739318b2-85e3-49f8-879f-08138b4924f0

Google Analytics uitleg, set-up en training.

Organisatie in het kort

Hortus Botanicus Amsterdam

Planten zijn van levensbelang voor het leven op aarde. Natuureducatie is onmisbaar in strijd voor bescherming van biodiversiteit.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Duurzaamheid, natuur en milieu
💛 Educatie
💛 Kunst en cultuur

Project details

⏱️

4-12 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de projectgrootte. Wanneer en hoeveel uur per week je hieraan werkt, is aan jou. Gemiddeld werken professionals 1 tot 2 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 2-5 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn, afhankelijk van jullie afspraken. Zolang het maar bij je agenda past. Onze organisaties weten dat je dit vrijwillig doet en vaak naast je baan erbij.
🚀

We kunnen direct starten

apostrophe-beginning

Met het goed instellen van Google Analytics en het leren hoe we inzichten kunnen interpreteren, kunnen we doelgroepgericht te werk gaan om de vernieuwde Drieklimatenkas te promoten!

Willeke te Flierhaar

Willeke te Flierhaar

Hortus Botanicus Amsterdam

Projectomschrijving

Waarom we jou nodig hebben

We zijn bezig met de campagnevoorbereidingen voor de Hortus van Morgen: onze Drieklimatenkas zal volledig vernieuwd en verduurzaamd worden. Een groot project waarvoor we veel draagvlak en zichtbaarheid willen creëren. Met de verworven data en inzichten via Google Analytics kunnen we hopelijk veel doelgroepgerichter te werk gaan qua content, en dus ook gerichter en beter campagne voeren.

Hier zijn we naar op zoek

  • Introductie in de mogelijkheden van Google Analytics en Tag Manager.
  • Hulp bij het instellen van Google Analytics, zodat bezoekers en hun gedrag in kaart gebracht worden (voor bijvoorbeeld de website, blog en/of social media).
  • Een basis training, zodat wij zelf met Google Analytics aan de slag kunnen en laagdrempelige rapporten kunnen uitdraaien.
  • We zouden graag leren hoe we inzicht krijgen in het gedrag en bezoekersverkeer van o.a. onze website, de Hortus van Morgen.
  • Vervolgens zouden we a.d.h.v. de verworven data graag leren hoe we daarop kunnen anticiperen en welke conclusies we kunnen verbinden aan de uitkomsten, om die vervolgens te verwerken in content- en campagnestrategieën.

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een online marketeer die onze Google Analytics kan inrichten. Benodigd: kennis van online marketing en data systemen en ervaring met Google Analytics en Tag Manager.

💼 Google Analytics

Dit hebben we al in huis

  • Er is mogelijkheid om onze webbeheerder kleine werkzaamheden te laten uitvoeren (zoals Google Analytics en Tag Manager installeren).
  • Onze website: dehortus.nl/vanmorgen
  • We hebben al veel achtergronddocumenten, zoals een contentkalender, begin van een campagnestrategie, tone of voice, een blueprint van de boodschap, missie en visie van de vernieuwde kas, enz.
  • We weten globaal welke doelgroepen we hebben en welke we willen aanspreken.

Hortus Botanicus Amsterdam

De missie van Hortus Botanicus Amsterdam.

🌱Duurzaamheid, natuur en milieu
💒 Gevestigde organisatie
📍amsterdam

Circa 80% procent van de biomassa op aarde, dat wil zeggen van de totale massa van alles wat leeft,
bestaat uit planten. Slechts 0,5% van de totale biomassa bestaat uit mensen en dieren. Biodiversiteit en balans in de natuur zijn onmisbaar voor het leven op aarde. De Hortus Amsterdam wil mensen van alle leeftijden inspireren door ze de schoonheid en diversiteit van planten te laten zien en zo hun kennis over planten te vergroten. Wij dragen er aan bij dat mensen het belang van planten voor leven op aarde beseffen en daar naar gaan handelen.

Lees meer

Professionals over Hortus Botanicus Amsterdam

Tamisha 👐 UX Audit

5b49a740-cfbd-4a9b-b106-c2e9e65010a7
💛
rating-stars

"Het was een erg fijne samenwerking door de duidelijke communicatie, betrokkenheid van heel het team en enthousiasme van beide kanten "

Tamisha

Diana 👐 Redigeren van teksten

29235031-11f1-4029-959c-0173e36dc314
💛
rating-stars

"Het eerste contact was heel prettig en dat bleef de hele tijd zo. Snelle (re)acties op de aangeleverde teksten van mijn kant. Heel fijn ook dat de basistekst al zo goed van kwaliteit was. Dat maakte de opdracht behapbaar. Fijne samenwerking, interessant onderwerp! "

Diana

Mathijs 👐 UX Audit

e78232a8-959d-4e97-8f57-a8dd5060581f
💛
rating-stars

"Leuk project om aan mee te hebben gewerkt! "

Mathijs