97418e43-d0b0-4b10-8a26-486b84508315 (2)
🌱 Ik wil helpen

UX Audit website

Project details

💒 Diamond museum

🛠️ UX

⏱️ 10-20 uur in totaal

🗓️ Verspreid over 2-4 weken

💻 Op locatie en/of vanaf huis

Organisatie in het kort

We informeren over het ambacht van diamantair, vanuit diverse culturele en sociale invalshoeken, zodat deze behouden blijft voor iedereen

 • Educatie
 • Kunst en cultuur
 • Wetenschap en onderzoek

Profiel vrijwilliger

Een User Experience Designer die onze website kan evalueren op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, in de vorm van een expert review. Benodigd: ervaring met het verbeteren van digitale producten zoals websites, apps of platformen.

Start: We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

🌱 Ik wil helpen
Het resultaat van dit rapport laat ons bezoekers online beter informeren over het ambacht van diamantair en alles wat dit omvat, belicht vanuit verschillende culturele en sociale invalshoeken.
Geschreven door Machiel Mol van Diamond museum

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

Wij hebben in 2020 een nieuwe site gelanceerd. We willen deze nu doorontwikkelen tot een online museum waarbij we, vanuit het oogpunt van inclusie, de volledige collectie ook online kunnen presenteren. Dit aan groepen die niet in staat zijn om het museum te bezoeken bijvoorbeeld vanwege sociaal, economische en/of fysieke beperkingen. We laten graag een rapport opstellen met een analyse van de huidige site plus advies voor de nieuwe features.

Wat hebben we nodig?

 • Knelpunten binnen onze User Experience, helder in kaart gebracht.
 • Een advies met praktische verbeterpunten waarmee wij onze website kunnen doorontwikkelen tot een online museum (bijvoorbeeld met voorbeelden van best practices of een actielijst in volgorde van urgentie).
 • Een adviesdocument waarin het bovenstaande samenkomt, wat wij intern kunnen gebruiken als leidraad.

Wat hebben we al?

 • Doelgroepomschrijving.
 • De belangrijkste doelen die wij gebruikers willen laten volbrengen met het digitale product.
Machiel Mol
Machiel Mol
Diamond museum
Diamond museum
Paulus Potterstraat 8
1071 CZ Amsterdam
Diamond museum
Machiel Mol
Machiel Mol

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Het Diamant Museum Amsterdam enthousiasmeert en informeert het publiek over het ambacht van diamantair en alles wat dit omvat, belicht vanuit verschillende culturele en sociale invalshoeken. Hierdoor blijft het vakmanschap, de historie en de industrie toegankelijk en behouden voor huidige en toekomstige generaties. Met een prachtige collectie is het museum een educatief platform voor jong en oud.

Waar ze trots op zijn

 • Het Diamantmuseum Amsterdam is in 2007 opgericht door dhr. Ben Meier. Hij was de directeur van Royal Coster Diamonds - ’s werelds oudste diamantslijperij.
 • Het Diamant Museum Amsterdam zit op dit moment in een vernieuwings- en doorontwikkelingstraject wat uiteindelijk moet resulteren in een museaal on- en offline educatief platform
 • In het Diamant Museum Amsterdam wordt de op één na kleinste geslepen diamant tentoongesteld. Royal Coster Diamonds heeft daarnaast ook de kleinstgeslepen diamant - deze is echter te klein om aan het publiek te laten zien.
 • Een van de topstukken van het museum is de Diamond Ape Skull, geïnspireerd op de diamanten schedel For the Love of God van Damien Hirst. De Schedel is gezet met meer dan 17.000 diamanten.
 • Het museum heeft in juni 2021 de laser room geopend. In deze nieuwe kamer kun je in een escaperoom achtige setting een diamantroof beleven. Manoeuvreer met acrobatische bewegingen langs de laser stralen en probeer bij de diamant te komen.
 • Het museum heeft de laatste originele Nederlandse zichten in de collectie. Dit zijn pakketten van diamanten gesorteerd op gewicht, kleur, zuiverheid en vorm in meer dan 16.000 categorieën waarvan de Diamond Trading Company de waarde heeft vastgesteld ten behoeve van de gereguleerde diamant verkoop.
 • Het museum is gevestigd in een uniek monumentaal 19de eeuws pand