Kikid-photo

Website design + Wordpress inrichten

Organisatie in het kort

Alle activiteiten van Kikid zijn erop gericht jongeren te laten voelen dat ze precies goed zijn zoals ze zijn. We maken hen bewust van de enorme kracht en invloed die ze hebben. Als jongeren hiervan bewust zijn, maken ze betere keuzes en hebben ze meer kans om op te groeien tot succesvolle en gelukkige volwassenen.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Educatie
💛 Welzijn

Project details

⏱️

30-45 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de projectgrootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 6-8 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.
🚀

We plannen, na de match, binnen een maand de eerste afspraak in.

apostrophe-beginning

Seksualiteit, social media, alcohol & drugs, diversiteit...allemaal thema's waar je als jongere tijdens je opgroeien mee te maken krijgt. Wij zetten jongeren in heel Nederland, bewezen effectief, in hun kracht door ze bewust te maken van de keuzes die ze kunnen maken, jij ook?

Mark Miedema

Mark Miedema

Kikid

Projectomschrijving

Waarom we jou nodig hebben

Wij zijn een echte 'praktijk organisatie', meestal erg druk met de live voorstellingen, de contacten met scholen e.d.. Marketing & communicatie en website zijn altijd een beetje een ondergeschoven kindje geweest. De huidige website is een aantal jaar geleden gemaakt. Zelf kunnen we in wordpress kleine aanpassingen doen. Op dit moment ligt ons praktijkwerk stil, komt er ook geen geld binnen vanuit de scholen. Tegelijkertijd is dit nu bij uitstek een goed moment om aan de slag te gaan met de website of in ieder geval te bepalen hoe we deze er uit willen laten zien.

Hier zijn we naar op zoek

 • Een nieuwe look and feel van onze website op basis van onze huisstijl.
 • Geïmplementeerd in een Wordpress thema zodat wij de website zelf makkelijk kunnen bijwerken.
 • Mock-ups van belangrijkste pagina’s (Homepage - Standaard contentpagina - Nieuws - Blog - Contact pagina)
 • Advies over gebruiksvriendelijkheid.
 • Uitleg/training over Wordpess zodat wij zelf de website kunnen vullen met content en vervolgens up-to-date kunnen houden.
 • Bovenstaande is allemaal belangrijk maar wel met de aantekening dat het per onderdeel in meer of mindere mate zal zijn. We hebben bv qua kleuren en beelden een look & feel die we in grote mate willen behouden. Ook is er iemand in het team die al behoorlijk haar weg weet in wordpress.

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een webdesigner die onze nieuwe website, gekozen uit een Wordpress Thema, kan vormgeven en inrichten in Wordpress. Benodigd: ervaring met het ontwerpen van websites en het implementeren van een Wordpress Thema's.

 • We hebben een WordPress-thema gekozen om mee te werken en zoeken een webdesigner om deze te implementeren.
 • Als webdesigner weet je hoe een goede Wordpress website is vormgegeven.
 • Je hebt de vaardigheden om een Wordpress website succesvol te lanceren.
🔧 Web Development
💻 Wordpress Websites

Dit hebben we al in huis

 • Momenteel hebben we een website, wat als basis kan dienen voor de nieuwe website.
 • De doelgroep(en) die we willen bereiken met onze website.
 • Globale content
 • We hebben een website www.kikid.nl , we vinden echter dat deze aan een goede update toe is. Minder content maar wel duidelijker, logischer, aantrekkelijker, effectiever. Wat laat je wel zien op je website en wat niet en op welke wijze. De website moet ook meer als leadgenarator gaan werken. Het gaat volgens ons in mindere mate om de look & feel qua kleuren en beelden.

Waarom is dit project belangrijk?

Kikid weet als geen ander hoe je jongeren in een live setting moet beraken! Met voorstellingen , trainingen en lesmaterialen. Iedereen die zo'n voorstelling bijwoont, leerlingen, docenten en professionals zijn geraakt door de professionaliteit en emotie die op dat moment wordt overgebracht. Dat werkt echt. Dat is ook gebleken uit onderzoek door o.a. TNO en Movisie. De website moet in die lijn ook een plek zijn waar dat wordt gerealiseerd. En dat is nu (nog) niet het geval. Het zou fantastisch zijn als het met behulp van een professional lukt de website ook dat effect te laten hebben. En dan vooral op de professionele doelgroep, de docenten, de inkopers van Gemeenten, de partners etc.. Dat zal de mate waarin er geloof is in de professionaliteit van Kikid en de mate waarin Kikid wordt ingezet doen toenemen en dat heeft dan een positief effect op ons doel: alle jongeren in Nederland bereiken met de Kikid spirit!

Kikid
Kikid

De missie van Kikid.

📚Educatie
📍Haarlem

Stichting Kikid maakt sinds 2007 theatervoorlichtingsprojecten, projectweken, digitaal lesmateriaal en trainingen en voert die uit op scholen in het middelbaar onderwijs. Kikid ontwikkelt projecten waarbij er een open en oprechte dialoog wordt aangegaan met jongeren, over thema’s die in hun leven een belangrijke rol spelen. Thema's zijn o.a. 'relaties & seksualiteit', 'social media & cyberpesten', 'alcohol' en ''seksuele diversiteit'.

Lees meer

Professionals over Kikid

Teun 👐 Call: Feedback & tips video edit

💛
rating-stars

"Heel goed. Ik heb dit trouwens al eens ingevuld. Is waarschijnlijk iets mis gegaan"

Teun