857ce8da-e156-40de-89cf-2ff2a81b8c81

Video

Organisatie in het kort

Herenboeren NL

Stichting Herenboeren is een groeiende burgerbeweging die aantoont dat de productie van ons dagelijks voedsel anders, beter en bovenal duurzamer kan. Leden runnen samen hun Herenboerderij en nemen regie in handen over hun eigen voedsel.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Duurzaamheid, natuur en milieu
💛 Dierenwelzijn
💛 Gezondheid en ziektebestrijding

Project details

⏱️

15-25 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de projectgrootte. Wanneer en hoeveel uur per week je hieraan werkt, is aan jou. Gemiddeld werken professionals 1 tot 2 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 2-5 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn, afhankelijk van jullie afspraken. Zolang het maar bij je agenda past. Onze organisaties weten dat je dit vrijwillig doet en vaak naast je baan erbij.
📍

Op locatie

🚀

Starten binnen twee maanden

apostrophe-beginning

Met een nieuwe promo-video help je ons landelijke netwerk van professionele gemengde natuurgedreven boerderijen groeien. Elke hectare 'Herenboerengrond' herstelt de natuur én levert eerlijk voedsel!

Anneke Comello

Anneke Comello

Herenboeren NL

Projectomschrijving

Waarom we jou nodig hebben

Wij hebben een oud bestaand filmpje van 4.50 min dat ons concept in beeld brengt (coöperatieve not-for-profit duurzame boerderijen) en één voorbeeld laat zien (de eerste boerderij). Maar inmiddels zijn er, 5 jaar later, 16 draaiende boerderijen en 40 boerderijen in oprichting. De oude video dekt lang niet meer de lading van hoe krachtig onze beweging is. We willen graag in de video in beeld en woord vertellen hoe groot we zijn geworden, dat we een landelijke speler zijn nu. Ondersteund door bijv. een landkaart, plus materiaal van meer verschillende locaties (hoeven natuurlijk niet alle 56 te zijn). De video kan gebruikt worden om potentiële nieuwe leden te werven voor de (nieuwe) boerderijen. Ook is de video een kans voor betere PR, m.n. gericht op beleids- en kennis partners die ons kunnen helpen op weg naar een duurzamere landbouwsector en een duurzamere samenleving.

Hier zijn we naar op zoek

 • Het meedenken over de invulling van het script.
 • Een video opname waarbij het Herenboeren-concept en de beweging wordt uitgelegd dmv beelden op de boerderijen en interviews met verschillende leden van de beweging.
 • Een video edit van deze beelden, teruggebracht naar 4 tot 5 minuten, die we kunnen gebruiken voor externe communicatie (zoals op de website, in een powerpoint presentatie en/of social media).
 • Het vastleggen van korte interviews met Herenboeren.

Onze ervaring met soortgelijke projecten: Ik weet hier een beetje wat van af

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een cameraman/vrouw die een video over het Herenboeren-concept kan maken en editen. Benodigd: eigen camera apparatuur en iemand die mee kan denken met het (creatieve) script.

 • Het is een must om eigen camera-apparatuur te hebben.
 • Help ons de boodschap van onze organisatie tot leven te brengen via een pakkende video, van productie tot bewerking.
 • Wil jij meedenken over het creatieve script? Dan is dat een geweldige bonus die we zeker waarderen.
📹 Video opname
🎬 Editen

Dit hebben we al in huis

 • Doelgroep die we willen bereiken.
 • Datum en locatie in overleg.
 • Een interviewer die vragen stelt aan de relevante personen voor in de video.
 • We denken aan filmen op 2-4 van onze boerderijen en een sterke voice-over die het concept goed neerzet, plus een kaart van Nederland waar te zien is hoe groot de landelijke dekking van ons netwerk inmiddels is!
 • De video wordt heel vaak vertoond bij open informatieavonden over ons concept, bijv. die 40 plekken door het land die regelmatig events organiseren voor potentiële nieuwe coöperatiehouders.

Herenboeren NL
Herenboeren NL

De missie van Herenboeren NL.

🌱Duurzaamheid, natuur en milieu
🌳 Impact scale-up fase
📍Heerhugowaard

Elke week verse groenten van het seizoen, lekker fruit, eitjes en (voor wie wil) heerlijk vlees en lekkere vleeswaren. En dat ‘gewoon’ van je éigen boerderij, verzorgd door je éigen boer. Herenboeren weten dat het kan, en hoe het voelt. Herenboeren zijn burgers die gedeeld hun eigen boerderij runnen; samen duurzaam produceren en consumeren. Stichting Herenboeren helpt hen bij de ontwikkeling van deze kleinschalige gemengde boerderijen die duurzaam, gezond en smakelijk eten produceren en verloren voedselvaardigheden herstellen. Wij bieden ondersteuning en vergaren en ontsluiten van kennis voor de verdere ontwikkeling van Herenboerderijen in Nederland. Wij laten zien dat produceren van ons dagelijks voedsel anders, beter en duurzamer kan. Samen gaan we ervoor zorgen dat we met 700.000 hectare alle Nederlanders dichtbij van eerlijk en goed voedsel kunnen voorzien!

Lees meer

Professionals over Herenboeren NL

Marloes 👐 Strategische roadmap voor digitaal platform

8f2aee6b-2fda-4268-81e1-db1772bf8705
💛
rating-stars

"Het was heel leuk om dit project voor Herenboeren NL te doen. Ze hebben zo'n prachtige missie, alleen de mogelijkheid om daar een bijdrage aan te leveren is fantastisch. Daarnaast is iedereen heel betrokken, gedreven en enthousiast, erg aanstekelijk om met deze mensen te werken :-) "

Marloes

Ben 👐 Creatief campagne concept

96b32eba-64f4-4f29-8e67-1df63a4c137a
💛
rating-stars

"Herenboeren is een mooie club met zeer bevlogen mensen en een waardevolle missie. Fijne samenwerking waarbij je werk met enthousiasme en dankbaarheid wordt ontvangen. Een fijne mix op weg naar impact die je samen maakt. "

Ben