3902c289-22e6-4311-8d6e-c5f99655845d
🌱 Ik wil helpen

Event video

Project details

💒 Stichting Kind en ziekenhuis

🛠️ Video

⏱️ 8-24 uur in totaal

🗓️ Verspreid over 2-5 weken

💻 Enkel op locatie

Organisatie in het kort

Stichting Kind en Ziekenhuis bevordert al ruim 40 jaar kind- & gezinsgerichte medische zorg vanuit het perspectief van kind en gezin in het ziekenhuis, thuis of elders. Om de medische zorg minder negatieve impact te laten hebben op kind en gezin.

  • Gezondheid en ziektebestrijding
  • Kind en gezin
  • Welzijn

Profiel vrijwilliger

Een cameraman/vrouw die een bedrijfsfilmpje kan maken en editen. Benodigd: eigen camera apparatuur. Pre: iemand die mee kan denken met het (creatieve) script.

Start: We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

🌱 Ik wil helpen
Met een te gekke video van onze KAR dag, kunnen wij de wereld laten zien wat kinderen écht willen in ze zorg. Jij zorgt ervoor dat de kinderen GEZIEN worden! 🔥
Geschreven door Hester Rippen van Stichting Kind en ziekenhuis

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

Elk jaar organiseren we de Landelijke KinderAdviesRaad dag waarop kinderen samenkomen om over een onderwerp te praten. Helaas kunnen niet alle kinderen hierbij aanwezig zijn wegens verschillende (soms medische) redenen, daarom gaan we een livestream opzetten. Op de dag zelf willen we de livestream en het event graag in beeld brengen, waar we vervolgens een korte video van kunnen maken.

Wat hebben we nodig?

  • Een video edit van een livestream op locatie, teruggebracht naar 1 tot 3 minuten, die we kunnen gebruiken voor externe communicatie (zoals op de website, in een powerpoint presentatie en/of social media).

Wat hebben we al?

  • Doelgroep die we willen bereiken.
  • Event: zaterdag 20 nobember 2021 van 10.00 tot 16.00 uur in Bravis ziekenhuis Bergen op Zoom
  • Meer info & voorbeeld: www.kindenzorg.nl/kinderadviesraden-dag-2019/
Hester Rippen
Hester Rippen
Stichting Kind en ziekenhuis
Stichting Kind en ziekenhuis
Churchilllaan 11 4e etage
3527GV Utrecht
Stichting Kind en ziekenhuis
Hester Rippen
Hester Rippen

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Stichting Kind en Ziekenhuis is dé patiëntenorganisatie voor kinderen in de medische zorg. Kind & Ziekenhuis bevordert al 40 jaar kindgerichte medische zorg vanuit het perspectief van kind en gezin in het ziekenhuis, thuis of elders. Dit is zorg waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke behoeften van kinderen, zoals het serieus nemen van angst en stress en het zoveel mogelijk voorkomen van pijn.
Of het nu gaat om pasgeborenen, peuters, schoolkinderen of tieners; of ze nu een gebroken arm of een chronische aandoening hebben; of ze nu in het ziekenhuis, thuis of elders worden behandeld. Kind & Ziekenhuis behartigt de belangen van al deze kinderen en hun (aanstaande) ouders en geeft informatie en advies. De Kinderstem en daarmee de rechten van het kind vertegenwoordigen wij vanuit de visie Handvest Kind & Ziekenhuis en Kind & Zorg.

Waar ze trots op zijn

  • Wij hebben er mede voor gezorgd dat ouders bij kinderen aanwezig mogen zijn tijdens inleiding van narcose, op de uitslaapkamer, bij alle overige handelingen en minimaal 1 ouder mag ook blijven slapen in ziekenhuizen
  • Wij hebben de eerste KinderAdviesRaad van Nederland opgericht in een zorgorganisaties zodat kinderen zelf een stem hebben. Inmiddels zijn na 7 jaar er 27 en groeiende!
  • Kijk voor meer op www.kindenziekenhuis.nl/activiteitenoverzicht/

Professionals over Stichting Kind en ziekenhuis

Jolanda 👐 Brochure design

Jolanda
Ik heb fijn samengewerkt met Hester Rippen van Stichting Kind & Ziekenhuis. Het was een mooi project, en de samenwerking ging vlot en soepel.

Diane 👐 Kennissessie over Microsoft Teams

Diane
Het was leuk om stichting kind en ziekenhuis te helpen omdat ze een duidelijk doel hadden, die snel te bereiken was!

Michaël 👐 Pitch deck

Michaël
Interessante organisatie die ik heb mogen ondersteunen met het maken van een pitch. Alle documentatie is duidelijk en gestructureerd aangeleverd en het was duidelijk wat ik moest doen. Ik ontving goede feedback van de gepassioneerde directeur en vond het leuk om met haar samen te werken. Ik wens ze veel succes in deze nieuwe fase waarin ze gaan groeien!

Almer 👐 Kennissessie DISC Model

Almer
Wat een leuk en open team is de Stichting Kind en Ziekenhuis. Heel prettig mee samengewerkt en dat gaat ongetwijfeld in de toekomst nog vaker gebeuren.