d3f50841-db11-419c-9c59-9fbdc9b63420

Logo vernieuwing + Huisstijl

Organisatie in het kort

Groente & Fruit brigade

Groente & Fruitbrigade voorziet iedere voedselbankklant elke week van verse groente & fruit gered van voedselverspilling.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Armoede
💛 Duurzaamheid, natuur en milieu
💛 Gezondheid en ziektebestrijding

Project details

⏱️

20-40 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de projectgrootte. Wanneer en hoeveel uur per week je hieraan werkt, is aan jou. Gemiddeld werken professionals 1 tot 2 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 3-7 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn, afhankelijk van jullie afspraken. Zolang het maar bij je agenda past. Onze organisaties weten dat je dit vrijwillig doet en vaak naast je baan erbij.
🚀

We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

apostrophe-beginning

Juist nu moeten we groente en fruit redden om voedselverspilling tegen te gaan en er samen voor zorgen dat Voedselbank klanten van pure en gezonde producten kunnen genieten.

Annemarie Franssen

Annemarie Franssen

Groente & Fruit brigade

Projectomschrijving

Waarom we jou nodig hebben

Sinds onze start in de zomer van 2018 zijn we snel gegroeid en willen we nu een profesionaliseringsslag maken. Een nieuwe huisstijl hoort hier ook bij en daarom zoeken we een grafische ontwerper die ons kan helpen. In de nog maar 1,5 jaar dat de Groente & Fruitbrigade operationeel is, zijn wij inmiddels uitgegroeid tot een waardevolle leverancier aan Distributiecentra van Voedselbanken Nederland. Om nog verder te groeien en mogelijk nieuwe locaties te openen, willen we een professionele communicatie uitstraling hebben zodat we meer leveranciers en vrijwilliger kunnen aantrekken. Doelgroep omschrijving: - Leveranciers van groente en fruit die met ons willen samenwerken en hun producten aan ons willen leveren. - Vrijwilligers zijn een belangrijke doelgroep om ervoor te zorgen dat we operationeel kunnen blijven.

Hier zijn we naar op zoek

 • We willen ons logo graag laten reviewen en laten opfrissen/vernieuwen.
 • In lijn met het vernieuwde logo, willen we graag een nieuwe huisstijl d.v.m. een huisstijl document: Logo, kleurgebruik, lettertypes, etc. Voor intern gebruik en samenwerking met andere partijen.
 • Doorvertaling van het logo: verder inzetten voor een nieuwe huisstijl. Opgeleverd High Res, web en print standaarden.
 • Huisstijlmaterialen: visitekaartje, briefpapier, handtekening voor email, templates voor powerpoint presentatie, omslagfoto social media, factsheet, nieuwsbrief en uitnodigingen.

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een grafisch designer die een logo en huisstijl kan ontwerpen die goed aansluiten bij de missie, visie en waarden van een organisatie. Pre: een portfolio met soortgelijke projecten (logo’s en huisstijlen).

 • Je bent creatieve geest met de nodige kennis van design.
 • Jij snapt branding en wordt enthousiast om een cruciale rol te spelen in het versterken van ons merk.
 • Het tonen van een portfolio met vergelijkbare projecten, zoals logo's en huisstijlen, is een grote plus.
🎨 Grafisch Design
🎨 Logo & Huisstijl

Dit hebben we al in huis

 • Missie en visie
 • Oude huisstijl (logo, kleuren, lettertypes)
 • Doelgroepomschrijving
 • Onze ambitie: elke klant van de voedselbank wekelijks van minimaal 1 kg groente of fruit te voorzien.
 • Wij leveren exclusief aan Voedselbanken Nederland, dus niet rechstreeks aan voedselbankklanten.
 • Website en beeldmateriaal

Waarom is dit project belangrijk?

In de nog maar 1,5 jaar dat de Groente & Fruitbrigade operationeel is, zijn wij inmiddels uitgegroeid tot een waardevolle leverancier aan Distributiecentra van Voedselbanken Nederland. Om nog verder te groeien en mogelijk nieuwe lokaties te openen, willen we een professionele communicatie uitstraling hebben zodat we meer leveranciers en vrijwilliger kunnen aantrekken.

Groente & Fruit brigade
Groente & Fruit brigade

De missie van Groente & Fruit brigade.

🤲Armoede
📍Houten

Groente & Fruitbrigade heeft als missie om iedere voedselbankklant iedere week te voorzien van verse groente & fruit. Daartoe zijn in de grote versregio's in Nederland (Westland en Limburg) elke week vrijwilligers aan de slag om grote partijen overschotten en buitenbeentjes te verzamelen, sorteren en distribueren naar distributiecentra van Voedselbanken Nederland. #SamenEtenWeGezonder

Lees meer

Professionals over Groente & Fruit brigade

Anne 👐 Animatie

e36f0b1e-cec3-414b-a323-d9952a329f4f
💛
rating-stars

"Het was fijn om met de Groente & Fruitbrigade te werken, omdat ik veel creatieve vrijheid kreeg. De mensen van de organisatie zijn ook erg aardig. Enige minpunt is dat ik soms wel lang op feedback moest wachten."

Anne

Sita 👐 Huisstijl handboek

0f0774c8-354e-4070-882b-a43f7d48efaa
💛
rating-stars

"Ik heb onze samenwerking als erg prettig ervaren. Leuke meetings gehad, het team is erg enthousiast. Ook staan ze open voor feedback. "

Sita

Gert 👐 Fotoshoot op locatie

d9ad7c89-18f8-4e0e-9267-440add6b1926
💛
rating-stars

"Heel fijn samenwerken met een flinke groep vrijwilligers. Allen bereid om mee te werken en heel gewillig tijdens de shoot."

Gert