Communicatie specialist - Vrijwilliger (Tijdelijk)
Dame Aan Tafel
🌱 Ik wil helpen

Communicatie strategie sessies

Project details

💒 NLNet Nederlands Netwerk voor Lymfoedeem en Lipoedeem

🛠️ Communicatie

⏱️ 4-12 uur in totaal

🗓️ Verspreid over 2-4 weken

💻 Op locatie en/of vanaf huis

Organisatie in het kort

Voor de chronische aandoeningen lymfoedeem en lipoedeem bestaat nog geen genezing of medicijn. Er is weinig erkenning en herkenning waardoor patiënten onnodig lijden. Wij verbeteren de toegankelijkheid van zorg en de kwaliteit van leven voor hen.

  • Gezondheid en ziektebestrijding

Profiel vrijwilliger

Een strateeg of communicatie specialist, die als facilitator of sparringpartner kan helpen bepaalde (strategische) communicatie thema's uit te diepen. Benodigd: ervaring met strategische zaken als communicatiedoelstellingen, content, doelgroepen, boodschap, etc.

Start: We plannen, na de match, binnen een maand de eerste afspraak in.

🌱 Ik wil helpen
Met jouw expertise zorgen we ervoor dat onze boodschap juist wordt overgedragen en we de hard nodige herkenning van lymfoedeem en lipoedeem verbeteren.
Joeri Gilissen
Geschreven door Joeri Gilissen van NLNet Nederlands Netwerk voor Lymfoedeem en Lipoedeem

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

We zien een kans om onze doelgroep, mensen die leven met lymfoedeem en/of lipoedeem, beter te bedienen als patiëntenorganisatie door meer structuur aan onze communicatie te geven. Ook denken we dat de communicatie via verschillende kanalen beter op elkaar en op de verschillende doelgroepen kunnen aansluiten. We hebben het idee dat we soms teveel inside out denken, waardoor een frisse blik van buitenaf erg gewenst is! Spar jij een aantal sessies met ons?

Wat hebben we nodig?

  • Een beoordeling van onze huidige activiteiten.
  • 2 tot 4 één-uur strategiesessies waarin we een aantal onderwerpen kunnen bespreken als: communicatiedoelstellingen, boodschap en doelgroepen.
  • Een startplan met adviezen en concrete next steps voor de uitvoer.
  • Een geschreven samenvatting van de onderwerpen die besproken zijn.

Wat hebben we al?

  • Een personeelslid die verantwoordelijk is voor het project.
  • Een idee van de boodschap die je graag wilt overbrengen.
  • Een idee van de doelgroepen die we willen bereiken.
  • Een nieuw logo is ontwikkeld en voor het eind van het jaar staat onze nieuwe website op de planning met onze nieuwe huisstijl.
Joeri Gilissen
Joeri Gilissen

Project alert voor soortgelijke jobs

Ontvang direct de nieuwste projecten binnen Communicatie

bell-toggle
NLNet Nederlands Netwerk voor Lymfoedeem en Lipoedeem
NLNet Nederlands Netwerk voor Lymfoedeem en Lipoedeem

De missie van NLNet Nederlands Netwerk voor Lymfoedeem en Lipoedeem.

👩‍⚕️Gezondheid en ziektebestrijding
💒 Gevestigde organisatie
📍Nijkerk

Primair, secundair lymfoedeem alsook lipoedeem zijn progressieve chronische aandoeningen. Er bestaat nog geen genezing of medicijn. Er is op dit te weinig herkenning en erkenning voor deze aandoeningen waardoor vaak niet tijdig en niet de juiste zorg wordt ingezet. Dit heeft een nadelig effect op de kwaliteit van leven van mensen die hiermee leven.

Onnodig en zonde, daarom is ons platform in het leven geroepen. Een platform boordevol informatie en een plek voor ontmoetingen waar patiënten écht begrepen worden. Samen zetten wij ons in voor de belangen van de patiënten door de toegankelijkheid van de zorg te verbeteren met onze connecties in ziekenhuizen, zorgverzekeraars en in de politiek. Daarmee verbeteren we de levenskwaliteit van mensen en naasten die leven met lymfoedeem en/of lipoedeem.

Lees meer