7467efe4-e040-4de7-abde-16fa0855aa5e

Instagram strategie feedbacksessie

Project details

💒 Milieudefensie

🛠️ Strategie & Consulting

💻 In een videocall of op locatie (geen voorkeur).

Organisatie in het kort

Dankzij Milieudefensie staat eerlijke en duurzaam klimaatbeleid overal op de agenda, bij burgers, bedrijven en politiek!

  • Duurzaamheid, natuur en milieu
  • Ontwikkelingshulp

Profiel vrijwilliger

Een strategische geest die feedback kan geven op een strategie document voor Instagram. Benodigd: ervaring met strategische zaken als doelstellingen, positionering, doelgroep & Instagram voor organisaties.

Beschikbaarheid

1 tot 4 uur.

Start: We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

Een goede Instagram strategie helpt Milieudefensie om de wereld duurzamer en eerlijker te maken.
Geschreven door Laura van Rutten van Milieudefensie

Project­omschrijving

Ons huidige kennisniveau.

We zijn geen beginners op gebied van social media, maar we hebben te weinig tijd om Instagram echt onderdeel te maken van onze dagelijkse social media strategie.
Wij hebben al een eerste opzet van een contentstratgie gemaakt. Met daarin al teksten en beelden. Van daaruit willen we verder denken, een contentkalender maken met een takenlijst, zodat medewerkers en externen de strategie kunnen uitvoeren.

De inhoud van de sessie.

  • We willen graag een review van onze huidige strategie

Waarom is het van waarde?

We hopen dat als er een haalbare strategie komt, dat we Instagram dan vaker, consequenter en effectiever kunnen inzetten.

Milieudefensie
Milieudefensie
Nieuwe Looiersstraat 31
1017VA Amsterdam
Milieudefensie
Laura van Rutten
Laura van RuttenCommunicatie medewerker

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Als onafhankelijke milieuorganisatie werkt Milieudefensie aan een duurzaam en eerlijk Nederland. Dat doen we graag samen met jou. Samen zorgen we dat overheden en bedrijven veranderen. De komende jaren focussen wij op een eerlijke en duurzame transitie. Dat noemen wij ook wel klimaatrechtvaardigheid. Iedereen kan meedoen aan de transitie omdat we lusten en lasten eerlijk verdelen. Doe je mee?

Waar ze trots op zijn

  • Samen met 17.000 Nederlandsers hebben wij de historische klimaatzaak tegen Shell GEWONNEN, om over tranen van geluk te spreken..
  • Afgelopen jaar gingen we met ruim 30.000 Nederlanders in gesprek over klimaatverandering => we durven groot te denken
  • Er kwamen vorig jaar meer dan 40.000 mensen naar Amsterdam om in de regen hun stem te laten horen over eerlijk klimaatbeleid => wat een kick was dat! Het hele kantoor (100 man) hielp mee!
  • Wij lopen vaak voor de troepen uit, zo kwamen wij meer dan 10 jaar geleden al met het plan voor een klimaatwet en waren wij met het allereerste burgerinitiatief zo'n 15 jaar geleden te vinden in de Tweede Kamer om te vragen voor een vleestax.
  • We verbinden Nederlandse en internationale thema's en zijn trots lid van het grootste wereldwijde grassrootsnetwerk Friends of the Earth.