b478f7ba-b98c-4bc5-a3bb-bead61d5ded7 (1)

Social Media Strategie

Project details

💒 Kikid

🛠️ Social Media

⏱️ 4-16 uur in totaal

🗓️ Verspreid over 3-5 weken

💻 Op locatie en/of vanaf huis.

Organisatie in het kort

Alle activiteiten van Kikid zijn erop gericht jongeren te laten voelen dat ze precies goed zijn zoals ze zijn. We maken hen bewust van de enorme kracht en invloed die ze hebben. Als jongeren hiervan bewust zijn, maken ze betere keuzes en hebben ze meer kans om op te groeien tot succesvolle en gelukkige volwassenen.

 • Educatie
 • Welzijn

Profiel vrijwilliger

Een strategische geest die ons kan helpen met onze Social Media strategie.

Start: We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

Als Kikid op een school komt dan gebeurt er altijd iets bij de leerlingen. Er springt een vonkje over. Er is emotie, interactie, kwetsbaarheid, beroering.. Dit ook online bereiken dat is de ambitie! Wil jij ons daarbij helpen?
Geschreven door Mark Miedema van Kikid

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

Er is op dit moment dus een content kalender. Vooral Instagram wordt ingezet tbv bereik onder leerlingen/jongeren. Voor dit kanaal is er een contentkalender die strak wordt aangehouden. Op andere sociale kanalen wordt minder frequent en strak content gepost. Denk dan aan youtube, facebook en linkedin. De laatste twee tbv bereik onder docenten/partners. Tiktok doen we vrijwel niets mee maar daar zouden we wel meer mee willen.

Wat hebben we nodig?

 • Een strategie document met thema’s als kanalen, boodschap, content types, doelgroepen, content kalender.
 • Hulp met het formuleren van onze doelen, target audiences en kanalen prioritisatie.
 • Een start plan met adviezen en concrete next steps voor de uitvoer van onze strategie.
 • Goed om te weten: het uitwerken van designs en/of posts zit niet bij deze opdracht

Wat hebben we al?

 • De doelgroep(en) die we willen bereiken.
 • Onze huidige social media kanalen
 • Onze huidige contentkalender
 • Content, designs die we zelf maken en gebruiken

Waarom is dit project van waarde?

Kikid weet als geen ander hoe je jongeren in een live setting moet beraken! Met voorstellingen , trainingen en lesmaterialen. Iedereen die zo'n voorstelling bijwoont, leerlingen, en ook docenten en professionals, zijn geraakt door de professionaliteit en emotie die op dat moment wordt overgebracht. Dat werkt echt. Dat is ook gebleken uit onderzoek door o.a. TNO en Movisie. De sociale media strategie moet in die lijn worden ontwikkeld en neergezet. Ook daar moeten de jongeren/leerlingen bereikt en beraakt worden. En dat is nu (nog) niet voldoende het geval. Het zou fantastisch zijn als het met behulp van een professional lukt dat te realiseren.

Kikid
Kikid
Voorhelmstraat 25-201
2012 ZM Haarlem
Mark Miedema
Mark Miedema

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Stichting Kikid maakt sinds 2007 theatervoorlichtingsprojecten, projectweken, digitaal lesmateriaal en trainingen en voert die uit op scholen in het middelbaar onderwijs. Kikid ontwikkelt projecten waarbij er een open en oprechte dialoog wordt aangegaan met jongeren, over thema’s die in hun leven een belangrijke rol spelen. Thema's zijn o.a. 'relaties & seksualiteit', 'social media & cyberpesten', 'alcohol' en ''seksuele diversiteit'.

Waar ze trots op zijn

 • Ons theaterproject 'Benzies & Batchies' en de combinatietraining 'Ik hou van mij', over relaties & seksualiteit is effectief bewezen door TNO & Movisie
 • Ons allereerste pilot project voor het basisonderwijs is een feit!
 • We werken vanuit de kracht van jongeren door met jongeren te werken; onze Kikid jongeren zijn de experts die weten hoe je jongeren echt bereikt
 • In 2015 hebben we de 'Pestcheck' opgezet, een bewustwordingscampagne in samenwerking met BNN, Radio 3FM en veel bekende Nederlanders waar duizenden leerlingen in heel Nederland mee in contact zijn gekomen
 • We bereiken ruim 12.000 leerlingen live per jaar en honderdduizenden via onze digitale kanalen en campagnes