c7bb9293-ee5d-4728-94a9-bb3ca2987f04

Verhalen schrijven over Touretters

Profiel vrijwilliger

Een copywriter die goed geschreven en aansprekende content voor ons kan schrijven (in de vorm van een blog, interview, testimonial of case), waarmee onze impact zichtbaar wordt.

Ervaring met:

 • Copywriting

Organisatie in het kort

Wij werken aan vroegtijdige opsporing van Tourette en het vergroten en verspreiden van kennis om het leven met Tourette makkelijker te maken. Wij maken ons sterk voor mensen met Tourette!

 • Wetenschap en onderzoek
 • Diversiteit en inclusiviteit
 • Gezondheid en ziektebestrijding

Project details

💒 Stichting Gilles de la Tourette

⏱️ 12-24 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.

🗓️ Verspreid over 3-6 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.

💻 Enkel vanuit huis

🏁 We kunnen direct starten

Met jouw hulp kunnen we een boek realiseren dat een unieke inkijk geeft in de diepgaande gevolgen van de aandoening Gilles de la Tourette, gezien vanuit mensen met Tourette en hun naasten.
Laura Beljaars
Geschreven door Laura Beljaars van Stichting Gilles de la Tourette

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

Op de Europese Tourettedag, op 7 juli 2023 brengen wij een boek uit waarin mensen met Tourette centraal staan. Het doel van het boek is een weergave geven van welke impact Tourette kan hebben op het (dagelijks) leven. Dit op een manier die de diversiteit tussen verschillende Touretters ook goed weergeeft zoals verschillende leeftijden, LGBTQ+, variatie in huidskleur en variatie in cultuur. Het zou geweldig zijn als jij ons kan ondersteunen met sterke verhalen schrijven voor in het boek.

Wat hebben we nodig?

 • Een inspirerend concept voor een blog, testimonial, interview of case waarmee wij onze impact goed over kunnen brengen, uitgewerkt in goed geschreven en aansprekende content die in lijn ligt met onze merkidentiteit en communicatiedoelstellingen.
 • We staan erg open voor creatieve ideeën en advies.
 • 1 Tot 3 uitgewerkte verhalen die we zelf online kunnen verspreiden en presenteren.

💬 Heb je een vraag over dit project? Stel me gerust een vraag via de knop hieronder. Geheel vrijblijvend.

Wat hebben we al?

 • Missie en visie.
 • Doelgroepomschrijving.
 • Globale content richting(en).

 • We kunnen jou in contact brengen met vrijwilligers, donateurs en/of de doelgroep voor interviews.

Project alert voor soortgelijke jobs

Ontvang direct de nieuwste projecten binnen jouw skills

Stichting Gilles de la Tourette
Stichting Gilles de la Tourette

De missie van Stichting Gilles de la Tourette.

🧬Wetenschap en onderzoek
🌿 Groeiende fase
📍Haarlem

Tourette wordt slecht herkend en het duurt vaak jaren voordat iemand met Tourette de juiste hulp krijgt. Sinds 1982 maakt Stichting Gilles de la Tourette zich sterk voor het verbeteren van de kwaliteit van leven en de maatschappelijke positie van kinderen en volwassenen met Tourette. Dit doen we door het geven van voorlichting, het organiseren van lotgenotencontact en het behartigen van patiënten-belangen. Ook bevordert de stichting wetenschappelijk onderzoek naar oorzaken en behandeling van Tourette.

Lees meer

Professionals over Stichting Gilles de la Tourette

Roos 👐 Redigeren van teksten

Roos
Het project is van start en we blijven samenwerken. Een mooi bedrijf met duidelijke communicatie en verwachtingen. Fijne en snelle samenwerking!

Fahrida 👐 Campagne concept bedenken

Fahrida
Heb een ontzettend leuke ervaring opgedaan door de prettige en leerzame samenwerking met Stichting Gilles de la Tourette.

Geke 👐 Redigeren van teksten

Geke
Het was heel fijn samenwerken met de stichting. Vriendelijke mensen, heldere communicatie en duidelijke afspraken. Zeker een aanrader!