Kristine Tumanyan 0Y7jk3kcqwe Unsplash
🌱 Ik wil helpen

Marketing advies

Project details

💒 Stichting IKL

🛠️ Marketing

⏱️ 4-12 uur in totaal

🗓️ Verspreid over 2-4 weken

💻 Op locatie en/of vanaf huis

Organisatie in het kort

De bewoners van Limburg in beweging zetten voor het landschap in Limburg. Bewustwording voor onze groene leefomgeving.

 • Duurzaamheid, natuur en milieu

Profiel vrijwilliger

Een strateeg of marketeer, die als facillitator of sparringpartner kan helpen bepaalde (strategische) marketing thema's uit te diepen. Benodigd: ervaring met strategische zaken als doelstellingen, positionering, doelgroep, boodschap, kanalen, etc.

Start: We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

🌱 Ik wil helpen
Met een concreet stappenplan help jij onze webwinkel op de kaart te zetten waardoor we meer kunnen investeren in het landschap!
Geschreven door Hanneke Derhaag van Stichting IKL

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

Wij zoeken een professional vanwege een gebrek aan gespecialiseerde kennis binnen (online) marketing. Wij hebben een webshop met de naam landschapswinkel waarvoor we de marketing (en communicatie) willen opzetten.

Wat hebben we nodig?

 • 2 tot 4 één uur strategiesessies waarin onder andere de volgende onderwerpen worden behandeld: problematiek & doelstellingen, positionering & identiteit en kanalen & doelgroepen.
 • Een geschreven samenvatting van de onderwerpen die besproken zijn.
 • Een startplan met adviezen en concrete next steps.
 • Per doelgroep advies over concrete stappen die gezet moeten/kunnen worden om het beste resultaat te behalen.

Wat hebben we al?

 • Intern contactpersoon die inhoudelijk betrokken is.
 • Een begrip van de doelgroepen die we willen bereiken.
Hanneke Derhaag
Hanneke Derhaag projectmedewerker
Stichting IKL
Stichting IKL
Susterderweg 31
6118 CP Nieuwstadt
Stichting IKL
Hanneke Derhaag
Hanneke Derhaagprojectmedewerker

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Bij IKL werken we uit liefde voor het landschap. Al bijna 40 jaar zet IKL zich met hart en ziel in voor het behoud en ontwikkeling van het landschap van Limburg. Voor de landschapselementen die ons Limburgse land eigen maken, haar gezond en leefbaar houden. Hierbij bewegen we mee in de ontwikkelingen van vandaag en werken toe naar een groen Limburg.

Waar ze trots op zijn

 • Bijna 300 werkdagen uitgevoerd in het landschap met vrijwilligers, kinderen en bedrijven. Van het snoeien van hoogstambomen, planten van struiken, het maaien van waardevolle percelen tot het verwijderen van exoten.
 • Het faciliteren van zelfstandige vrijwilligersgroepen die werken in het landschap door het verstrekken van materiaal en het geven van verdiepingscursussen.
 • Deelnemen of organiseren van dagen voor aandacht van het landschap bijvoorbeeld de Beleefweek Limburg en de Natuurwerkdag (ruim 800 deelnemers op bijna 40 locaties)
 • Bijzondere projecten opzetten zoals voor het Voedselbos, Groene Gezondheid en landschappelijke inpassing zonneparken.
 • Diverse aanplantregelingen opgestart in Limburg: ruim 700 deelenemers planten 1.700 (fruit)bomen, 5.500 km heg, 4.000 struiken en 1.400 stuks kleinfruit.
 • Projecten voor soorten als de eikelmuis, de hazelmuis, patrijzen, geelbuikvuurpad, vroedmeesterpad, knoflookpad, wilde bijen en het vliegend hert. Ook goed voor andere soorten die komen langsvliegen, -fladderen, -lopen, -kruipen en -glibberen.
 • Een opleiding verzorgt voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en stagiares die aan de slag willen in de groenvoorziening.