Schermafbeelding 2020 03 23 Om 13.59.50

Speed consult: Copywriting workshop

Organisatie in het kort

Emile Thuiszorg

Wij zijn er om het verschil te maken voor alle hulpbehoevenden in Nederland. Zodat we hen kunnen helpen het leven te leiden dat ze willen leiden.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Gezondheid en ziektebestrijding
💛 Welzijn

Project details

⏱️

3-6 uur in totaal

🗓️

Verspreid over 1-2 weken

🚀

Op 31 juli vanaf 15:30 zouden we de sessie graag willen doen. Hopelijk ben jij dan beschikbaar!

apostrophe-beginning

In het Emile communicatieteam zitten negen hele leergierige studenten die graag beter willen worden in schrijven en zo de bijzondere verhalen die plaatsvinden binnen Emile kunnen delen met Emilers, cliënten van Emile en de buitenwereld.

Kirsten van de Grift

Kirsten van de Grift

Emile Thuiszorg

Projectomschrijving

Dit weten we al

Sinds een aantal weken hebben we binnen Emile Thuiszorg een nieuw team opgericht, het Emile communicatieteam. Iedereen die voorheen iets met communicatie te maken had, is nu samen gegaan in een communicatieteam zodat ze beter kunnen samenwerken en zo alle communicatie binnen Emile en naar buiten centraal kunnen organiseren. De studenten die in het communicatieteam zitten komen elk seizoen samen om met elkaar te evalueren en doelen op te stellen voor het aankomende seizoen. In dit seizoensoverleg wil ik ook ruimte bieden voor ontwikkeling op professioneel vlak. Op dit moment is er veel behoefte vanuit het team om zich te ontwikkelen op het gebied van schrijven. Daarom wil ik aankomend seizoensoverleg een workshop aanbieden van een half uur a drie kwartier aan de groep (van 9 Emilers) met daarin de basis voor creatief schrijven. Omdat ik me kan voorstellen dat je in een half uur geen volledige kennissessie kunt aanbieden, zou het evt daarna mooi zijn om de drie journalisten van het Emile communicatieteam een verdiepende sessie aan te bieden waarin ze een volledige kennissessie doorlopen en ook al kunnen oefenen. Een pre is om deze journalisten na de kennissessie ook nog te laten oefenen in de praktijk met hulp (coachingstraject), maar dit is geen must.

Hier gaat de sessie over

  • De gouden regels om activerend en inspirerende copy te schrijven.
  • Hoe ontdek je eigen tone of voice?
  • Hoe schrijf ik een goede blog/artikel? (Stappenplan van idee naar geschreven artikel)
  • Best practices, concrete voorbeelden en/of succesverhalen. (bijvoorbeeld binnen de goede doelen sector)
  • Jouw persoonlijke tips, hacks & tricks.
  • Copy writing voor social media.
  • Conversie gericht schrijven (SEO)

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een Copywriter die zijn of haar kennis kan overbrengen in een kennissessie of presentatie vorm. Pre: ervaring met het faciliteren van workshops en/of presenteren voor groepen.

✍️ Copywriting
🧭 Communicatie strategie

Wat extra van waarde zou zijn.

Waarom is dit project belangrijk voor ons?

Het doel is dat het Emile communicatieteam de bijzondere verhalen die plaatsvinden tussen Emilers en cliënten kunnen overdragen in de vorm van een geschreven verhaal. Het is een succes wanneer deze Emilers weten hoe ze tot het schrijven van zo'n verhaal komen en hoe ze ervoor zorgen dat het tot de verbeelding spreekt.

Emile Thuiszorg
Emile Thuiszorg

De missie van Emile Thuiszorg.

👩‍⚕️Gezondheid en ziektebestrijding
📍Amersfoort

Wij zijn Emile. Een groep slimme, enthousiaste en liefhebbende studenten die samen staan voor persoonlijke aandacht en zorg op maat. Wij zijn er om het verschil te maken voor alle hulpbehoevenden in Nederland. Zodat we hen kunnen helpen het leven te leiden dat ze willen leiden.

Lees meer

Professionals over Emile Thuiszorg

Jessie 👐 Speed consult: Copywriting workshop

1014d125-d601-46f3-9281-1cbb2f4a75e2
💛
rating-stars

"Het was zeer fijn samenwerken met Emile Thuiszorg. Kirsten was erg helder in haar communicatie en de workshop geven kon op een prettige locatie en de deelnemers waren erg enthousiast. "

Jessie

Thomas 👐 Creative coach

c580a5ba-ac9f-4bba-95a1-b1c9bcae239d
💛
rating-stars

"De contactpersoon was enthousiast over ons kennismakingsgesprek en begreep ook dat ik bij een voortzetting betaald wilde worden."

Thomas