Schermafbeelding 2022 02 03 Om 11.06.31

Advies over Social Media

Profiel vrijwilliger

Een strateeg of Social Media specialist, die als sparringpartner kan helpen bepaalde Social Media thema's uit te diepen. Benodigd: ervaring met strategische zaken als doelstellingen, positionering, doelgroep, boodschap, kanalen, etc.

Ervaring met:

 • Social Media
 • Communicatie strategie

Organisatie in het kort

Bloed- of lymfeklierkanker zet je leven op z’n kop. Hematon staat voor meer genezing en een betere kwaliteit van leven, want iedereen heeft recht op de beste zorg, informatie en ondersteuning. Wij vertegenwoordigen hen want goed geïnformeerde patiënten leven langer.

 • Gezondheid en ziektebestrijding
 • Welzijn
 • Diversiteit en inclusiviteit

Project details

💒 Stichting Hematon

⏱️ 4-10 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.

🗓️ Verspreid over 3-6 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.

💻 Op locatie en/of vanaf huis

🏁 Wanneer de professional aangeeft te kunnen starten (binnen 2 maanden).

Met jouw advies kunnen we onze Twitter & LinkedIn een nieuw leven inblazen, waardoor de meer mensen kunnen voorzien van waardevolle info over lymf- en bloedkanker!
José Leeuwenkamp
Geschreven door José Leeuwenkamp van Stichting Hematon

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

De social media platforms LinkedIn en Twitter zijn belangrijk om de relevantie en impact te tonen van Hematon. We hebben een goede reputatie bij de doelgroep en een hoge betrokkenheid, alleen benutten we die niet genoeg via onze social media. Met samen een goed plan uitkristalliseren hopen we dat dit ons wel gaat lukken. Denk aan scherpe doelstellingen, jouw best practices en goede content.

Wat hebben we nodig?

 • Een beoordeling van onze huidige activiteiten.
 • 2 tot 4 één-uur strategiesessies waarin we een aantal onderwerpen kunnen bespreken als: doelstellingen, kanalen, tone of voice en doelgroepen.
 • Een startplan met adviezen en concrete next steps voor de uitvoer.
 • Optioneel: voorbeelden van best practices van social media-accounts met veel bereik en reputatie in ons werkgebied

💬 Heb je een vraag over dit project? Stel me gerust een vraag via de knop hieronder. Geheel vrijblijvend.

Wat hebben we al?

 • Intern contactpersoon die inhoudelijk betrokken is.
 • De doelgroep(en) die we willen bereiken.
 • Missie en visie.
 • Onze huidige Social Media kanalen.

Project alert voor soortgelijke jobs

Ontvang direct de nieuwste projecten binnen jouw skills

Stichting Hematon
Stichting Hematon

De missie van Stichting Hematon.

👩‍⚕️Gezondheid en ziektebestrijding
💒 Gevestigde organisatie
📍Utrecht

Bloedkanker of lymfeklierkanker zet je leven op z’n kop. De diagnose, behandelingen en de tijd erna roepen bij zowel patiënten als hun omgeving veel vragen op. Wat is eigenlijk lymfoom, myeloom of leukemie? Wat betekent het om een stamceltransplantatie te krijgen?

Met behulp van 170 vrijwilligers, waarvan de meesten (ex-)patiënt, probeert Hematon patiënten en hun omgeving zo goed mogelijk te helpen bij het beantwoorden van deze vragen. Zo kunnen de 70.000 mensen met deze vorm van kanker zo snel mogelijk weer hun leven op de rit krijgen en hopelijk, de ziekte overwinnen. Ook komen we op voor hun belangen en is er de mogelijkheid voor lotgenotencontact.

Lees meer

Professionals over Stichting Hematon

Jos 👐 Gezocht: Journalist/Beeldrechercheur

Jos
het allemaal gedreven professionals zijn.

Amy 👐 Advies over Social Media

Amy
Stichting Hematon is een patiëntenorganisatie voor bloed- en lymfekanker, die bestaat uit veel verschillende zeer bevlogen vrijwilligers. Tijdens de social media brainstorm met ongeveer 8 deelneemster kon ik dan ook volop input verzamelen - een ideaal vertrekpunt voor de uitwerking van de strategie. Daarnaast was het contact met de hele club, met José in het bijzonder, erg warm en hartelijk. Fijne mensen die zich inzetten voor een geweldig goed doel.