c62be31b-647d-43f6-8d61-94df2ed217a3 (3)
🌱 Ik wil helpen

Illustraties

Project details

💒 Stichting Kind en ziekenhuis

🛠️ Illustratie

⏱️ 16-32 uur in totaal

🗓️ Verspreid over 3-6 weken

💻 Enkel vanuit huis

Organisatie in het kort

Stichting Kind en Ziekenhuis bevordert al ruim 40 jaar kind- & gezinsgerichte medische zorg vanuit het perspectief van kind en gezin in het ziekenhuis, thuis of elders. Om de medische zorg minder negatieve impact te laten hebben op kind en gezin.

 • Gezondheid en ziektebestrijding
 • Kind en gezin
 • Welzijn

Profiel vrijwilliger

Een grafisch designer die (zelf gecreëerde) illustraties kan maken voor communicatie uitingen, binnen de huisstijl van de organisatie, voor verschillende kanalen (zoals print, online en/of merchandise).

Start: We plannen, na de match, binnen een maand de eerste afspraak in.

🌱 Ik wil helpen
Draag bij aan de stem van kinderen in zorgorganisaties en maak hen gehoord en beter gezien!
Geschreven door Anjet van Dijken van Stichting Kind en ziekenhuis

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

In Nederland zijn 27 KinderAdviesRaden, gestart vanuit Kind & Ziekenhuis. Om zowel begeleiders als kinderen beter te ondersteunen maken wij een handboek 'hoe je kinderen structureel laat meepraten'. Wij lanceren eind augustus ons handboek in digitale vorm. Het doel is dat begeleiders en kinderen met de verschillende onderdelen ECHT aan de slag gaan. Daar mogen aantrekkelijke visuals voor begeleiders natuurlijk niet ontbreken. Zo zorgen we dat iedereen het snel begrijpt en het aantrekkelijk is om mee te werken. Voor de zekerheid - Je hoeft er GEEN folder van te maken, het is alleen het in huisstijl of in beeld omzetten.

Wat hebben we nodig?

 • Illustraties die passen bij onze huisstijl, die te gebruiken zijn voor communicatie-uitingen in bijvoorbeeld print, online en/of merchandise.
 • In totaal 8 beelden.
 • Onderdeel 1: 6 al bestaande beelden opnieuw op te maken in onze huisstijl.
 • Onderdeel 2: 1 vanuit een tabel in beeld te vatten passend bij onze huisstijl (met korte tekst per kopje).
 • Onderdeel 3: 1 stappenplan moet gevisualiseerd worden (met korte tekst per kopje).

Wat hebben we al?

 • Doelgroepomschrijving: begeleiders KAR (en ander zorgpersoneel)
 • Huisstijl (met elementen zoals logo, kleuren, lettertypes).
 • 6 afbeeldingen zijn af, en moeten omgezet worden naar onze huisstijl.
 • 2 moet omgezet worden naar beeld.
Anjet van Dijken
Anjet van Dijken Senior Projectmanager
Stichting Kind en ziekenhuis
Stichting Kind en ziekenhuis
Churchilllaan 11 4e etage
3527GV Utrecht
www.kindenziekenhuis.nl
Anjet van Dijken
Anjet van DijkenSenior Projectmanager

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Stichting Kind en Ziekenhuis is dé patiëntenorganisatie voor kinderen in de medische zorg. Kind & Ziekenhuis bevordert al 40 jaar kindgerichte medische zorg vanuit het perspectief van kind en gezin in het ziekenhuis, thuis of elders. Dit is zorg waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke behoeften van kinderen, zoals het serieus nemen van angst en stress en het zoveel mogelijk voorkomen van pijn.
Of het nu gaat om pasgeborenen, peuters, schoolkinderen of tieners; of ze nu een gebroken arm of een chronische aandoening hebben; of ze nu in het ziekenhuis, thuis of elders worden behandeld. Kind & Ziekenhuis behartigt de belangen van al deze kinderen en hun (aanstaande) ouders en geeft informatie en advies. De Kinderstem en daarmee de rechten van het kind vertegenwoordigen wij vanuit de visie Handvest Kind & Ziekenhuis en Kind & Zorg.

Waar ze trots op zijn

 • Wij hebben er mede voor gezorgd dat ouders bij kinderen aanwezig mogen zijn tijdens inleiding van narcose, op de uitslaapkamer, bij alle overige handelingen en minimaal 1 ouder mag ook blijven slapen in ziekenhuizen
 • Wij hebben de eerste KinderAdviesRaad van Nederland opgericht in een zorgorganisaties zodat kinderen zelf een stem hebben. Inmiddels zijn na 7 jaar er 25 en groeiende
 • Kijk voor meer op www.kindenziekenhuis.nl/activiteitenoverzicht/

Professionals over Stichting Kind en ziekenhuis

Jolanda 👐 Brochure design

Ik heb fijn samengewerkt met Hester Rippen van Stichting Kind & Ziekenhuis. Het was een mooi project, en de samenwerking ging vlot en soepel.

Diane 👐 Kennissessie over Microsoft Teams

Het was leuk om stichting kind en ziekenhuis te helpen omdat ze een duidelijk doel hadden, die snel te bereiken was!

Michaël 👐 Pitch deck

Interessante organisatie die ik heb mogen ondersteunen met het maken van een pitch. Alle documentatie is duidelijk en gestructureerd aangeleverd en het was duidelijk wat ik moest doen. Ik ontving goede feedback van de gepassioneerde directeur en vond het leuk om met haar samen te werken. Ik wens ze veel succes in deze nieuwe fase waarin ze gaan groeien!

Almer 👐 Kennissessie DISC Model

Wat een leuk en open team is de Stichting Kind en Ziekenhuis. Heel prettig mee samengewerkt en dat gaat ongetwijfeld in de toekomst nog vaker gebeuren.