2938bca9-1d7e-45eb-bc2e-a135c4a25cd3

Advies over Privacy & AVG

Profiel vrijwilliger

Een ervaren Process- of GDPR specialist die ons adviserend en uitvoerend kan helpen bij de verplichtingen van AVG. Benodigd: ervaring met ISO certificering, privacyverklaring etc.

Ervaring met:

 • Data en analyse

Organisatie in het kort

Door ons kunnen educatieteams op het juiste moment de juiste informatie, inspiratie en collega's vinden om met plezier en succes te werken. Dit zorgt ervoor dat kinderen en jongeren zich ten volle kunnen ontplooien in onze snel ontwikkelende samenleving.

 • Educatie
 • Innovatie
 • Welzijn

Project details

💒 Stichting Education Warehouse

⏱️ 24-32 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.

🗓️ Verspreid over 5-7 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.

💻 Enkel vanuit huis

🏁 We kunnen direct starten

Privacy en onderwijs moeten goed geregeld zijn. Help ons conform de AVG te kunnen werken, zodat we het onderwijs blijven ontwikkelen.
Remco Boerma
Geschreven door Remco Boerma van Stichting Education Warehouse

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

Wij willen het onderwijs te ontwikkelen, maar dat moet niet ten koste gaan van de privacy van leerlingen en docenten. Onze ontwikkelpraktijken bevatten per definitie persoonlijke gegevens, toch wil onze doelgroep graag dat we dit delen. De GDPR/AVG is hier een leuke uitdaging bij. We moeten en willen hier aan voldoen, maar hebben hulp nodig om deze specialistische vragen te beantwoorden voor ons specifieke geval. We hebben een samenwerking met een juridische partij die ons wil helpen toetsen, maar zoeken meer hands-on begeleiding. We hopen dus met jouw kennis en kunde meer sturing te krijgen.

Wat hebben we nodig?

 • Algemeen advies en sparring over het zo privacy-by-design houden van ons systeem.
 • Overzicht houden over wat er nog gedaan moet worden om te voldoen aan de eisen van de AVG.
 • Meehelpen opstellen privacy verklaring en andere stukken die mogelijk nodig zijn voor het nakomen van de AVG.
 • Meehelpen met het invullen van een verwerkingsregister.
 • Tips, tricks & best practices door werkprocessen te onderzoeken en mee te denken hoe we dit kunnen optimaliseren.
 • In overleg: Iemand die ons meehelpt in samenwerking met een bestaande legal-partij om onze werelden te verbinden

💬 Heb je een vraag over dit project? Stel me gerust een vraag via de knop hieronder. Geheel vrijblijvend.

Wat hebben we al?

 • We hebben een eerste inventarisatie gemaakt van werkprocessen en betrokken privacy gevoelige informatie. Zowel op organisatorisch niveau als op technisch niveau van onze (zelf ontwikkelde) informatie-systemen.
 • We hebben samenwerking met een juridische partij die ons wil helpen toetsen.
 • Ervaring met AVG binnen andere gebieden, we zijn niet volledig in het ongewisse, maar niemand heeft nog een heel systeem volledig opgetuigd met de complexiteit die EducationWarehouse met zich meebrengt.

Project alert voor soortgelijke jobs

Ontvang direct de nieuwste projecten binnen jouw skills

Stichting Education Warehouse
Stichting Education Warehouse

De missie van Stichting Education Warehouse.

📚Educatie
🌿 Groeiende fase
📍Zwaag

Iedere dag werken educatieteams - van ministerie tot in het klaslokaal – op eigen wijze aan de groei van kinderen en jongeren in onze voortdurend veranderende samenleving. Inzicht in hun kennis en ervaring versnelt de ontwikkeling van teams, scholen en de sector als geheel en is cruciaal voor effectief onderzoek en beleid. Tijd om kennis en ervaring uit te wisselen is echter schaars. Met onze open en effectieve methodiek ondersteunen we de uitwisseling tussen educatieteams door heel Nederland. Zodat zij het onderwijs samen kunnen ontwikkelen op basis van ervaring.

Lees meer