Waalse Bos Luchtfoto

Social Media posts

Project details

💒 Trees for All

🛠️ Social Media

⏱️ 16-32 uur in totaal

🗓️ Verspreid over 8-12 weken

💻 Op locatie en/of vanaf huis.

Organisatie in het kort

We planten bomen en beschermen bestaande bossen in Nederland en het buitenland. In ontwikkelingslanden werken we hierbij altijd samen met de lokale mensen. We zijn de meest ervaren aanbieder van CO2-compensatie in Nederland via duurzame bosprojecten en de enige die daarbij voldoet aan de strenge eisen van het CBF-keurmerk. Zo dragen we samen met onze partners en donateurs bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en betere leefomstandigheden van de lokale bevolking.

 • Duurzaamheid, natuur en milieu

Profiel vrijwilliger

Een Social Media specialist die goed geschreven en aansprekende Social Media posts voor ons kan creëren, plaatsen en beheren. Benodigd: ervaring met het beheren van Social Media accounts voor organisaties.

Start: We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

Via Trees for All kun je een boom planten en je CO2-uitstoot compenseren. Lekker concreet. Wie bedenkt voor ons pakkende social media berichten die ervoor zorgen dat nóg meer mensen helpen met het vergroenen van onze aarde?
Geschreven door Marchien Kampen van Trees for All

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

In 2019 is er voor het eerst een contentstrategie opgesteld voor Trees for All en is er met een contentplanning gewerkt (in Google spreadsheet). Hierin zijn diverse ideeën voor content opgenomen (hygiëne, hub en hero) en er is een start gemaakt met het delen hiervan. We willen nu graag naar een next level met een vernieuwde contentstrategie en een uitbreiding van de content. Via de Nieuwe Gevers hebben we ook een briefing geschreven voor een vernieuwde social media contentstrategie, met focus op Instagram en LinkedIn.

Daarnaast willen we graag deze opdracht uitzetten omdat onze huidige strategie en planning natuurlijk doorloopt (Instagram, LinkedIn, Facebook en Twitter), we veel ideeën hebben voor content en op korte termijn hulp zoeken bij het maken van social media posts. Eventueel ook het beheren ervan, maar dit graag in overleg afstemmen.

Wat hebben we nodig?

 • Het bedenken en uitwerken van goed geschreven en aansprekende posts voor ons voornamelijkste social media kanaal.

Wat hebben we al?

 • Onze organisatie social media account
 • Een social media strategie
 • Missie en visie document
 • Doelgroepomschrijving
 • Contentplanning (via Google Spreadsheets)

Waarom is dit project van waarde?

Jaarlijks verdwijnen er netto 10 miljard bomen. Trees for All wil ervoor zorgen dat er juist bos bijkomt. Hoe? We roepen iedere wereldburger op om elk jaar 2 bomen te planten: 1-2-Tree. Onze social media kanalen zijn onmisbaar om dit doel te bereiken.

Trees for All
Trees for All
Rotsoord 3a
3523 CL Utrecht
treesforall.nl
Marchien Kampen
Marchien KampenSr. communicatieadviseur

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Stichting Trees for All is opgericht in 1999 en sindsdien hebben we wereldwijd al miljoenen bomen geplant in de strijd tegen klimaatverandering. Je kunt via ons een boom planten of je CO2-uitstoot compenseren via duurzame bosprojecten. Zo dragen we samen bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en betere leefomstandigheden van de lokale bevolking. Trees for All heeft het CBF keurmerk voor goede doelen en ANBI status.

www.treesforall.nl

Waar ze trots op zijn

 • Meer dan 5 miljoen bomen en struiken geplant wereldwijd
 • Super leuk, betrokken en gedreven team van +/- 10 professionals
 • Mooie projecten zowel in Nederland als in het buitenland (Costa Rica, Oeganda, Bolivia)
 • We hebben een grote achterban van > 250 bedrijvenpartners, zo’n 10.000 social media volgers, bijna 4.500 nieuwsbrief lezers en +/- 10.000 website bezoekers per maand
 • We zijn in korte tijd flink gegroeid en blijven ambitieus en heel ondernemend!