1f5eb317-3c3c-473d-a3be-6cb9e365a352

UX Audit

Organisatie in het kort

Hortus Botanicus Amsterdam

Planten zijn van levensbelang voor het leven op aarde. Natuureducatie is onmisbaar in strijd voor bescherming van biodiversiteit.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Duurzaamheid, natuur en milieu
💛 Educatie
💛 Kunst en cultuur

Project details

⏱️

6-12 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de projectgrootte. Wanneer en hoeveel uur per week je hieraan werkt, is aan jou. Gemiddeld werken professionals 1 tot 2 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 3-4 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn, afhankelijk van jullie afspraken. Zolang het maar bij je agenda past. Onze organisaties weten dat je dit vrijwillig doet en vaak naast je baan erbij.
🚀

We kunnen direct starten

apostrophe-beginning

Met jouw inzichten en advies kunnen wij een landingspagina presenteren die bijdraagt aan en in dienst staat van een succesvolle publiekscampagne!

Willeke te Flierhaar

Willeke te Flierhaar

Hortus Botanicus Amsterdam

Projectomschrijving

Waarom we jou nodig hebben

In aanloop naar de campagne rondom de Drieklimatenkas willen we een landingspagina hebben die de bezoeker informeert (in één oogopslag begrijpt de bezoeker het verhaal) en de website moet met de indeling en inrichting leiden tot conversie. Hoofddoel is fondsenwerving. Op de tweede plek komt de bezoeker informeren met updates en nieuws (o.a. over de renovatie van de kas). We hopen dat jij ons advies kan geven over hoe we onze website zo kunnen inrichten om deze doelen te bereiken. Bijv. waar, moet een doneerknop staan, en wat zou de beste plek zijn voor updates. Sommige dingen moeten namelijk naar onze mening wel anders, maar wij hebben de expertise niet in huis om te kunnen bepalen hoe en wat.

Hier zijn we naar op zoek

  • Knelpunten binnen onze User Experience, helder in kaart gebracht.
  • Een advies met praktische verbeterpunten waarmee wij het digitale product naar een hoger niveau kunnen tillen (bijvoorbeeld met voorbeelden van best practices of een actielijst in volgorde van urgentie).
  • Een adviesdocument waarin het bovenstaande samenkomt, wat wij intern kunnen gebruiken als leidraad.

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een User Experience Designer die onze website kan evalueren op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, in de vorm van een expert review. Benodigd: ervaring met het verbeteren van digitale producten zoals websites, apps of platformen.

  • Jij hebt een scherp oog voor UX design en spot de verbeterpunten.
  • Jij deelt graag jouw kennis en aanbevelingen in een audit voor een soepele gebruikerservaring.
  • Ervaring met het verbeteren van websites, apps of platformen is een must!
👩‍💻 UX

Dit hebben we al in huis

  • Doelgroepomschrijving.
  • Belangrijkste doel is dat de bezoeker door de indeling van de site wordt verleidt tot geven (fondsenwervend), informeren en nieuwsvoorziening komen op de tweede plek (info is ook gericht op pers en partners)
  • We weten in grote lijnen wat er op de website (landingspagina) moet komen, voor nu is de 'blueprint' het belangrijkst
  • Het gaat om de landingspagina: https://vanmorgen.dehortus.nl/.

Hortus Botanicus Amsterdam

De missie van Hortus Botanicus Amsterdam.

🌱Duurzaamheid, natuur en milieu
💒 Gevestigde organisatie
📍amsterdam

Circa 80% procent van de biomassa op aarde, dat wil zeggen van de totale massa van alles wat leeft,
bestaat uit planten. Slechts 0,5% van de totale biomassa bestaat uit mensen en dieren. Biodiversiteit en balans in de natuur zijn onmisbaar voor het leven op aarde. De Hortus Amsterdam wil mensen van alle leeftijden inspireren door ze de schoonheid en diversiteit van planten te laten zien en zo hun kennis over planten te vergroten. Wij dragen er aan bij dat mensen het belang van planten voor leven op aarde beseffen en daar naar gaan handelen.

Lees meer

Professionals over Hortus Botanicus Amsterdam

Tamisha 👐 UX Audit

5b49a740-cfbd-4a9b-b106-c2e9e65010a7
💛
rating-stars

"Het was een erg fijne samenwerking door de duidelijke communicatie, betrokkenheid van heel het team en enthousiasme van beide kanten "

Tamisha

Diana 👐 Redigeren van teksten

29235031-11f1-4029-959c-0173e36dc314
💛
rating-stars

"Het eerste contact was heel prettig en dat bleef de hele tijd zo. Snelle (re)acties op de aangeleverde teksten van mijn kant. Heel fijn ook dat de basistekst al zo goed van kwaliteit was. Dat maakte de opdracht behapbaar. Fijne samenwerking, interessant onderwerp! "

Diana

Mathijs 👐 UX Audit

e78232a8-959d-4e97-8f57-a8dd5060581f
💛
rating-stars

"Leuk project om aan mee te hebben gewerkt! "

Mathijs