13dbed49-ec87-4a58-99c2-57152a8c4862 (1)
🌱 Ik wil helpen

Legal Advies

Project details

💒 Smart Freight Centre

🛠️ Legal

⏱️ 8-12 uur in totaal

🗓️ Verspreid over 8-12 weken

Organisatie in het kort

Ons doel is dat 100+ multinationals de uitstoot van hun internationale logistiek met 30% verminderen voor 2030, in vergelijking tot 2015. Uiteindelijk is het doel dat ze netto nul procent uitstoot hebben in 2050!

  • Duurzaamheid, natuur en milieu

Profiel vrijwilliger

Een legal specialist met ervaring in het vakgebied, die op een heldere manier advies kan geven over bepaalde legal thema's.

Start: Wanneer de professional aangeeft te kunnen starten (binnen 2 maanden).

🌱 Ik wil helpen
Door middel van jouw legal support kunnen wij groeien met onze organisatie, waarin wij met meer partners meer impact kunnen bereiken op de weg naar net-zero emissions!
Geschreven door Mirjam Botman van Smart Freight Centre

Project­omschrijving

Goed om te melden.

Wij zijn een stichting in een groeifase en krijgen steeds meer met nieuwe partners en klanten te maken en daarom ook steeds meer met verschillende overeenkomsten (NDA's). Met wat algemene kennis, toegang tot internet en een goed verstand komen we ver maar soms zijn er specifieke situaties. Wij zoeken iemand die ons hierin kan ondersteunen en vooral advies kan geven bij de speciale gevallen.

Wat ik zou willen bereiken met de coach.

Waar ik binnen dit traject behoefte aan heb.

Hoe ik contact zou willen houden.

Mirjam  Botman
Mirjam Botman
Smart Freight Centre
Smart Freight Centre
Keizersgracht 560
1017 EM Amsterdam
Smart Freight Centre
Mirjam  Botman
Mirjam Botman

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Smart Freight Centre (SFC) is een internationale non-profit organisatie die zich inzet voor duurzame vracht. Onze visie is 'Smart Freight': we willen een efficiënte wereldwijde logistieke sector, met nul procent uitstoot, die bijdraagt aan de Paris Climate Agreement Target en Sustainable Development Goals. We geloven dat we, als we meer transparantie en samenwerking creëren, we samen de gevolgen van het wereldwijde vrachtvervoer op het klimaat en de vervuiling te verminderen.

Waar ze trots op zijn

  • We hebben het GLEC Framework gecreëerd, die als de enige wereldwijd methodologie wordt erkend, voor het berekenen en rapporteren van logistieke broeikasgasemissies door bedrijven in de multimodale toeleveringsketen.
  • 100+ multinationals gebruiken het GLEC Framework om de wereldwijde logistieke emissies consistent te berekenen en te rapporteren.
  • Dit heeft impact gehad op de vermindering van 3 miljoen ton CO²e tussen het jaar 2016-2018 (gedetecteerd door bedrijven die de GLEC Framework gebruiken).