3eee7442-72ae-4250-af4e-4554c0b81cc7

Nieuwe Medewerker Onboarding

Organisatie in het kort

Diabetes+

Educatie door peer support is de missing link in de behandeling van type 1 diabetes. Wij zijn de praktijk naast het product en behandeling.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Gezondheid en ziektebestrijding
💛 Educatie
💛 Welzijn

Project details

⏱️

20-30 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de projectgrootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 4-7 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.
📍

Vanuit huis

🚀

We kunnen direct starten

apostrophe-beginning

Ontwerp de complete blauwdruk (met mogelijk implementatie) voor het inwerken bij Diabetes+ en lever een bijdrage aan de duurzame groei van onze liefdadigheidsorganisatie en krachtige missie voor type 1. 🩸

Cas de Heus

Cas de Heus

Diabetes+

Projectomschrijving

Waarom we jou nodig hebben

"Het optimaliseren van elk leven met type 1 diabetes" is de missie van Diabetes+, een stichting die zich inzet vóór en dóór mensen met type 1. Dit maakt ons uniek in Nederland. Een persoonlijke benadering kenmerkt al onze activiteiten, evenals de vraag: "Wat levert het op voor de patiënt?" Nu we na een succesvolle start in 2020 stevig groeien, is onboarding van onschatbare waarde voor onze vrijwilligersdatabase en toekomstige betrokkenen. Leiderschap en loyaliteit, gecombineerd met een grote plus. Wil jij ons hierbij ondersteunen?

Hier zijn we naar op zoek

  • Een intern document met de doelstellingen voor de nieuwe onboarding, de aanbevolen verantwoordelijkheden en ondersteuning voor het succes van nieuwe medewerkers identificeert.
  • Een checklist document voor onboarding en die door de organisatie kan worden ingevuld voor elke nieuwe medewerker.
  • Een helder document met de belangrijkste informatie voor nieuwe medewerkers om up-to-speed te komen. Denk aan HR systemen en processen, ICT systemen, belangrijke interne documenten.
  • Een kort plan om te communiceren met de nieuwe medewerker voorafgaand aan hun eerste werkdag en de eerste week.

Onze ervaring met soortgelijke projecten: Ik weet hier een beetje wat van af

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Ervaring met aannemen van nieuwe werknemers of vrijwilligers (d.w.z. human resources of een andere leiderschapsrol). Ervaring met het opzetten van succesvol onboardingproces voor medewerkers.

🕴 Werving en Selectie

Dit hebben we al in huis

  • Toegewijd teamlid (bijv. HR, manager, collega) die toezicht houdt op het onboardingproces.

Diabetes+
Diabetes+

De missie van Diabetes+.

👩‍⚕️Gezondheid en ziektebestrijding
🌿 Groeiende fase
📍Berkel en Rodenrijs

Stichting Diabetes+ zet zich in voor een betere kwaliteit van leven voor mensen met type 1 diabetes en voor iedereen eromheen. Of je nu partner, ouder, kind, vriend(in), sportmaatje, behandelaar of werkgever bent van iemand met type 1. Of je ermee in aanraking bent óf nog komt. Los van leeftijd, gender, afkomst, behoefte of knowhow. Het beste uit een leven met type 1 halen, dat is onze missie!

Lees meer

Professionals over Diabetes+

Rose 👐 Infographic

c1d630ac-73dd-4cec-b293-6fe414ab2bae
💛
rating-stars

"Cas en zijn organisatie doen echt goed werk. Zij helpen iedereen die te maken heeft met diabetes in het leven. Cas heeft echt een hele positieve persoonlijkheid, en probeert overal het beste uit te halen. Het was een genoegen om hun te kunnen helpen waar nodig was."

Rose