750548a2-099d-4984-b3fd-1b6bfcc77c5b

Call: 1 uur advies: Marketing strateeg

Organisatie in het kort

Stichting Bont voor Dieren

We zetten ons in voor alle dieren in de bontindustrie. Deze industrie is ethisch onverantwoord en kenmerkt zich door dierenleed.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Dierenwelzijn
💛 Duurzaamheid, natuur en milieu

Project details

🚀

We kunnen direct starten

Projectomschrijving

De vraag

We willen brainstormen over de juiste campagne-marketingstrategie/online-offline tools/invalshoeken/communicatie voor onze konijnencampagne (dier dat het meest gedood wordt voor bont)

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een professional die aantoonbare ervaring heeft met het vakgebied en advies kan geven over de telefoon. Spar over hun situatie, geef uitleg over vaktermen en/of bepaal concrete next-steps.

🧭 Communicatie strategie
📢 Campagnes
🎯 Missie en Visie
🚏 Digital Strategy

Extra achtergrondinformatie

Van alle dieren die worden gefokt en gedood voor hun vacht, komt het konijn het dichtst bij de mens. We hebben het als huisdier, zien het op de boerderij, in het wild en lezen er kinderboeken over. Het konijn heeft een extreem hoog knuffelgehalte. Tegelijk doodt de bontindustrie 60 miljoen konijnen per jaar en de vacht zit verwerkt in producten zonder dat mensen het door hebben. Zat mensen zullen thuis konijnenbont hebben, zonder het te weten. Het bont kost ook nog eens amper iets. We willen daarom een konijnencampagne ontwikkelen voor in de winter, waarbij we de link gaan leggen tussen het konijn in de bontindustrie en het konijn dat we zo snoezig vinden. We zetten in op voorlichting geven en naamsbekendheid vergroten, maar het hoofddoel is donaties. Het liefst ook zoveel mogelijk bij een nieuw publiek dat we willen bereiken met deze campagne. We zijn immers volledig afhankelijk van donaties en giften en hebben het geld hard nodig om te kunnen bestaan. Maar hoe gaan we dit doen? Welke middelen zetten we in om onze doelen te behalen? Willen we alleen online of ook offline mensen bereiken? Welke keuzes kunnen we het beste maken met beperkt budget? Wat zijn onze do's en dont's... Hier plannen we graag een sparsessie voor in (online maar bij voorkeur bij ons op kantoor). Vorig jaar hebben we een campagne genaamd Furmist gedraaid. In deze campagne hebben we ingespeeld op de miljoenen dieren die jaarlijks vermist raken in de bontindustrie en het jaar erop 'gevonden' worden in de winkel als bontproduct. Tijdens deze campagne hadden we een konijn genaamd Pip, daar willen we dit jaar mogelijk een spin off mee bedenken. Uiteraard staan we ook open voor andere/nieuwe ideeën.

Stichting Bont voor Dieren
Stichting Bont voor Dieren

De missie van Stichting Bont voor Dieren.

🦍Dierenwelzijn
💒 Gevestigde organisatie
📍Amsterdam

De missie van de organisatie is en blijft het streven naar een bontvrije wereld, te beginnen in Nederland en de rest van Europa, zowel in productie als consumptie. Het ultieme ideaal van de organisatie is door gezamenlijke inspanningen een bontvrije wereld te bewerkstelligen.

Lees meer

Professionals over Stichting Bont voor Dieren

Rene 👐 Video

a8718d77-31d3-4be0-b270-f42df861e3f0
💛
rating-stars

"Moranni gaat heel professioneel te werk. Fijn om met haar samen te werken. Ik kijk er op terug als een mooi leermoment voor mezelf."

Rene

Marit 👐 Strategisch Communicatie advies

f9002513-ecda-4e35-9dff-f50cfd9ea31b
💛
rating-stars

"Afgelopen weken heb ik me met veel plezier mogen inzetten voor de Stichting Bont voor Dieren op het gebied van strategisch communicatie advies. Een stichting met een mooie missie en gedreven mensen! Het was erg leuk en inspirerend om met Sandra, Danielle en Moranni samen te werken om de stichting verder te helpen bij het realiseren van hun doelstelling (een bontvrije wereld). Het team zat vol goede ideeën en enthousiasme en ik kijk terug op een geslaagde samenwerking! "

Marit

Mady 👐 Copywriting ondersteuning crowdfunding

a80326ce-a9fc-4a56-a09c-67db46cf88c4
💛
rating-stars

"Het is super fijn om samen te werken met Bont voor Dieren! Na een warm welkom kon ik aan de slag met alle duidelijke input die gegeven is. En werd ik constant betrokken bij de voortgang. Echt een top team zit er! "

Mady

Robbert 👐 Video

070aeba0-dac2-4416-a838-38a34b956b8a
💛
rating-stars

"Een enthousiast team met een duidelijke visie op wat ze willen bereiken en hoe ze dat gaan doen."

Robbert

Rick 👐 Jaarverslag ontwerpen

85b5a119-f34f-4509-876c-d05e4990b053
💛
rating-stars

"Naast een hele fijne samenwerking ook heel fijn contact tijdens het project. Met een duidelijke visie, open voor ideën en goede heldere feedback. "

Rick

Lisanne 👐 Call: Marketing strateeg

c5954c7a-7f6b-40b5-bf4e-c82a8387ec76
💛
rating-stars

"Het was fijn samenwerken! Ze hadden een duidelijke opdracht, waardoor ik ze goed van advies kon voorzien. "

Lisanne