8f61baca-e92f-4ff0-b5f7-a4e0e6215af5

Fotoshoot ALS Sunrise Walk

Profiel vrijwilliger

Een ervaren fotograaf die een fotoshoot kan doen tijdens de ALS Sunrise Walk op 11 & 12 Februari. Benodigd: eigen apparatuur.

Ervaring met:

 • Foto

Organisatie in het kort

Stichting ALS Nederland brengt mensen en partijen samen in de strijd tegen ALS, PSMA en PLS. Er wordt geld opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek en de kwaliteit van zorg en leven van de ALS-patiënten. Daarnaast krijgen actievoerders een concreet platform aangeboden om mee in actie te komen.

 • Gezondheid en ziektebestrijding

Project details

💒 Stichting ALS Nederland

⏱️ 8-16 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.

🗓️ Verspreid over 2-4 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.

💻 Op locatie en/of vanaf huis

🏁 We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

Met jouw foto's zet je de dodelijke ziekte ALS in het licht en geef je ALS-patiënten en hun naasten een blijvende herinnering aan de ALS Sunrise Walk.
Rinske Schouls
Geschreven door Rinske Schouls van Stichting ALS Nederland

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

In de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 februari gaat de ALS Sunrise Walk in Utrecht van start. Meer dan 800 deelnemers gaan midden in de nacht op pad om geld in te zamelen voor een medicijn tegen de dodelijke spierziekte ALS. Gezien de omvang van het event zouden we graag meerdere fotografen willen inzetten, maar er is onvoldoende budget om meerdere fotografen te betalen. We kunnen jouw hulp goed gebruiken! Samen maken we er een unieke en sfeervolle ervaring van.

Wat hebben we nodig?

 • Een fotoshoot van een organisatie-activiteit (bijvoorbeeld van een evenement of intern proces), welke we kunnen gebruiken voor onze website, social media en/of print-uitingen.
 • De beelden zullen met name online gebruikt gaan worden (website, social media, nieuwsbrieven). Graag dus zowel staand als liggend beeld is gewenst.
 • Goed om te weten: In het voorgesprek delen we alle praktische informatie over de route, hoogtepunten op de route, hoogtepunten tijdens het evenement.

💬 Heb je een vraag over dit project? Stel me gerust een vraag via de knop hieronder. Geheel vrijblijvend.

Wat hebben we al?

 • Een locatie waar we de foto's kunnen nemen. (Centrum) Utrecht
 • Wensen qua beeldmateriaal.
 • Het event is in de nacht, daarom is ervaring met nachtfotografie gewenst. Tijden van evenement: 01:30 - 09:30 uur

 • Belangrijke aspecten die we in beeld willen brengen zijn:
 • ● Het is een evenement waarbij we SAMEN lopen. Het groepsgevoel moet te zien zijn in de foto’s.
 • ● Positieve insteek qua emotie. Het moet kracht uitstralen, dus niet alleen focus op herdenken.
 • ● De lichtjes in de nacht of de lichtjes die deelnemers dragen zijn een belangrijk element. Met de lichtjes in het donker zetten we de ziekte ALS in het licht en vragen we meer aandacht voor deze ziekte.
 • ● Zonsopkomst tegemoet lopen. De symbolische betekenis van de zonsopgang (van donker naar het licht) is de weg naar de oplossing voor ALS, PSMA en PLS.
 • ● Karakteristieke beelden van wandelaars door Utrecht. Dit moet niet overheersen in de beelden, omdat we het event misschien willen uitbreiden naar meerdere steden. Daar moeten de campagnebeelden ook bruikbaar zijn.

Project alert voor soortgelijke jobs

Ontvang direct de nieuwste projecten binnen jouw skills

Stichting ALS Nederland
Stichting ALS Nederland

De missie van Stichting ALS Nederland.

👩‍⚕️Gezondheid en ziektebestrijding
💒 Gevestigde organisatie
📍 Den Haag

In Nederland leven gemiddeld 1500 mensen met Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS). Jaarlijks komen er zo’n 500 patiënten bij, maar er overlijden ieder jaar ook 500 mensen aan ALS.
Het doel van Stichting ALS Nederland is het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak, genezing en behandeling van ALS, PSMA en PLS. Daarnaast heeft de stichting als doel om meer steun voor patiënten en naasten te creëren en de naamsbekendheid van ALS te vergroten. Stichting ALS Nederland opereert landelijk en werkt nauw samen met ALS Patients Connected (patiëntenplatform) en het ALS Centrum (verantwoordelijk voor onderzoek en behandeling). De stichting is bekend van onder andere de ‘Ik ben inmiddels overleden’ campagne, de Amsterdam City Swim, de Ice Bucket Challenge en de Tour du ALS.

Lees meer

Professionals over Stichting ALS Nederland

Tamara 👐 Teksten marketing materials

Tamara
Superfijne samenwerking. Sharon is duidelijk in wat ze wil, en reageert snel en vriendelijk. Ook een pluspunt: de lat ligt hoog qua professionaliteit.