97418e43-d0b0-4b10-8a26-486b84508315 (2)

UX Audit website

Profiel vrijwilliger

Een User Experience Designer die onze website kan evalueren op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, in de vorm van een expert review. Benodigd: ervaring met het verbeteren van digitale producten zoals websites, apps of platformen.

Ervaring met:

  • UX

Organisatie in het kort

Het Diamantmuseum verwerft, behoudt, onderzoekt, presenteert, documenteert en publiceert de geschiedenis van de diamant industrie in Amsterdam en omgeving. Met een prachtige collectie is het museum een educatief platform voor jong en oud.

  • Educatie
  • Kunst en cultuur
  • Wetenschap en onderzoek

Project details

💒 Diamond museum

⏱️ 10-20 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.

🗓️ Verspreid over 2-4 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.

💻 Op locatie en/of vanaf huis

🏁 We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

Het resultaat van dit rapport laat ons bezoekers online beter informeren over het ambacht van diamantair en alles wat dit omvat, belicht vanuit verschillende culturele en sociale invalshoeken.
Machiel Mol
Geschreven door Machiel Mol van Diamond museum

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

Wij hebben in 2020 een nieuwe site gelanceerd. We willen deze nu doorontwikkelen tot een online museum waarbij we, vanuit het oogpunt van inclusie, de volledige collectie ook online kunnen presenteren. Dit aan groepen die niet in staat zijn om het museum te bezoeken bijvoorbeeld vanwege sociaal, economische en/of fysieke beperkingen. We laten graag een rapport opstellen met een analyse van de huidige site plus advies voor de nieuwe features.

Wat hebben we nodig?

  • Knelpunten binnen onze User Experience, helder in kaart gebracht.
  • Een advies met praktische verbeterpunten waarmee wij onze website kunnen doorontwikkelen tot een online museum (bijvoorbeeld met voorbeelden van best practices of een actielijst in volgorde van urgentie).
  • Een adviesdocument waarin het bovenstaande samenkomt, wat wij intern kunnen gebruiken als leidraad.

💬 Heb je een vraag over dit project? Stel me gerust een vraag via de knop hieronder. Geheel vrijblijvend.

Wat hebben we al?

  • Doelgroepomschrijving.
  • De belangrijkste doelen die wij gebruikers willen laten volbrengen met het digitale product.

Project alert voor soortgelijke jobs

Ontvang direct de nieuwste projecten binnen jouw skills

Diamond museum
Diamond museum

De missie van Diamond museum.

📚Educatie
💒 Gevestigde organisatie
📍Amsterdam

Het Diamant Museum Amsterdam enthousiasmeert en informeert het publiek over het ambacht van diamantair en alles wat dit omvat, belicht vanuit verschillende culturele en sociale invalshoeken. Hierdoor blijft het vakmanschap, de historie en de industrie toegankelijk en behouden voor huidige en toekomstige generaties. Met een prachtige collectie is het museum een educatief platform voor jong en oud.

Lees meer

Professionals over Diamond museum

Ylse 👐 Nieuwsbrief schrijven

Ylse
De samenwerking met het Diamond Museum was fijn, samen hebben we een mooie nieuwsbrief in elkaar gezet. Er was veel ruimte voor ideeën en mooie content om naar buiten te brengen. Machiel is erg behulpzaam en flexibel.

Zinaida 👐 UX Audit website

Zinaida
It was interesting to be involved in the museum process.

Anne-Sophie 👐 Transcript schrijven voor korte video's

Anne-Sophie
Samenwerken met Diamond Museum was erg fijn!