e7a880cf-1ab8-461f-a5c9-a756b38e4d25

Workshop communicatie trends

Project details

💒 Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF

🛠️ Communicatie

⏱️ 1-4 uur in totaal

💻 In een videocall of op locatie (geen voorkeur).

Organisatie in het kort

We zijn ervan overtuigd dat iedereen die zijn kennis kan benutten, betekenisvol is in Nederland. Dáárom maken we ons daar sterk voor.

 • Educatie
 • Welzijn
 • Diversiteit en inclusiviteit

Profiel vrijwilliger

Een communicatiespecialist met kennis in trends binnen dit vakgebied. Instaat zijn of haar kennis over te brengen in een workshop of presentatie vorm. Pre: ervaring met het faciliteren van workshops en/of

Start: We plannen, na de match, binnen een maand de eerste afspraak.

Onze organisatie moet meegroeien met de laatste trends en ontwikkelingen in communicatie, daarvoor kunnen wij kennis van buitenaf goed gebruiken.
Geschreven door Brecht Janssen van Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF

Project­omschrijving

Ons huidige kennisniveau.

Om op een duurzame manier onze boodschap uit te blijven dragen, willen we onze communicatie verbeteren. Hoewel de reguliere communicatie van ons huidige Communicatie & Fondsenwerving team goed is ingebed, hebben wij behoefte aan kennis van buitenaf. In deze sessie hopen we vooral te leren over trends en ontwikkelingen in de markt, zodat wij kunnen groeien als organisatie, en onze jaarplannen voor 2021 kunnen optimaliseren.

De inhoud van de sessie.

 • Welke trends spelen er nu in de communicatie?
 • Wat betekenen deze trends voor mijn organisatie?
 • Hoe kan ik deze trends gebruiken om mijn communicatie beter te doen?

Wat extra van waarde zou zijn.

 • Ik zou het fijn vinden om achteraf nog 30 minuten 1-op-1 te zitten voor eventuele vragen of opstarthulp.
Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF
Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF
Newtonlaan 71
3584 BP utrecht
Stichting Vluchteling-studenten UAF
Brecht Janssen
Brecht Janssen

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Talentvolle vluchtelingen hebben zonder advies, begeleiding en financiële steun vaak geen mogelijkheid om zichzelf verder te ontwikkelen en succesvol te integreren op de Nederlandse arbeidsmarkt. Het UAF zet zich hiervoor in.

Waar ze trots op zijn

 • Jaarlijks helpen we bijna 4000 gevluchte studenten en professionals hun talent te ontwikkelen in Nederland
 • We werken hierbij actief samen met bedrijven, hoger onderwijsinstellingen en gemeenten
 • Zo ontwikkelen we samen leer&werk-trajecten die uitzicht bieden op een duurzame plek op de arbeidsmarkt. Een win-win-situatie voor vluchteling én samenleving!
 • Meer dan 400 vrijwilligers begeleiden, als aanvulling op het UAF, gevluchte studenten en professionals via ons mentoringprogramma.

Professionals over Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF

Evelyne 👐 Kennissessie Marketing Automation

Evelyne
De samenwerking met het UAF verliep supervlot. Het is een enthousiaste groep mensen die bereid zijn om in te zetten op groei en innovatie. Fijn om te zien dat Marketing Automation ook leeft onder stichtingen \/ goede doelen. Het UAF was zeer betrokken bij het project en leverde zelf input en ideeën aan. Dit zorgde voor een goede interactie en verloop van het verhaal. Helemaal top! :-)

Rui 👐 Studenten wervingscampagne

Rui
Het was een ontzettend leuke samenwerking. Alex heeft een super goede briefing geleverd en schakelde snel. De presentaties waren heel leuk, het barst van de positieve energie bij het UAF. Iedereen denkt mee en er ontstaan spontaan allemaal nieuwe ideeën. Ze hebben ook een fotografe ingeschakeld die de campagne shoots gaat doen, waardoor het project naar een nog hoger niveau getild gaat worden. Al met al ontzettend leuk om te doen en volgens mij gaat er een mooie campagne komen!

Daniel 👐 Workshop communicatie trends

Daniel
Ik heb de samenwerking met UAF als zeer positief ervaren. De ruim 2 uur durende innovatieworkshop was erg interactief (ondanks dat het online was). Erg leuk, de energie en betrokkenheid tijdens de sessie, en de enthousiaste reacties achteraf. We gaan elkaar zeker nog eens spreken!