30c16826-5a57-468d-9e25-b4482353df64

Trainers (v) gezocht voor het project Heldin

Profiel vrijwilliger

Een professional (v) die ervaring of affiniteit met het begeleiden en trainen van dynamische groepen. Iemand die ervaring of affiniteit heeft met mensen met verschillende achtergronden. Daarnaast beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden, graag voor een groep staat en verbinding weet te leggen met de cursisten.

Ervaring met:

 • Pitch & Presentation
 • Leiderschap coaching

Organisatie in het kort

Het Rode Kruis helpt mensen in nood, waar dan ook, ongeacht je achtergrond, religie of seksuele voorkeur.

 • Ontwikkelingshulp
 • Armoede
 • Educatie

Project details

💒 Rode Kruis Utrecht

⏱️ 30-35 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.

🗓️ Verspreid over 8-9 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.

💻 Enkel op locatie

🏁 We kunnen direct starten

Als Heldin trainer kun je bijdragen aan het versterken van het zelfvertrouwen van vrouwen met een laag zelfbeeld, onrustige financiële situatie, taalachterstand of weinig contacten buitenshuis.
Miriam Lauers
Geschreven door Miriam Lauers van Rode Kruis Utrecht

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

Heldin is een cursus speciaal voor vrouwen, door vrouwen. Tijdens de cursus werken de deelnemers aan hun weerbaarheid en zelfvertrouwen zodat ze kunnen en durven anticiperen bij diverse (nood)situaties. ​Het EHBO deel van de cursusreeks wordt gegeven door een EHBO-instructeur. De Heldin trainer (jij) traint de overige vaardigheden, zoals omgaan met stress, omgaan met weerstand, effectieve communicatie. Lijkt het jou leuk om deze vrouwen in hun kracht te zetten? Dan hopen we je aanmelding snel te zien!

Wat hebben we nodig?

 • Iemand die minimaal 2 keer per jaar een cursusreeks kan geven (= 6 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur) voor minstens 2 jaar.
 • Inhoud van de bijeenkomsten: omgaan met stress, omgaan met weerstand, effectieve communicatie en talenten herkennen.
 • Individuele kennismakingsgesprekken (30 min per deelnemer) vóór de start van de cursusreeks. Een gemiddelde groep bestaat uit 10 vrouwelijke deelnemers.
 • Na het project met de collega-trainer en projectleider Heldin evalueren.
 • Gemiddeld zijn trainers per cursusreeks 30-35 uur kwijt aan de cursus inclusief de voorbereidingen, briefing, kennismakingsgesprekken en evaluatie.

💬 Heb je een vraag over dit project? Stel me gerust een vraag via de knop hieronder. Geheel vrijblijvend.

Wat hebben we al?

 • Trainershandleiding.
 • Train-de-trainer dag.
 • Training didactische vaardigheden.
 • Uitgebreide EHBO cursus die ook wordt gegeven aan de vrouwen.
 • Je ontvangt reiskostenvergoeding.

Project alert voor soortgelijke jobs

Ontvang direct de nieuwste projecten binnen jouw skills

Rode Kruis Utrecht
Rode Kruis Utrecht

De missie van Rode Kruis Utrecht.

🌏Ontwikkelingshulp
💒 Gevestigde organisatie
📍Utrecht

Het voorkomen en verzachten van menselijk lijden waar dan ook, het beschermen van levens en gezondheid en het waarborgen van respect voor de mens. Dat is de missie van het Rode Kruis. Onze bijzondere aandacht gaat daarbij uit naar hen die het meest kwetsbaar zijn tijdens gewapende conflicten, rampen en andere noodsituaties.

Lees meer

Professionals over Rode Kruis Utrecht

Hanneke 👐 Voice Over opnemen voor Animatie

Hanneke
Het was fijn samenwerken met Rode Kruis Utrecht om dat ik van Mirjam een hele duidelijke opdracht kreeg. Voor mij fijn om mijn net verworven voice-over skills in praktijk te brengen, voor hen fijn dat ze op deze manier zonder kosten geholpen werden aan een voice-over. Er werd waardering uitgesproken en er was goede communicatie. Met plezier help ik nog een keer!

Jolande 👐 Presentatie coach

Jolande
Het contact met Meriam verliep erg prettig. Er was een heldere communicatie en we hebben samen duidelijke afspraken gemaakt over wederzijdse verwachtingen. De presentatie workshop voor de vrijwilligers van het Rode Kruis was niet alleen een succes, maar ook ontzettend leuk om te doen voor een groep mooie mensen!

Tessa 👐 Infographic

Tessa
Dit was mijn eerste project via de Nieuwe Gevers en ik wil dan ook Het Rode Kruis bedanken voor het vertrouwen. ik kijk terug op een geslaagd project en ik ben heel erg blij met het reslutaat.