b3cd6ec8-73b4-4f26-a74d-35b2275cd311

Coronainitiatief: Website testen met gebruikers

Organisatie in het kort

Glamorousgoat

Iedereen merkt dat het zorgsysteem steeds zwaarder belast raakt en dat mensen in andere vitale beroepen als productiewerk of in de voedselindustrie hun eigen gezondheid op het spel zetten om voor anderen te zorgen. We willen saamhorigheid nog sterker maken en laten voelen dat we als samenleving sterk staan en ontzettend dankbaar zijn.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Innovatie
💛 Educatie
💛 Diversiteit en inclusiviteit

Project details

⏱️

12-32 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de projectgrootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 3-6 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.
🚀

We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

apostrophe-beginning

Help in deze gekke tijden van crisis een steentje bij door deze Say Thanks app onder de aandacht te brengen bij zoveel mogelijk mensen.

Hugo Melis

Hugo Melis

Glamorousgoat

Projectomschrijving

Waarom we jou nodig hebben

Saythanks is een mobiele app waarmee mensen vanuit huis een persoonlijke boodschap kunnen delen met medewerkers in vitale beroepen. Wanneer je je aanmeldt in de app kun je een video opnemen voor iemand waar je mee gematcht wordt op basis van beroepsgroep om te bedanken. Je kiest deze beroepsgroep zelf en kunt vervolgens een persoonlijke boodschap opnemen. De app is op vrijwillige basis ontwikkeld door app-ontwikkelaar Glamorous Goat en wordt gratis beschikbaar gesteld in de app-store en play-store. We willen hiermee bereiken dat iemand die de afgelopen weken hard heeft gewerkt, uitgeput is van de crisis door middel van het openen van de app weer even vernieuwde energie krijgt en de kracht heeft om weer door te zetten. Omdat we te maken hebben met een kort tijdsbestek, zal er geen tijd zijn om de app goed te testen, feedback te verwerken en weer aan te passen voor hij live gaat. Toch zou het wel fijn zijn als hij al in gebruik genomen kan worden door een groep mensen zodat de video’s op gang komen. In je openingsscherm zie je standaard video’s voorbij komen die anderen hebben opgenomen. Tijdens het live zetten van de app, moeten hier al een aantal video’s voorbij komen.

Hier zijn we naar op zoek

 • Een gebruikerstest waarmee we onze website (of een specifiek onderdeel ervan) kunnen valideren met +- 5 respondenten.
 • Advies over hoe we de test het best kunnen samen kunnen organiseren. (locatie, duur, planning, respondenten, etc)
 • Het in kaart brengen van knelpunten binnen onze User Experience.
 • Een advies met praktische verbeterpunten waarmee wij het digitale product naar een hoger niveau kunnen tillen. Bijvoorbeeld met voorbeelden van best practices of een actielijst (het liefst in volgorde van urgentie).
 • Idealiter zou de beta versie van de app gebruikt worden door een test-case met verschillende leeftijden en beroepen.
 • Er zullen een aantal mensen met vitale beroepen aan moeten worden gekoppeld (zorgmedewerkers, leerkrachten, jeugdzorg, voedselindustrie etc).
 • Een aantal testers zou al aan de slag moeten gaan met bedankvideo’s opnemen en aan iemand koppelen.
 • Omdat snelheid hier ook weer van cruciaal belang is, moet dit binnen 1 dag opgezet kunnen worden.

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een User Experience Designer die een digitaal product kan evalueren met een gebruikerstest. Benodigd: ervaring met het verbeteren van digitale producten zoals websites, apps en/of platformen en ervaring met het opzetten van gebruikstesten.

👩‍💻 UX

Dit hebben we al in huis

 • De belangrijkste doelen die wij gebruikers willen laten volbrengen met het digitale product.
 • Een omschrijving van de doelgroep (en dus respondenten)

 • Wij regelen als organisatie een lijst van 5 tot 10 respondenten die je kan contacten.
 • Je kan zelf binnen je eigen kring en netwerk, namens ons, respondenten benaderen. Daarnaast kunnen wij helpen met het aandragen van respondenten.

Waarom is dit project belangrijk?

We merken met zijn allen dat het zorgsysteem steeds meer overbelast raakt. Artsen en verplegers raken oververmoeid. Mensen in de productie of voedselindustrie zetten hun leven op het spel voor het welzijn van de maatschappij. Met deze app willen we de saamhorigheid zichtbaar maken en onze dankbaarheid en waardering voor deze groepen mensen uiten.

Glamorousgoat
Glamorousgoat

De missie van Glamorousgoat.

💡Innovatie
📍Oisterwijk

Glamorous Goat heeft een simpele missie. We bouwen apps die een plekje waard zijn op je smartphone. Apps die hoog scoren op gebruiksvriendelijkheid en er lekker uitzien.

Lees meer