KPI

Adviesrapport: Website User Experience

Project details

💒 Vrijwilligerscentrale Utrecht

🛠️ UX

⏱️ 10-20 uur in totaal

🗓️ Verspreid over 2-4 weken

💻 Op locatie en/of vanaf huis.

Organisatie in het kort

We zorgen ervoor dat vrijwilligers aan de slag gaan bij organisaties, dat zij zich d.m.v. workshops en trainingen kunnen ontwikkelen, en dat organisaties goed zijn toegerust om me vrijwilligers te werken. Daarnaast zetten we vrijwilligerswerk continu op de kaart in Utrecht!

 • Welzijn
 • Diversiteit en inclusiviteit

Profiel vrijwilliger

Een User Experience Designer die een digitaal product kan evalueren op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, in de vorm van een expert review. Benodigd: ervaring met het verbeteren van digitale producten zoals websites, apps of platformen.

Start: We plannen, na de match, binnen een maand de eerste afspraak in.

Red vrijwilligers in Utrecht
Geschreven door Wouter Schild van Vrijwilligerscentrale Utrecht

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

We zijn nu bezig met een nieuw systeem waar we wat meer functionaliteiten voor onze vacatures hebben maar we willen ook dat de user experience een stuk beter wordt. Op de huidige website is het niet heel makkelijk om snel je informatie te vinden. We willen de processen voor zowel potentiële vrijwilligers, terugkerende vrijwilligers en maatschappelijke organisaties een stuk makkelijker maken zodat ze sneller en beter geholpen kunnen worden.

Daarnaast willen we graag dat er duidelijke links komen met de camapagne en de waarderingssite.

Wat hebben we nodig?

 • Het in kaart brengen van knelpunten binnen onze User Experience.
 • Een advies met praktische verbeterpunten waarmee wij het digitale product naar een hoger niveau kunnen tillen. Bijvoorbeeld met voorbeelden van best practices of een actielijst (het liefst in volgorde van urgentie).
 • Een adviesdocument waarin het bovenstaande samenkomt, wat wij intern kunnen gebruiken als leidraad.

Wat hebben we al?

 • De Vrijwilligerscentrale Utrecht is bezig met het bouwen van een nieuwe website. Op dit moment is de website www.vcutrecht.nl ons visitekaartje met alle informatie en vacatures over vrijwilligerswerk in Utrecht.
 • Er is een campagnesite om Utrechters te inspireren om vrijwilligerswerk te doen www.vrijwilligerswerkietsvoorjou.nl. Hierop worden mooie verhalen verteld
 • Er is een website om vrijwilligers te waarderen www.utrechtbedankt.nl Ook hierop staan verhalen, maar deze gaan naar de campagnewebsite. Maar er is ook een webshop waarop we regelmatig leuke presentjes en acties aan vrijwilligers aanbieden

Waarom is dit project van waarde?

Wij zijn heel erg op zoek naar een frisse blik. We werken al lang op dezelfde manier en daardoor is het moeilijk om eens anders naar onze eigen werkwijze te kijken. Hulp van buiten de sector is dus zeer welkom!

Wouter Schild
Wouter SchildAdviseur vrijwillige inzet

Meer weten?

Vrijwilligerscentrale Utrecht
Vrijwilligerscentrale Utrecht
Bemuurde Weerd Oostzijde 3
3514 AN Utrecht
vcutrecht.nl
Wouter Schild
Wouter SchildAdviseur vrijwillige inzet

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).
De wereld van VC Utrecht is dynamisch. We ontwikkelen/participeren in nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Waar ze trots op zijn

 • We hebben een vacaturebank met continu meer dan 700 vacatures bij organisaties door heel de stad.
 • We hebben een hele gave app ontwikkeld (Vinder) om vrijwilligers aan organisaties te koppelen.
 • We reiken jaarlijks de vrijwilligerstrofee uit tijdens een waarderingsdiner voor 500 Utrechtse vrijwilligers.

Ken je iemand die past bij dit project?

Help dit goede doel een handje.