Hillshire Farm Ygcleyb9weq Unsplash

UX Research

Organisatie in het kort

Nierpatiënten Vereniging Nederland

De Nierpatiënten Vereniging Nederland zet zich met hart en ziel in voor mensen die leven met chronische nierschade. We bieden steun en informatie, faciliteren ontmoetingen en behartigen hun belangen, zodat niemand er alleen voor staat.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Gezondheid en ziektebestrijding
💛 Welzijn
💛 Wetenschap en onderzoek

Project details

⏱️

36-48 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de projectgrootte. Wanneer en hoeveel uur per week je hieraan werkt, is aan jou. Gemiddeld werken professionals 1 tot 2 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 6-10 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn, afhankelijk van jullie afspraken. Zolang het maar bij je agenda past. Onze organisaties weten dat je dit vrijwillig doet en vaak naast je baan erbij.
📍

Op locatie en/of vanuit huis

🚀

We kunnen direct starten

apostrophe-beginning

Met jouw expertise blijven wij DE plek waar nierpatiënten terecht kunnen met vragen over hun aandoening, met elkaar in contact kunnen blijven komen en belemmeringen zoveel mogelijk weg te nemen.

Thijs Mooij

Thijs Mooij

Nierpatiënten Vereniging Nederland

Projectomschrijving

Waarom we jou nodig hebben

Wij willen als Nierpatiënten Vereniging Nederland met ons platform 'nieren.nl' relevant blijven voor onze doelgroep. Ieder jaar verbeteren we ons platform met de op dat moment bekende wensen en behoeften, maar waar willen we over 3 -5 jaar staan? Graag willen we de expertise van een deskundige benutten om ons hierin mee te nemen, waarbij we een fantasierijke en uitdagende aanpak verwachten en niet enkel moeten vasthouden aan wat we op dit moment hebben.

Hier zijn we naar op zoek

  • Hulp bij het definiëren van onderzoeksdoelstellingen i.s.m. stakeholders, denk aan: trends, doelgroep en belangrijke uitdagingen.
  • Het uitvoeren van interviews of enquetes, met oa. doelgroepen en stakeholders.
  • Het verzamelen en analyseren van kwalitatieve en kwantitatieve gegevens om patronen en trends te identificeren.
  • De inzichten uit het onderzoek helder teruggebracht in de vorm van een document of presentatie.
  • Hulp bij het bedenken en uitwerken van een mock-up van een nieuwe dienst of versie van ons platform. (in overleg)

Onze ervaring met soortgelijke projecten: Ik ben er bekend mee of heb er eerdere ervaring mee

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een ervaren UX Researcher die ons kan helpen bij het uitvoeren van een onderzoek t.b.v. het ontwikkelen/verbeteren van een nieuwe dienst/service platform. Benodigd: ervaring met onderzoeksmethodes en data analyse.

👩‍💻 UX
🧐 Data & Analyse

Dit hebben we al in huis

  • Future Vision (Uitgebreide beschrijving van de opdracht + het waarom)

Nierpatiënten Vereniging Nederland
Nierpatiënten Vereniging Nederland

De missie van Nierpatiënten Vereniging Nederland.

👩‍⚕️Gezondheid en ziektebestrijding
💒 Gevestigde organisatie
📍Bussum

Een nieraandoening heeft niet alleen lichamelijke, maar vaak ook psychische en sociale gevolgen. Mensen met chronische nierschade en hun naasten ondersteunen wij in het leven met een nierziekte. Afgestemd op hun behoefte, belangen en op de manier die voor hen werkt. Door krachten en ervaringen te bundelen, zetten we samen in op optimale kwaliteit van leven en zorg. Wij zorgen ervoor dat zij er niet alleen voor staan.

Lees meer

Professionals over Nierpatiënten Vereniging Nederland

Marijke 👐 Campagne bedenken community vergroten

8a03cac9-bfe1-48aa-a271-e532411d18d0
💛
rating-stars

"NVN is een enorm positieve, betrokken partij die samen de schouders eronder zetten en je echt helpen om het beste uit het project te halen. Ze denken mee, zijn kritisch (op een fijne, opbouwende manier) en luisteren écht naar je. "

Marijke

Het BUREAU 👐 Video

c67ffb66-e27c-46b4-8bb7-106844e57731
💛
rating-stars

"Wat een toppers bij de NVN! Positief, open voor ideeën van onze studenten en opbouwend in hun feedback over het product waar aan is gewerkt. We blijven verbonden met de NVN om in de toekomst meer mooie dingen met en voor ze te maken. "

Het BUREAU

Kristian 👐 Video

683f2500-8e2e-4b41-8652-71dd2b7e573a
💛
rating-stars

"De eerste briefing was helder en duidelijk. Vervolgens een fijne draaidag gehad met twee vrijwilligers op het kantoor van NVN. Gedurende de feedbackrondes was de communicatie soms wat stroef en veranderde de opgestelde opdrachtscope - mede door wisseling van contactpersoon. Uiteindelijk toch tot een gewenst eindresultaat gekomen. "

Kristian

Karen 👐 Call: Communicatie specialist

💛
rating-stars

"Ja maar we zijn nog niet klaar hoor, dus we gaan nog even door. "

Karen

judith 👐 Redigeren van teksten (EN)

💛
rating-stars

"Prima samenwerking, duidelijke afspraken, soepele communicatie. "

judith

Niels 👐 UX Research

40420352-9aad-4c74-ab55-8e809383daf7
💛
rating-stars

"Het is erg fijn samenwerken met de Nierpatiënten Vereniging Nederland. Ze omarmen een vooruitstrevende visie en durven hierin groot te denken. Dankzij een uitgebreide briefing ontvingen we voldoende informatie om direct aan de slag te gaan. Het contact verloopt erg prettig en de aanwezige passie is duidelijk voelbaar. Deze gedrevenheid geeft onze mensen weer extra energie om onze expertise optimaal in te zetten. Win win dus! "

Niels