Grafisch design - Vrijwilliger(Tijdelijk)
b2da95e6-59a5-4fca-a3f0-9e27ed816120 (1)
🌱 Ik wil helpen

Flexibele Design ondersteuning

Project details

💒 Nederlands Netwerk voor Lymfoedeem en Lipoedeem

🛠️ Grafisch design

⏱️ 25-45 uur in totaal

🗓️ Verspreid over 8-12 weken

💻 Op locatie en/of vanaf huis

Organisatie in het kort

Wij zijn een platform voor patiënten met Lymfoedeem en Lipoedeem, samen zetten wij ons in voor hun belangen, door informatie en een ontmoetingsplek aan te bieden waar ze begrepen worden. We verbeteren de toegankelijkheid van de zorg en de levenskwaliteit van mensen en naasten die leven met lymfoedeem en/of lipoedeem.

  • Gezondheid en ziektebestrijding

Profiel vrijwilliger

Een Grafisch Designer die ons voor een bepaalde periode kan ondersteunen met verschillende visual assets voor onze communicatie-activiteiten. Benodigd: ervaring met het opleveren van verschillende visual assets als social posts, banners, flyers etc.

Start: We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

🌱 Ik wil helpen
Jouw design skills zorgen ervoor dat wij patiënten kunnen informeren over de nieuwste behandelmethodes, producten etc, op een laagdrempelige en pakkende manier.
Eline Hoogstra
Geschreven door Eline Hoogstra van Nederlands Netwerk voor Lymfoedeem en Lipoedeem

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

Veel content over lymfoedeem en lipoedeem is wetenschappelijk en bestaat uit veel Engelse tekst en data. Dit spreekt veel patiënten niet direct aan, erg jammer, want het is vaak juist heel relevant voor de patient. Daarom zoeken we een designer die ons kan ondersteunen in het verwerken van data in een visual of grafiek in onze huisstijl en in het Nederlands. Zo kunnen we in "kleine" begrijpelijke posts van relevante uitkomsten van wetenschappelijke studies delen met onze leden en patiënten die de website / het FB forum bezoeken. Geen saaie lappen tekst van publicaties, maar leuke pakkende visuals met weetjes!

Wat hebben we nodig?

  • Flexibele design ondersteuning voor een periode van 2 tot 3 maanden, voor bij bijvoorbeeld een campagne, project of andere initiatieven dat we gaan starten.
  • Hulp bij het maken van verschillende visual assets voor online/offline gebruik, zoals: flyer, uitnodiging, banner, Social Media post etc.
  • Sparren over de creatieve invulling van de visual assets.
  • Samenwerkingsvorm in overleg, zoals: max. aantal uren beschikbaar, bepaalde deliverables met opleveringsdatum.

Wat hebben we al?

  • Een contactpersoon die intern betrokken is bij dit project.
  • Richtlijnen en eventuele content voor de visual assets.
  • Doelgroepomschrijving.
  • Tekstuele uitwerkingen voor uitingen die ontworpen moeten worden.
  • Data en conclusies van relevante studies.
Eline Hoogstra
Eline Hoogstra Projectmanager
Nederlands Netwerk voor Lymfoedeem en Lipoedeem
Nederlands Netwerk voor Lymfoedeem en Lipoedeem

De missie van Nederlands Netwerk voor Lymfoedeem en Lipoedeem.

👩‍⚕️Gezondheid en ziektebestrijding
💒 Gevestigde organisatie
📍Nijkerk

Voor de chronische aandoeningen Lymfoedeem en Lipoedeem bestaat nog geen genezing of medicijn en kan zelfs uitlopen tot het belanden in een rolstoel. Er is op dit te weinig herkenning en erkenning voor deze aandoeningen waardoor vaak niet tijdig en niet de juiste zorg wordt ingezet. Dit heeft een nadelig effect op de kwaliteit van leven van mensen die hiermee leven. Onnodig en zonde, daarom is ons platform in het leven geroepen. Daarmee verbeteren we de levenskwaliteit van mensen en naasten die leven met lymfoedeem en/of lipoedeem.

Lees meer