bf84edda-a817-40c9-8504-9b9525e13760
🌱 Ik wil helpen

Advies over functioneringsgesprekken

Profiel vrijwilliger

Ervaring met het opzetten en implementeren van jaarlijkse HR Cyclussen. Aantoonbare ervaring met zaken als (leer)doelen stellen, ontwikkelgesprekken, feedback geven, functioneringsgesprekken.

Ervaring met:

  • Learning & Development

Organisatie in het kort

We lobbyen voor betere wet-en regelgeving en bevorderen systeemverandering die zorgt voor minder én duurzamer productgebruik, een schoner milieu en een eerlijke wereld.

  • Duurzaamheid, natuur en milieu
  • Wetenschap en onderzoek

Project details

💒 Recycling Netwerk Benelux

⏱️ 4-8 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.

🗓️ Verspreid over 3-4 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.

💻 Op locatie en/of vanaf huis

🏁 We kunnen direct starten

Met jouw hulp kunnen we de personeelsgesprekken en persoonlijke ontwikkeling van zowel leidinggevenden als medewerkers op een hoger niveau tillen!
Karlien van der Staak
Geschreven door Karlien van der Staak van Recycling Netwerk Benelux

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

Wij ontwikkelen als organisatie continu en zien nu een kans om de personeelsgesprekken op een hoger niveau te tillen. We gaan graag een aantal keer met jou in gesprek om hierover advies te ontvangen. Zo kunnen medewerker zich blijven ontwikkelen om zich (beter) in te zetten voor een schoner milieu en een eerlijke wereld!

Wat hebben we nodig?

  • Het in kaart brengen (via een gesprek) over de doelstellingen voor de nieuwe HR cyclus en functioneringsgesprekken en impact van de implementatie ervan.
  • Het meedenken over een plan en tijdlijn voor medewerkers hoe de nieuwe cyclus er jaarlijks uit voor medewerkers.
  • Het meedenken over interne templates en documenten voor de vaste momenten binnen de cyclus (denk aan leerdoelen formuleren, tussentijdse ontwikkelsgesprekken, functioneringsgesprekken, beoordeling en beloning).
  • Concrete inzichten & advies om de cyclus zo goed mogelijk te implementeren (denk aan van rapportage tot gespreksvoering).

💬 Heb je een vraag over dit project? Stel me gerust een vraag via de knop hieronder. Geheel vrijblijvend.

Wat hebben we al?

  • Intern HR contactpersoon die inhoudelijk betrokken is en dit project prioriteit en draagvlak geeft.
  • Interne organisatie informatie die je beschikbaar kan stellen aan de professional (denk aan HR Beleid, Performance cycles, Salarishuis, huidige HR systemen).
Karlien van der Staak
Karlien van der Staak Anders

Project alert voor soortgelijke jobs

Ontvang direct de nieuwste projecten binnen jouw skills

Recycling Netwerk Benelux
Recycling Netwerk Benelux

De missie van Recycling Netwerk Benelux.

🌱Duurzaamheid, natuur en milieu
🌿 Groeiende fase
📍Utrecht

Het grondstoffengebruik is de afgelopen decennia sterk toegenomen, en de verwachting is dat het mondiale gebruik van grondstoffen tussen nu en 2060 zal verdubbelen. Dit is problematisch voor milieu, natuur, mens en economie. Recycling Netwerk zet zich daarom in voor minder grondstoffenafhankelijkheid door minder producten te gebruiken, meer spullen te hergebruiken en betere recycling.

Lees meer

Professionals over Recycling Netwerk Benelux

Martijn 👐 UX Audit

Martijn
Het was inspirerend om met Recycling Netwerk Benelux een vernieuwde website te verkennen op basis wat er nu al staat. Ik was verrast door de kennis en kunde van het team. Het is een mooi verhaal wat straks op de vernieuwde website helemaal tot haar recht kan komen. Succes!