3ecf0634-e5a6-4aef-9dd1-e29a3dc301cf

Flexibele copywriting ondersteuning

Organisatie in het kort

Follow a Muse

Kinderen hebben hun leven lang profijt van het leren over cultuur: het bevordert eigen identiteit, stimuleert creativiteit en de onderzoekende houding. Wij laten kinderen op de leukste manier kennismaken met culturele educatie met onze digibord-apps.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Educatie
💛 Kunst en cultuur
💛 Innovatie

Project details

⏱️

20-30 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de projectgrootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 8-12 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.
🚀

We kunnen direct starten

apostrophe-beginning

Met jouw teksten hopen we een grote- en trouwe fanbase onder de leerkrachten op te bouwen, die regelmatig bij ons komen om met ons lesmateriaal kunst en cultuur in de klas te geven!

Berlinda Kerkhof

Berlinda Kerkhof

Follow a Muse

Projectomschrijving

Waarom we jou nodig hebben

ca. 4000 basisschool leerkrachten gebruiken onze GRATIS digitale leermiddelen voor cultuureducatie. Ze zijn zonder uitzondering enthousiast. Maar … er zijn nog veel leerkrachten die ons niet kennen! Met méér nieuws op onze site / op social media willen we onze naamsbekendheid vergroten zodat meer leerkrachten ons lesmateriaal gebruiken en meer leerlingen kennis maken met kunst en cultuur. Wij zoeken daarom een copywriter met een vlotte pen en de juiste gevoeligheid voor de wensen van onze doelgroep (basisschool leerkrachten) om deze teksten te schrijven.

Hier zijn we naar op zoek

 • Flexibele copywriting ondersteuning voor een periode van 2 tot 3 maanden, voor de volgende onderdelen:
 • Zelfstandig op zoek gaan naar nieuws van onze samenwerkingspartners (Culturele instellingen als Concertgebouworkest, Het Nationale Ballet, Rijkmuseum van Oudheden, Teylers Museum) maar ook naar ander relevant nieuws voor onze -in cultuur geïnteresseerde- leerkrachten.
 • Op basis van het gevonden nieuws, verschillende teksten schrijven voor nieuws-updates die (twee)wekelijks op onze website worden geplaatst
 • Deze teksten kan aanpassen (volgens de juiste specificaties) om door te zetten als social media posts op onze kanalen (Pinterest, Facebook, Instagram, LinkedIn).
 • Samenwerkingsvorm in overleg, zoals: max. aantal uren beschikbaar, bepaalde deliverables met opleveringsdatum.

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een Copywriter of communicatie-specialist die ons voor een bepaalde periode kan ondersteunen met verschillende teksten voor onze communicatie-activiteiten. Benodigd: ervaring met het schrijven van teksten voor bijvoorbeeld campagnes.

 • Ervaring in het schrijven van teksten voor bijvoorbeeld campagnes, mailings of documenten.
 • Creativiteit en kennis om onze boodschap helder over te brengen.
 • Beschikbaar om ons te ondersteunen voor een langere periode wordt zeer gewaardeerd.
✍️ Copywriting

Dit hebben we al in huis

 • Een teamlid dat betrokken is en inhoudelijk weet wat er in de teksten moet terugkomen.
 • Missie en visie.
 • Doelgroepomschrijving.
 • Doelgroep analyse die inzicht geeft in de grootte van onze doelgroep en de in het profiel en de voorkeuren van onze doelgroep

Follow a Muse
Follow a Muse

De missie van Follow a Muse.

📚Educatie
🌿 Groeiende fase
📍Amsterdam

Kinderen hebben hun leven lang profijt van het leren van cultuur: het bevordert eigen identiteit en historisch besef, stimuleert creativiteit en de onderzoekende houding. Uitgeverij Follow a Muse wil alle kinderen in Nederland op de allermooiste en creatiefste manier laten kennismaken met kunst en cultuur. Daarom maken we digibord-apps met top culturele instellingen. Wij helpen leerkrachten aan prachtig, verantwoord gratis lesmateriaal dat flexibel inzetbaar is, zodat zij zelf cultuuronderwijs kunnen geven, ook op plekken waar geen groot cultureel aanbod is.

Lees meer

Professionals over Follow a Muse

Niki 👐 SEO Audit

💛
rating-stars

"Het was een prettige samenwerking met Follow a Muse. Ik ontving snel de benodigde input om aan de slag te gaan en tijdens de meetings stelden Berlinda en Klazien goede vragen."

Niki