a63d7e82-5714-4e19-9199-c3bca6595c65

Sparringspartner: Webcare

Project details

💒 Milieudefensie

🛠️ Communicatie

⏱️ 1-4 uur in totaal

💻 In een videocall.

Organisatie in het kort

Dankzij Milieudefensie staat eerlijke en duurzaam klimaatbeleid overal op de agenda, bij burgers, bedrijven en politiek!

  • Duurzaamheid, natuur en milieu
  • Ontwikkelingshulp

Profiel vrijwilliger

Een webcare of social media specialist, die als facilitator of sparringpartner kan helpen bepaalde webcare thema's uit te diepen. Benodigd: ervaring met webcare zaken als tone of voice, kanalen, escalatieprocessen, rules of engagement etc.

Start: We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

Met jouw expertise in webcare kunnen wij alle klimaatdrammers, klimaatontkenners en alles wat er tussen zit, netjes te woord staan!
Geschreven door Melisande van Engelenburg van Milieudefensie

Project­omschrijving

Ons huidige kennisniveau.

We werken met 7 vrijwilligers die de webcare doen. Ik heb hun allen ingewerkt in het doen van de webcare, het werken met social media tool Coosto en het gebruiken van onze kennisbank. Het kennisniveau van de vrijwilligers over marketing of communicatie is verder gering.

De inhoud van de sessie.

  • 2 tot 4 één uur strategiesessies waarin we een aantal onderwerpen kunnen bespreken als: tone of voice, escalatieprocessen, kanalen, rules of engagement etc.
Milieudefensie
Milieudefensie
Nieuwe Looiersstraat 31
1017VA Amsterdam
Milieudefensie
Melisande van Engelenburg
Melisande van EngelenburgOnline Marketeer

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Als onafhankelijke milieuorganisatie werkt Milieudefensie aan een duurzaam en eerlijk Nederland. Dat doen we graag samen met jou. Samen zorgen we dat overheden en bedrijven veranderen. De komende jaren focussen wij op een eerlijke en duurzame transitie. Dat noemen wij ook wel klimaatrechtvaardigheid. Iedereen kan meedoen aan de transitie omdat we lusten en lasten eerlijk verdelen. Doe je mee?

Waar ze trots op zijn

  • Samen met 17.000 Nederlanders voeren wij een rechtszaak tegen Shell => geen last van een Calimerocomplex dus :-)
  • Afgelopen jaar gingen we met ruim 30.000 Nederlanders in gesprek over klimaatverandering => we durven groot te denken
  • Er kwamen vorig jaar meer dan 40.000 mensen naar Amsterdam om in de regen hun stem te laten horen over eerlijk klimaatbeleid => wat een kick was dat! Het hele kantoor (100 man) hielp mee!
  • Wij lopen vaak voor de troepen uit, zo kwamen wij meer dan 10 jaar geleden al met het plan voor een klimaatwet en waren wij met het allereerste burgerinitiatief zo'n 15 jaar geleden te vinden in de Tweede Kamer om te vragen voor een vleestax.
  • We verbinden Nederlandse en internationale thema's en zijn trots lid van het grootste wereldwijde grassrootsnetwerk Friends of the Earth.