48126701331 537Fceb4a0 K

Impact verhalen schrijven voor Tour Du ALS

Profiel vrijwilliger

Een tekstschrijver die goed geschreven en aansprekende content voor ons kan schrijven, waarmee onze impact zichtbaar wordt. In de vorm van een interview.

Ervaring met:

  • Copywriting

Organisatie in het kort

Stichting ALS Nederland brengt mensen en partijen samen in de strijd tegen ALS, PSMA en PLS. Er wordt geld opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek en de kwaliteit van zorg en leven van de ALS-patiënten. Daarnaast krijgen actievoerders een concreet platform aangeboden om mee in actie te komen.

  • Gezondheid en ziektebestrijding

Project details

💒 Stichting ALS Nederland

⏱️ Vanaf de start: 15 tot 30 uur, binnen 2 tot 4 weken, en 1 week in juni

Dit project helpt ons om (potentiële) deelnemers zoals families van ALS patiënten maar ook werkgevers/bedrijven te inspireren om zich in te zetten voor de strijd tegen ALS.
Liesbeth De Groot
Geschreven door Liesbeth De Groot van Stichting ALS Nederland

Project­omschrijving

Wat hebben wij nodig. 

 

Wat we al hebben. 
Waarom is dit project van waarde.

Met deze verhalen kunnen we andere teams en deelnemers inspireren, het werkt als voorbeeldcase om meer bedrijven aan te trekken. Het team is bijzonder succesvol in het werven van fondsen voor Tour du ALS, dus hun secret of succes delen we graag.

Goed om te weten.

Wij regelen de contacten met de deelnemers. De interviews kunnen prima telefonisch!

 

Project alert voor soortgelijke jobs

Ontvang direct de nieuwste projecten binnen jouw skills

Stichting ALS Nederland
Stichting ALS Nederland

De missie van Stichting ALS Nederland.

👩‍⚕️Gezondheid en ziektebestrijding
💒 Gevestigde organisatie
📍 Den Haag

In Nederland leven gemiddeld 1500 mensen met Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS). Jaarlijks komen er zo’n 500 patiënten bij, maar er overlijden ieder jaar ook 500 mensen aan ALS.
Het doel van Stichting ALS Nederland is het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak, genezing en behandeling van ALS, PSMA en PLS. Daarnaast heeft de stichting als doel om meer steun voor patiënten en naasten te creëren en de naamsbekendheid van ALS te vergroten. Stichting ALS Nederland opereert landelijk en werkt nauw samen met ALS Patients Connected (patiëntenplatform) en het ALS Centrum (verantwoordelijk voor onderzoek en behandeling). De stichting is bekend van onder andere de ‘Ik ben inmiddels overleden’ campagne, de Amsterdam City Swim, de Ice Bucket Challenge en de Tour du ALS.

Lees meer

Professionals over Stichting ALS Nederland

Tamara 👐 Teksten marketing materials

Tamara
Superfijne samenwerking. Sharon is duidelijk in wat ze wil, en reageert snel en vriendelijk. Ook een pluspunt: de lat ligt hoog qua professionaliteit.