal whiteboard. Helaas kan niet iedereen in dit digitale tijdperk meekomen, veel ontwikkelaars houden namelijk geen rekening met mensen met een beperking. Vooral blinden zijn hier vaak de dupe van. Wij proberen het appgebruik voor hen en anderen met een beperking toegankelijker te maken. Met succes! Inmiddels hebben we namelijk voor veel mensen het verschil gemaakt en doen we veel projecten met toffe impact. Deze verhalen willen we graag met ons netwerk delen. Help jij ons met je creatieve ideeën en vlotte pen aan een aantal inspirerende verhalen?

Wat hebben we nodig?

 • Een inspirerend concept voor een testimonial, waarmee wij onze impact goed over kunnen brengen, uitgewerkt in goed geschreven en aansprekende content die in lijn ligt met onze merkidentiteit en communicatiedoelstellingen.
 • We staan erg open voor creatieve ideeën en advies.
 • 1 tot 3 uitgewerkte verhalen die we zelf online kunnen verspreiden en presenteren.

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een copywriter die samen met ons toffe impact verhalen kan schrijven over onze projecten, in de vorm van testimonials. Waar we tevens mee kunnen sparren over de juiste boodschap.

 • De vaardigheid om boeiende blog posts, interviews, testimonials of cases te schrijven.
 • Jij kan onze impact helder en aansprekend communiceren.
 • Je kan het verhaal en onze impact goed overbrengen met tekst.
✍️ Copywriting

Wat hebben we al?

 • Missie en visie.
 • Globale content richting(en).
 • Als suggestie: Interview Jan Jaap en Paul over nieuw te lanceren platform Appt.org
 • Als suggestie: Nieuwe livegang app Ontoegankelijk -> interview met doelgroep/samenwerkingspartner
 • Als suggestie: Screenreader.app gaat live, blog over deze app + interview met gebruikers met beperking

 • We kunnen jou in contact brengen met vrijwilligers, donateurs en/of de doelgroep voor interviews.
Abra
Abra

De missie van Abra.

💡Innovatie
🌿 Groeiende fase
📍Utrecht

Abra bouwt aan de missie: "Iedereen appt" met software en kennis. Wij maken toegankelijkheid van apps begrijpelijk. We leveren expertise en ontwikkelen zelf ook software hiervoor. Kennis delen we gratis via Stichting Appt op www.appt.org, de gratis trainingen of via het handboek toegankelijkheid. Daarnaast bouwen we apps die toegankelijkheid versnellen, bijvoorbeeld meldpunt app Ontoegankelijk.

Lees meer

Professionals over Abra

Ruben
Toegankelijkheid is superbelangrijk en wordt veel te vaak niet serieus genomen. Abra maakt toegankelijkheid urgent en - pun intended - toegankelijk. Waardevolle instructies en een enorme database via stichting Appt, een meldpunt, noem maar op.
Hans
Fijn samengewerkt met Paul aan de aanscherping van Abra's strategie. In goed overleg en met goede challenges tot een mooi resultaat genomen.
Sabine
Het was fijn samenwerken met Paul. Hij staat open voor feedback en het is leuk met hem te sparren.
Gosse
Het is prettig samenwerken met Paul. Staat open voor suggesties en is enthousiast over alles wat er gebeurt.
Juliette
Voor mij was het direct een klik met Paul en Jan Jaap van stichting Appt. De samenwerking verliep soepel. Het doet goed, te weten dat je medewerking verleend aan een stichting die zich belangeloos inzet om apps te verbeteren zodat mensen met een beperking en belanghebbenden digitaal beter gebruik kunnen maken van apps. Zij stonden open voor mijn input, kreeg het vertrouwen en ik kon mijn passie hierin kwijt om de taken uit te voeren. En als het dan ook resulteerde in een succesvol event dan haal ik er veel voldoening uit. Al met al superleuke ervaring en fijne samenwerking!