Remi Walle Uowvwz9dy6w Unsplash

Adviesrapport: Website User Experience

Profiel vrijwilliger

Een User Experience Designer die onze website kan evalueren op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, in de vorm van een expert review. Benodigd: ervaring met het verbeteren van digitale producten zoals websites, apps of platformen.

Ervaring met:

 • UX

Organisatie in het kort

Gezinnen die veel problemen tegelijk hebben, komen daar vaak moeilijk uit. Door de steun van onze lieve, betrokken vrijwilligers groeien de kwetsbare kinderen uit deze gezinnen gezond op waardoor ze meer kansen hebben in het leven.

 • Kind en gezin
 • Armoede
 • Diversiteit en inclusiviteit

Project details

💒 Samen Oplopen

⏱️ 10-20 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.

🗓️ Verspreid over 2-4 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.

💻 Op locatie en/of vanaf huis

🏁 We plannen, na de match, binnen een maand de eerste afspraak in.

Met jouw expertise wordt komen mensen op de juiste pagina op onze website terecht. Zo kunnen we nóg meer gezinnen in kwetsbare situaties helpen in NL.
Marloes van Slobbe
Geschreven door Marloes van Slobbe van Samen Oplopen

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

We willen dat gemeenten, organisaties en vrijwilligers beter hun weg vinden op onze website. We zijn via DNG al bezig met onze vindbaarheid en SEO. De volgende stap is met jou bekijken hoe we de juiste zoekwoorden een plek geven op onze website, zodat de navigatie beter wordt.

Wat hebben we nodig?

 • Knelpunten binnen onze User Experience, helder in kaart gebracht.
 • Een advies met praktische verbeterpunten waarmee wij de website naar een hoger niveau kunnen tillen (bijvoorbeeld met voorbeelden van best practices of een actielijst in volgorde van urgentie).
 • In dummie-proof taal aan onze webbeheerder Marloes uitleggen wat de verbeterpunten zijn en hoe we die op onze website kunnen doorvoeren.
 • Een adviesdocument waarin het bovenstaande samenkomt, wat wij intern kunnen gebruiken als leidraad.

💬 Heb je een vraag over dit project? Stel me gerust een vraag via de knop hieronder. Geheel vrijblijvend.

Wat hebben we al?

 • Doelgroepomschrijving: beleidsadviseurs binnen gemeenten, zorgorganisaties en welzijnsorganisaties én potentiële vrijwilligers
 • De belangrijkste doelen die wij gebruikers willen laten volbrengen met het digitale product.
 • We hebben een marketing communicatie plan met de te bereiken doelgroepen.
 • Je zult overleggen met Marloes; zij houdt de website momenteel bij.

Project alert voor soortgelijke jobs

Ontvang direct de nieuwste projecten binnen jouw skills

Samen Oplopen
Samen Oplopen

De missie van Samen Oplopen.

👪Kind en gezin
🌳 Impact scale-up fase
📍Zeist

Kinderen ontwikkelen zich niet goed als zij opgroeien in kwetsbare situaties. Bijvoorbeeld doordat ouders de samenleving niet begrijpen, gevlucht zijn, overbelast zijn of schulden hebben. Bij deze gezinnen wordt als snel professionele hulpverlening ingezet, terwijl ze graag een vriendschappelijke vorm van hulp hebben. 'Stevige' mede-inwoners lopen met hen op en steunen hen op allerlei gebieden, met begeleiding van een hulpverlener als coördinator. Een krachtige mix van informele en formele zorg.

Lees meer

Professionals over Samen Oplopen

Marjolein 👐 Impactvolle teksten voor jaarverslag

Marjolein
Samen Oplopen was de eerste stichting waar ik vrijwilligerswerk voor deed via de Nieuwe Gevers. En wat beviel dit meteen goed! Het contact met Linda was fijn, duidelijk en positief. Ik kreeg veel vertrouwen en vrijheid van haar in het werk dat ik deed. Daardoor heb in korte tijd veel verschillende aspecten van de stichting leren kennen. De jeugdzorgsector was voor mij een volledig nieuw domein en ik ben dankbaar dat ik alle ruimte heb gekregen om mij hierin te verdiepen. Het geeft mij vertrouwen om mijn expertise ook in voor mij onbekendere gebieden in te zetten. Samen Oplopen vervult al jaren ontzettend mooi werk en ik ben blij dat ik hier een heel klein steentje aan heb mogen dragen!