Johanniter Nederland-photo

Strategisch advies Commerciële markt

Organisatie in het kort

Johanniter Nederland

Iedereen verdient hulp en zorg op maat. Wij leveren een positieve bijdrage aan de kwaliteit van leven van kwetsbare mensen, met name ouderen. Met de hulp van ongeveer 3.500 vrijwilligers, ontzorgen we, bieden we plezier en gaan we eenzaamheid tegen.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Welzijn
💛 Gezondheid en ziektebestrijding
💛 Armoede

Project details

⏱️

6-10 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de projectgrootte. Wanneer en hoeveel uur per week je hieraan werkt, is aan jou. Gemiddeld werken professionals 1 tot 2 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 3-6 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn, afhankelijk van jullie afspraken. Zolang het maar bij je agenda past. Onze organisaties weten dat je dit vrijwillig doet en vaak naast je baan erbij.
📍

Op locatie en/of vanuit huis

🚀

We kunnen direct starten

apostrophe-beginning

Werken met vrijwilligers betekent niet dat onze organisatie geen geld nodig heeft, daarom hebben we jouw advies nodig om de commerciële markt aan te boren!

Lidwien van der Reep

Lidwien van der Reep

Johanniter Nederland

Projectomschrijving

Waarom we jou nodig hebben

De fondsen die nu onze projecten financieren zijn in toenemende mate terughoudender met toekenningen, terwijl onze kosten stijgen (personeel en out-of-pocket). De naamsbekendheid van onze stichting is niet groot en onze budgetten voor fondsenwerving zijn bescheiden. Denk jij met een frisse blik met ons mee over een nieuwe manier voor een kansrijke propositie en evt. nieuwe doelgroepen?

Hier zijn we naar op zoek

  • 2 tot 4 één-uur strategiesessies waarin we een aantal onderwerpen kunnen bespreken als: doelstellingen, doelgroepen, zakelijke propositie, marketing/promotie plan, funnel, advies voor ondersteunende materialen.
  • Een geschreven samenvatting van de onderwerpen die besproken zijn.
  • Een startplan met adviezen en concrete next steps.

Onze ervaring met soortgelijke projecten: Ik ben er bekend mee of heb er eerdere ervaring mee

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een strategische business developer, die als facilitator of sparringpartner kan helpen bepaalde (strategische) zakelijke propositie thema’s uit te diepen t.b.v. het ophalen van funding. Benodigd: ervaring met funding en strategische zaken als doelstellingen, positionering, doelgroep, boodschap, kanalen, etc.

🧾 Sales
🎯 Business Strategy
🙌 Pitch & Presentation

Dit hebben we al in huis

  • Intern contactpersoon die inhoudelijk betrokken is en dit project prioriteit en draagvlak geeft.
  • Interne organisatie informatie (denk aan financiën, programma informatie, operatie en marketing activiteiten).
  • De doelen/challenges die we hebben.
  • Kansen in de markt, die we zelf zien.
  • Missie en visie.
  • We zijn een organisatie met een christelijke grondslag, met een behoudend bestuur. Bij de stichting is slechts 3,1 FTE werkzaam.
  • Er zijn in het land ca. 4.000 vrijwilligers. Een deel begeleidt onze zorgvakanties, het overgrote deel is actief bij welzijnsorganisaties.

Johanniter Nederland
Johanniter Nederland

De missie van Johanniter Nederland.

🙂Welzijn
🌿 Groeiende fase
📍Den Haag

Wij zetten ons in voor diegenen die door ziekte, ouderdom, een beperking, armoede of sociaal isolement minder vanzelfsprekend kunnen meedoen in de samenleving. We nemen praktische drempels weg, voegen vreugde toe en creëren een breed scala aan contactmomenten. Hiermee verrijken we het leven van alle betrokkenen. In onze visie moet hulp geven en hulp ontvangen vanzelfsprekend zijn.

Lees meer

Professionals over Johanniter Nederland

Lucinde 👐 Strategisch advies over social media

b7a79ca3-e686-4ed9-b819-6df146d72cd1
💛
rating-stars

"Johanniter weet goed wat ze wil, maar staat open voor nieuwe ideeën en feedback. Daardoor kwamen we snel tot de kern. Door het enthousiasme vanuit de organisatie was het ook ontzettend fijn samenwerken."

Lucinde