5a568d60-ef7e-4c06-ac8a-0c06badfc207 (1)

Fotoshoot

Organisatie in het kort

Herenboeren NL

Stichting Herenboeren is een groeiende burgerbeweging die aantoont dat de productie van ons dagelijks voedsel anders, beter en bovenal duurzamer kan. Leden runnen samen hun Herenboerderij en nemen regie in handen over hun eigen voedsel.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Duurzaamheid, natuur en milieu
💛 Dierenwelzijn
💛 Gezondheid en ziektebestrijding

Project details

⏱️

8-16 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de projectgrootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 2-4 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.
📍

Op locatie

🚀

Starten binnen twee maanden

apostrophe-beginning

Met het nieuwe beeldmateriaal geven we een update over waar onze beweging op dit moment staat, wat er in korte tijd al bereikt is. Laten we zien hoe mooi ons nieuwe voedselsysteem is.

Anneke Comello

Anneke Comello

Herenboeren NL

Projectomschrijving

Waarom we jou nodig hebben

We hebben beeldmateriaal nodig dat onze visie vertaald naar sfeerbeelden. Professionele foto's die de organisatie kan gebruiken in externe communicatie. Samen duurzaam voedsel produceren: laten zien dat het anders kan met aandacht voor natuur, biodiversiteit. In beeld brengen dat we als burgerinitiatief meehelpen de transitie in de landbouw in gang te zetten. En dat we het sámen doen, als burgers.

Hier zijn we naar op zoek

 • Beeldmateriaal van de boerderijen; landerijen ook bovenaf
 • Beeldmateriaal van mensen: boeren, medewerkers en leden tijdens activiteiten (werken op de boerderij, uitgifte, sociale activiteiten)
 • Beeldmateriaal van de dieren; runderen, varkens, kippen, eenden, maar ook overige biodiversiteit als vogels, vlinders, rupsen, insecten etc.
 • Beeldmateriaal van gewassen; op het land, fruitbomen, tijdens zaaien, oogsten en uitgifte

Onze ervaring met soortgelijke projecten: Ik weet hier een beetje wat van af

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

We zoeken een fotograaf om samen met ons onvergetelijke momenten vast te leggen, bijvoorbeeld bij activiteiten, inspirerende mensen of evenementen.

 • Heb je je eigen fotografie apparatuur? Dan ben je degene die we zoeken.
 • Help ons verhalen te vertellen door middel van prachtige beelden op locatie.
 • Leg de essentie van onze missie vast met jouw ervaren oog en expertise.
📸 Foto

Dit hebben we al in huis

 • Datum en locatie in overleg.
 • Wensen qua beeldmateriaal.
 • 30 boeren en 13.000 aangesloten leden, genoeg mensen om in beeld te brengen
 • Wekelijkse activiteiten op de boerderijen die in beeld gebracht kunnen worden
 • 16 prachtige boerderijen door heel Nederland met dieren (runderen, varkens, kippen, fruitbomen en veel verschillende gewassen (60 verschillende soorten gewassen per boerderij)

Herenboeren NL
Herenboeren NL

De missie van Herenboeren NL.

🌱Duurzaamheid, natuur en milieu
🌳 Impact scale-up fase
📍Heerhugowaard

Elke week verse groenten van het seizoen, lekker fruit, eitjes en (voor wie wil) heerlijk vlees en lekkere vleeswaren. En dat ‘gewoon’ van je éigen boerderij, verzorgd door je éigen boer. Herenboeren weten dat het kan, en hoe het voelt. Herenboeren zijn burgers die gedeeld hun eigen boerderij runnen; samen duurzaam produceren en consumeren. Stichting Herenboeren helpt hen bij de ontwikkeling van deze kleinschalige gemengde boerderijen die duurzaam, gezond en smakelijk eten produceren en verloren voedselvaardigheden herstellen. Wij bieden ondersteuning en vergaren en ontsluiten van kennis voor de verdere ontwikkeling van Herenboerderijen in Nederland. Wij laten zien dat produceren van ons dagelijks voedsel anders, beter en duurzamer kan. Samen gaan we ervoor zorgen dat we met 700.000 hectare alle Nederlanders dichtbij van eerlijk en goed voedsel kunnen voorzien!

Lees meer

Professionals over Herenboeren NL

Marloes 👐 Strategische roadmap voor digitaal platform

8f2aee6b-2fda-4268-81e1-db1772bf8705
💛
rating-stars

"Het was heel leuk om dit project voor Herenboeren NL te doen. Ze hebben zo'n prachtige missie, alleen de mogelijkheid om daar een bijdrage aan te leveren is fantastisch. Daarnaast is iedereen heel betrokken, gedreven en enthousiast, erg aanstekelijk om met deze mensen te werken :-) "

Marloes

Monique 👐 Kleurplaat design

2f92ee00-2a88-4556-8db9-6e6cc91d48d3
💛
rating-stars

"Het was prettig samenwerken met Anneke van Herenboeren omdat ik steeds vlot feedback kreeg en we echt samen nadachten over dingetjes die opgelost moesten worden. "

Monique