Berit 1

Infographic

Project details

💒 NLNet Nederlands Netwerk voor Lymfoedeem en Lipoedeem

🛠️ Grafisch design

⏱️ 12-24 uur in totaal

🗓️ Verspreid over 2-5 weken

💻 Op locatie en/of vanaf huis

Organisatie in het kort

Het verbeteren van de toegankelijkheid van zorg en de kwaliteit van leven van mensen en naasten die leven met lymfoedeem en/of lipoedeem.

 • Gezondheid en ziektebestrijding

Profiel vrijwilliger

Een creatieve designer die een infographic kan ontwerpen. Pre: iemand die mee kan denken over de creatieve invulling en inhoud.

Start: We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

Een mooie pakkende infographic ondersteunt ons in het pitch proces bij zorgverzekeraars zodat patiënten de verdiende zorg krijgen!
Geschreven door Eline Hoogstra van NLNet Nederlands Netwerk voor Lymfoedeem en Lipoedeem

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

Het dragen van de juiste compressie steunkousen, ook wel therapeutisch elektrische kousen genoemd (TEK), is het voornaamste onderdeel van de behandeling voor Lymf- en lipoedeem. Helaas ondervinden heel veel patiënten (80% !!! in Nederland) hinder bij het verkrijgen van de juiste compressie steunkousen (TEK). Middels een Europese survey (samenwerking van 27 patiënten verenigingen) hebben we de verschillende uitdagingen in kaart gebracht. Graag visualiseren we deze in een mooie pakkende infographic. Dan zullen we krachten bundelen om het "dialoog" aan te gaan met verzekeraars en leveranciers.

Wat hebben we nodig?

 • Iemand met wie we kunnen sparren over de inhoud en die nieuwe ideeën kan aandragen. We staan erg open voor nieuwe invalshoeken.
 • Een opgeleverde infographic voor zowel online als offline gebruik, opgeleverd in verschillende formaten en bestandstypes, waarmee we op een creatieve manier onze impact zichtbaar kunnen maken.

Wat hebben we al?

 • Huisstijl (met elementen als logo, kleuren, lettertypes).
 • Doelgroepomschrijving.
 • De uitkomsten van een survey 156 responses, waarvan 80% aangeeft uitdagingen te ondervinden. Uitgewerkt in een Excel format
 • De uitkomsten van een Europese survey in 8 talen, 1102 responses
 • Zie o.a. in English www.compressionineurope.org / belangrijke note, dit is nog een draft site en nog niet officieel gelanceerd.
 • Zie ook ons huidige bestand, dat kan beter!
NLNet Nederlands Netwerk voor Lymfoedeem en Lipoedeem
Stationsweg 6B
3862CG Nijkerk
NLNet Nederlands Netwerk voor Lymfoedeem en Lipoedeem
Eline Hoogstra
Eline HoogstraProjectmanager

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Primair, secundair lymfoedeem alsook lipoedeem zijn progressieve chronische aandoeningen. Er bestaat nog geen genezing of medicijn. Er is op dit te weinig herkenning en erkenning voor deze aandoeningen waardoor vaak niet tijdig en niet de juiste zorg wordt ingezet. Dit heeft een nadelig effect op de kwaliteit van leven van mensen die hiermee leven.

Onnodig en zonde, daarom is ons platform in het leven geroepen. Een platform boordevol informatie en een plek voor ontmoetingen waar patiënten écht begrepen worden. Samen zetten wij ons in voor de belangen van de patiënten door de toegankelijkheid van de zorg te verbeteren met onze connecties in ziekenhuizen, zorgverzekeraars en in de politiek. Daarmee verbeteren we de levenskwaliteit van mensen en naasten die leven met lymfoedeem en/of lipoedeem.

Waar ze trots op zijn

 • Wij hebben meer dan 70 trouwe en toegewijde vrijwilligers, misschien word jij de volgende ;)?
 • 3 maal per jaar geven we het blad Lymfologica uit.
 • Wij hebben een grote groep trouwe sponsoren die het mogelijk maakt onze doelstellingen te realiseren.
 • Ons lotgenotencafé waar iedere keer weer mooie verhalen ontstaan & steun is te vinden.