Med Badr Chemmaoui Zspbhokqdmc Unsplash

Animatie

Wie kan je helpen?

Harpert Wouters
Harpert WoutersPR en Communicatie
The Rotary Foundation
Stationsweg 29,
4205 AA Gorinchem
rotary.nl/foundation
The Rotary Foundation

Waar dragen ze aan bij?

De Foundation richt zich op een zestal doelen zoals opgesteld door de UN (de zogenaamde Sustainable Development Goals, SDG). De humanitaire impact van de vele projecten is enorm, want wordt hands-on door de leden van de lokale RotaryClubs uitgevoerd, in samenwerking met en ondersteund door de lokale gemeenschappen die deze hulp krijgen.

Rotary verbindt en geeft mensen weer hoop op een beter leven.

  • Ontwikkelingshulp
  • Armoede
  • Welzijn

Wat voor vrijwilliger zoeken ze?

Expertise gezocht: Een animator die goed is in het visueel vormgeven van een verhaal en dit te vertalen naar een animatie. Pre: iemand die een organisatie op conceptniveau kan helpen het verhaal (creatief) aan te scherpen.

Beschikbaarheid

Vanaf de start: 25 tot 40 uur, binnen 3 - 6 weken. .

De animatie zal via de website van Rotary Nederland verspreid worden in het netwerk van 20.000 leden van Rotary in Nederland (en vlaams Belgie). Door de positieve boodschap en ‘Call for Action’ hopen we op een stijging van donaties en aanmelding van nieuwe projecten.
Geschreven door Harpert van The Rotary Foundation

Project­omschrijving

Wat hebben wij nodig. 
Wat we al hebben. 
Waarom is dit project van waarde.

Bijdragen aan internationale goede doelen kan op veel manieren, wij willen mensen overtuigen dat hun bijdrage aan de Foundation exceptioneel is gelet op de besteding van hun bijdrage aan duurzame projecten met grote sociale impact.

Wij zouden graag zien dat de Foundation de favoriete goede doelen organisatie van mensen wordt. Daarvoor is uitleggen wat die Foundation eigenlijk doet erg belangrijk. Onbekend maakt onbemind, niet waar.

Goed om te weten. 

De inhoud van de animatie is voor een groot deel wel bekend, maar het is zeker wenselijk om er als buitenstaander kritisch naar te kijken en mee te denken.

Er is een recente PowerPoint presentatie, die echter het enthousiasme van de presentator nodig heeft om de luisteraars mee te slepen in het grote verhaal.

De verwachting is dat een goede animatie de luisteraar zelfstandig kan enthousiasmeren en overtuigen.

The Rotary Foundation
The Rotary Foundation
Stationsweg 29,
4205 AA Gorinchem
rotary.nl/foundation
Harpert Wouters
Harpert WoutersPR en Communicatie

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

The Rotary Foundation (TRF) is de internationale goede doelen stichting (NGO) van Rotary. Leden van lokale RotaryClubs zijn ‘People of Action’. Alle RotaryClubs in de wereld doen service projecten in hun eigen gemeenschap, of helpen mee aan internationale humanitaire projecten.

Naast veel vrijwilligerswerk (Handjes uit de Mouwen) is vaak ook extra geld nodig om projecten uit te voeren. Daarvoor kan een beroep gedaan worden op de Foundation. Hiervoor gelden uiteraard strikte voorwaarden.

Projecten geven hulp aan mensen, die veelal in armoede leven, en bieden hoop op een beter leven. We werken als vrijwilligers maar voeren de projecten professioneel uit, gericht op duurzaamheid en sociale impact.

Waar ze trots op zijn

  • De Foundation is er trots op dat zij behoren tot een selecte groep van NGO’s die - meetbaar - al jarenlang ervoor zorgen dat het ingezamelde geld ook helemaal terecht komt bij de mensen waarvoor de projecten bedoeld zijn.
  • In 2018 zijn meer dan 1300 grote internationale humanitaire projecten uitgevoerd door leden van Rotary, die daar meer dan 50 miljoen uren vrijwilligerswerk in hebben gestoken, geholpen door bijdragen van meer dan 410 miljoen dollars vanuit de Foundation. En dat ieder jaar weer...
  • Op deze manier dragen wij bij aan een betere wereld: het motto van een lid van Rotary is niet voor niets: ‘Service above Self’.

Deel dit project in jouw netwerk

Help ons een professional te vinden voor The Rotary Foundation
Deel op Linkedin