Mateus Campos Felipe Fsgzm8n0hiy Unsplash

Advies over Persona's

Organisatie in het kort

MAEX

Er zijn enorm veel problemen in de samenleving die maatschappelijke organisaties willen oplossen. Wij steunen hen met een financiële bijdrage, zodat ze nog meer impact kunnen maken in de samenleving. We geven inzicht in hun impact, en nodigen fondsen, bedrijven en overheden uit hen te ondersteunen in hun professionalisering.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Innovatie
💛 Duurzaamheid, natuur en milieu
💛 Welzijn

Project details

⏱️

20-35 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de projectgrootte. Wanneer en hoeveel uur per week je hieraan werkt, is aan jou. Gemiddeld werken professionals 1 tot 2 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 4-8 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn, afhankelijk van jullie afspraken. Zolang het maar bij je agenda past. Onze organisaties weten dat je dit vrijwillig doet en vaak naast je baan erbij.
🚀

We kunnen direct starten

apostrophe-beginning

Met heldere Persona's kunnen we gemeenteambtenaren goed laten inzien wat de waarde is van sociale initiatieven in Nederland.

Laura Baas

Laura Baas

MAEX

Projectomschrijving

Waarom we jou nodig hebben

Wij hebben meerdere doelgroepen: de sociale initiatieven die we ondersteunen, maar ook bedrijven, fondsen en overheden. Voor gemeenten maken we vooral impact rapporten en real-time dashboards over de van impact sociale initiatieven. Maar we weten niet veel over deze doelgroep, dus twijfelen we ook wie hier interesse naar heeft. We willen met jou ontdekken wat er nog meer te weten valt bij onze doelgroep, zodat we onze diensten beter kunnen laten aansluiten.

Hier zijn we naar op zoek

  • Hulp bij het vertalen van de inzichten van onze doelgroepen naar helder omschreven Persona's.
  • Praktische tips hoe wij persona’s kunnen verwerken in onze werkwijze, waardoor wij meer klantgericht gaan werken.

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een UX of Marketing Professional die ons kan helpen bij het vertalen van inzichten in onze doelgroepen naar heldere Persona's. Benodigd: ervaring met Persona's en het faciliteren van teams in het opstellen ervan.

  • Ervaring met het creëren van Persona's en het vertalen van gebruikersinzichten naar overtuigende profielen.
  • Je vind het leuk om doelgroeponderzoek en interviews te doen.
  • Jij weet de behoeften van onze doelgroep in kaart te brengen.
👩‍💻 UX
💭 Design thinking

Dit hebben we al in huis

  • Doelgroepomschrijving.
  • De belangrijkste doelen die wij gebruikers willen laten volbrengen.

Waar wij als organisatie bij kunnen helpen.

  • Indien nodig kunnen we je ondersteunen met verdere doelgroeponderzoek.
  • We kunnen jou in contact brengen met respondenten voor interviews.
  • We hebben een social media pagina waar onderzoek kunnen uitzetten.
MAEX
MAEX

De missie van MAEX.

💡Innovatie
🌿 Groeiende fase
📍Den Haag

Er is enorm veel energie in de samenleving om grote maatschappelijke problemen op te lossen. Deze initiatieven zijn erg waardevol voor de samenleving, maar worden vaak nog niet voldoende ondersteund. MAEX helpt buurtinitiatieven, bewonerscollectieven en sociale ondernemingen met het meten van hun social impact, met een eigen creëerde tool: de Social Handprint. Ook hebben wij de MAEX Impuls, een ‘innovatief fonds concept’ waaraan bedrijven, overheden en fondsen hun financiële bijdragen kunnen leveren. Met als gezamenlijk doel de organisatiekracht van maatschappelijke initiatieven snel te versterken.

Lees meer

Professionals over MAEX

♾ Myrte 👐 Advies over Persona's

9159c30a-b214-4d9c-9577-ddabf2e5a3c5 (2)
💛
rating-stars

"Wat een heerlijk enthousiast team van betrokken en gedreven mensen. Iedereen werkt hier keihard om impact meetbaar, zichtbaar en bereikbaar te maken voor initiatieven en het bedrijfsleven. Door samen te werken aan de vertaalslag naar strategie, marketing, sales en communicatie, hebben we hiermee een flink aantal mooie stappen gezet samen. "

♾ Myrte