dfdc87bb-257e-416c-9005-09479f92ed36

Strategisch advies over social media

Organisatie in het kort

Johanniter Nederland

Iedereen verdient hulp en zorg op maat. Wij leveren een positieve bijdrage aan de kwaliteit van leven van kwetsbare mensen, met name ouderen. Met de hulp van ongeveer 3.500 vrijwilligers, ontzorgen we, bieden we plezier en gaan we eenzaamheid tegen.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Welzijn
💛 Gezondheid en ziektebestrijding
💛 Armoede

Project details

⏱️

4-10 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de projectgrootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 3-6 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.
📍

Op locatie en/of vanuit huis

🚀

We kunnen direct starten

apostrophe-beginning

Wij verbeteren de kwaliteit van leven van kwetsbare mensen in de samenleving. Bijvoorbeeld met vakanties, uitjes en gezelligheid. Door social media beter in te zetten, kunnen we straks nog meer voor hen betekenen!

Lidwien van der Reep

Lidwien van der Reep

Johanniter Nederland

Projectomschrijving

Waarom we jou nodig hebben

We willen actiever worden op onze social media (Facebook, Instagram en Linkedin) om zo meer donaties te werven. Hiermee kunnen we (meer) kwetsbare mensen - met name ouderen - helpen meedoen aan de samenleving. Maar we hebben hard hulp nodig om dit goed van de grond te krijgen. We willen daarom met jouw hulp een goede basis opzetten voor onze social media strategie! Ons doel? Een positieve bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van kwetsbare mensen. Wij zetten ons in voor mensen die door ziekte, ouderdom, een beperking, armoede of sociaal isolement minder vanzelfsprekend kunnen meedoen in de samenleving. We nemen praktische drempels weg, voegen vreugde toe en creëren een breed scala aan contactmomenten. Hiermee verrijken we het leven van alle betrokkenen.

Hier zijn we naar op zoek

 • Geef je mening over onze huidige social media posts.
 • Help ons met 2 tot 4 strategiesessies van 1 uur waarin we ingaan op content, kanalen, tone of voice en doelgroepen.
 • Creëer een startplan zodat we de nieuwe social media strategie kunnen uitrollen.

Onze ervaring met soortgelijke projecten: We kunnen goed wervingsprojecten opzetten, maar hebben nog te weinig kennis over social media.

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een strateeg of Social Media specialist, die als sparringpartner kan helpen bepaalde Social Media thema's uit te diepen. Benodigd: ervaring met strategische zaken als doelstellingen, positionering, doelgroep, boodschap, kanalen, etc.

 • Je hebt ervaring met het maken van strategische plannen, inclusief doelstellingen, positionering, doelgroep en kanalen.
 • Jouw inzichten en expertise zullen bijdragen aan het optimaliseren van onze online zichtbaarheid.
 • Jij vind het leuk om als sparringpartner te helpen met onze Social Media strategie en het bereiken van ons doel.
🌎 Social Media
🧭 Communicatie strategie

Dit hebben we al in huis

 • Je werkt samen met een intern contactpersoon.
 • De doelgroep(en) die we willen bereiken zijn duidelijk.
 • We hebben een duidelijke missie en visie.
 • Onze social media kanalen zijn opgezet.
 • Onze uitdagingen? Beperkt budget, beperkte menskracht en geringe naamsbekendheid
 • https://www.johanniter.nl/over-ons/doelstelling/

Johanniter Nederland
Johanniter Nederland

De missie van Johanniter Nederland.

🙂Welzijn
🌿 Groeiende fase
📍Den Haag

Wij zetten ons in voor diegenen die door ziekte, ouderdom, een beperking, armoede of sociaal isolement minder vanzelfsprekend kunnen meedoen in de samenleving. We nemen praktische drempels weg, voegen vreugde toe en creëren een breed scala aan contactmomenten. Hiermee verrijken we het leven van alle betrokkenen. In onze visie moet hulp geven en hulp ontvangen vanzelfsprekend zijn.

Lees meer

Professionals over Johanniter Nederland

Lucinde 👐 Strategisch advies over social media

b7a79ca3-e686-4ed9-b819-6df146d72cd1
💛
rating-stars

"Johanniter weet goed wat ze wil, maar staat open voor nieuwe ideeën en feedback. Daardoor kwamen we snel tot de kern. Door het enthousiasme vanuit de organisatie was het ook ontzettend fijn samenwerken."

Lucinde