6f77a8e7-a9b7-40b8-9175-c30fd285ad90

Strategisch advies over Business Model

Organisatie in het kort

Lost in Europe

Lost in Europe is een grensoverschrijdend journalistiek project dat de complexe verdwijning van onbegeleide migrantenkinderen in Europa onderzoekt. Dit is een van de meest urgente kwesties van deze tijd die tot nu toe onderbelicht bleef.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Mensenrechten
💛 Diversiteit en inclusiviteit
💛 Wetenschap en onderzoek

Project details

⏱️

6-10 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de projectgrootte. Wanneer en hoeveel uur per week je hieraan werkt, is aan jou. Gemiddeld werken professionals 1 tot 2 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 3-6 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn, afhankelijk van jullie afspraken. Zolang het maar bij je agenda past. Onze organisaties weten dat je dit vrijwillig doet en vaak naast je baan erbij.
🚀

We kunnen direct starten

apostrophe-beginning

Met behulp van jouw inzet kunnen we een strategie ontwikkelen om middelen te verwerven waarmee we onze vaste journalisten kunnen vergoeden en hiermee meer kunnen betekenen voor kindmigranten.

Geesje van Haren

Geesje van Haren

Lost in Europe

Projectomschrijving

Waarom we jou nodig hebben

Lost in Europe is een van de journalistieke pioniers die cross border werken in Europa. Wij functioneren nu bijna volledig op subsidiefondsen en we willen een financieringsmix creëren. We zouden graag met jou willen kijken hoe we een gezonde en gevarieerde financieringsmix kunnen realiseren. Denk je met ons mee hoe we onze nieuwe propositie kunnen uitkristalliseren?

Hier zijn we naar op zoek

  • 2 tot 4 één uur strategiesessies over ons Business Model, waar we een aantal onderwerpen behandelen.
  • Het gaat om het uitkristalliseren van een nieuwe propositie. Denk aan onderwerpen als positionering, dienst/product, value proposition, business model canvas (invulling samen te bepalen).
  • Een samenvatting van de onderwerpen die besproken zijn met concrete next steps voor de uitvoer, in de vorm van een startplan.

Onze ervaring met soortgelijke projecten: Ik heb hier eigenlijk geen kennis of ervaring mee

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een strategische business developer, die als sparringspartner kan helpen bepaalde (strategische) thema's uit te diepen. Benodigd: ervaring met strategische zaken als positionering, markt(behoefte), proposities, value proposition, business model canvas, etc.

  • Ervaring met het verbeteren van bedrijfsstrategieën, zoals positionering, marktbehoeften en proposities.
  • Jij bent bekend met tools zoals het Business Model Canvas en kan deze effectief toepassen.
  • Je wilt graag helpen door het delen van jouw kennis en advies.
🗂 Business Model Canvas
🎯 Business Strategy

Dit hebben we al in huis

  • Intern contactpersoon die inhoudelijk betrokken is.
  • Een begrip van de doelgroepen die we willen bereiken.
  • Verschillende ideeën voor nieuwe proposities/services.
  • De doelen/challenges die we hebben.

Lost in Europe
Lost in Europe

De missie van Lost in Europe.

🕊Mensenrechten
🌿 Groeiende fase
📍Amsterdam

Er zijn meer dan 18.000 migrantenkinderen vermist binnen Europa. Er lijkt niemand naar hen om te kijken. Deze kinderen kunnen in handen zijn gevallen van drugsbendes, mensenhandel of zijn verkocht voor sekswerk. De benarde situatie van onbegeleide, minderjarige migranten is een van de meest urgente kwesties van onze tijd. Ons doel is om met verschillende onderzoeken de verhalen van vermiste kindmigranten in Europa bloot te leggen en daarbij licht te schijnen op de verschrikking die afspeelt. We zijn met een team van 23 onderzoeksjournalisten in 12 Europese landen, waaronder Nederland, Duitsland, België, Italië en het Verenigd Koninkrijk.

Lees meer