Consult

Speed consult - Designtool op website

Project details

💒 Greenside

Organisatie in het kort

We besparen per boekje 37,5 liter water en 6,25 KWh, daarnaast geven we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt betekenisvol werk.

  • Diversiteit en inclusiviteit
  • Duurzaamheid, natuur en milieu

Profiel vrijwilliger

Sparringpartner / klankbord.

Beschikbaarheid

1 uur call + voorbereiding. Op locatie.

Samen sparren over de mogelijkheden om de Green Side boekjes te personaliseren.
Geschreven door Léon Polman van Greenside

Project­omschrijving

Wat wij nodig hebben.

Iemand die samen willen sparren over de mogelijkheden om een ‘online product designer tool’ toe te voegen op onze website.

Ik wil samen duidelijk krijgen welke functionaliteiten zo’n tool precies moet hebben en vervolgens kijken of daar geschikte wordpress plugins voor bestaan of dat het nodig is om een zelf een tool te bouwen.

Goed om te weten.

De meeste Green Side boekjes worden gepersonaliseerd: een logo van een bedrijf wordt bedrukt op het bestaande design. 

Ik zou dit graag willen automatiseren op de website, bedrijven moeten zelf hun logo kunnen uploaden en op het design van het boekje kunnen plaatsen. Ten slotte zouden ze dan meteen kunnen bestellen en betalen. 

Aan de achterkant zou er dan een ontwerp uit moeten komen waar we de boekjes meteen kunnen bedrukken.

Greenside
Greenside
De Molen 20-A04
3994DB Houten
green-side.nl
Léon Polman
Léon PolmanOprichter

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Green Side is duurzaam, lokaal en sociaal:

Wij maken duurzame notitieboeken van enkelzijdig geprint papier, door dit papier een tweede leven te geven benutten we het volledige potentieel van het papier en besparen we 37,5 liter water en 6,25 KWh per boekje.

Het papier wordt op de fiets lokaal opgehaald bij basisscholen, je kunt dus oude opdrachten en kleurplaten terugvinden in de Green Side boekjes.

Ten slotte is Green Side sociaal, het papier wordt papier lokaal ingebonden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Elke papierheld schrijft zijn/haar naam in het boekje wat ze zelf hebben ingebonden.

De droom is om landelijk lokale Green Side ecosystemen te creëren, waar lokaal papier wordt ingezameld, lokaal wordt ingebonden en zo lokaal mogelijk wordt verkocht.

Samen kunnen we de wereld veranderen door er anders naar te kijken: Always look at the Green Side of life!

Waar ze trots op zijn

  • We hebben een hele gave CO2 neutraal geproduceerde stempel met onze contactgegevens: hierdoor hoeven we geen visitekaartjes te laten maken.
  • We hebben 4 locaties waar boekjes worden ingebonden: in Houten (2x), Laren en Lent.
  • We hebben door de productie van de boekjes al meer dan 15.000 liter water bespaard!
  • Rick is aan de rechterkant van zijn lichaam gedeeltelijk verlamd, maar kan na een maand oefenen volledig zelfstandig een boekje maken!

Professionals over Greenside

Myrthe 👐 Fotoshoot op locatie

Léon van Greenside is erg vriendelijk, communiceert duidelijk en was ook tevreden met mijn werk. Ik hielp hem graag. Het is mooie sociale onderneming.

Erwin 👐 Huisstijl + Communicatie middelen

Restyling logo en huisstijl voor Green Side, een mooi resultaat en fijne samenwerking.

Peter 👐 Strategie Coach voor duurzame start-up

Samen sparren met Léon van Green Side over de ontwikkeling van zijn bedrijf vond ik erg prettig om te doen. Léon heeft aansprekende ideeën als ondernemer en het hart op de juiste plaats. Wat hij met Green Side doet, is ondernemen met aandacht voor duurzaamheid door onnodige verspilling van papier te voorkomen en met aandacht voor inclusiviteit door de productie door medewerkers van lokale sociale werkplaatsen uit te laten voeren.