e01b5fc0-2746-4e9c-9f28-4f7a4c33d319
🌱 Ik wil helpen

Google Analytics uitleg

Project details

💒 De Schrijverscentrale

🛠️ Online marketing

⏱️ 4-8 uur in totaal

🗓️ Verspreid over 2-3 weken

💻 Op locatie en/of vanaf huis

Organisatie in het kort

Door te lezen begrijp je de wereld beter. Verhalen bieden houvast, geborgenheid en zicht op nieuwe werelden. De Schrijverscentrale zet al haar kennis en kunde in om verhalen te verspreiden door te bemiddelen bij auteursbezoeken door het hele land. Zo maken we literatuur breed zichtbaar en stimuleren we het lezen.

  • Kunst en cultuur
  • Educatie

Profiel vrijwilliger

Een online marketeer die onze Google Analytics kan inrichten. Benodigd: kennis van online marketing en data systemen en ervaring met Google Analytics en Tag Manager.

Start: We plannen, na de match, binnen een maand de eerste afspraak in.

🌱 Ik wil helpen
Met meer kennis over Google Analytics, hebben wij beter inzicht in data die we kunnen gebruiken om uiteindelijk meer mensen aan het lezen te krijgen!
Geschreven door Mance Spoorenberg van De Schrijverscentrale

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

We zien onze kans om onze kennis van Google Analytics te ontwikkelen. We hebben een al een Google Analytics account, maar willen graag weten hoe we hier het beste rapporten uit kunnen halen en hoe we met de resultaten uit Google Analytics onze website en webverkeer kunnen verbeteren.

Wat hebben we nodig?

  • Introductie in de mogelijkheden van Google Analytics en Tag Manager.
  • Een basis training, zodat wij zelf met Google Analytics aan de slag kunnen en laagdrempelige rapporten kunnen uitdraaien.

Wat hebben we al?

  • Er is mogelijkheid om onze webbeheerder kleine werkzaamheden te laten uitvoeren (zoals Google Analytics en Tag Manager installeren).
  • Onze website.
  • Een Google Analytics account
  • Koppeling met Google Search Console
Mance Spoorenberg
Mance Spoorenberg Communicatiemedewerker
De Schrijverscentrale
Nieuwe Prinsengracht 89
1018 VR Amsterdam
De Schrijverscentrale
Mance Spoorenberg
Mance SpoorenbergCommunicatiemedewerker

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

De Schrijverscentrale adviseert en bemiddelt bij schrijversbezoeken in Nederland. Voor inspirerende ontmoetingen tussen schrijvers en lezers zetten wij al onze expertise in. We bemiddelen jaarlijks bij zo'n 5000 schrijversbezoeken voor bibliotheken, scholen, boekhandels en festivals. Met verhalen verspreiden we verhalen; zo stimuleren we het lezen

Waar ze trots op zijn

  • We bereiken per jaar een publiek van ruim 400.000 lezers | Nagenoeg alle Nederlandse auteurs en een groot deel van de Vlaamse auteurs die in Nederland worden uitgegeven, kunnen via ons worden geboekt | Via ons programma Schrijver op je scherm kunnen schrijvers ook online op bezoek komen | We zorgen er al 50 jaar voor dat de juiste schrijver op de juiste plek terechtkomt

Professionals over De Schrijverscentrale

Julia 👐 Adviesrapport: Social Media kanalen

Het was een fijne samenwerking, omdat de wensen van De Schrijverscentrale duidelijk werden gecommuniceerd.

Suzanne 👐 SEO audit

Werken met Mance van De Schrijverscentrale was een hele positieve ervaring. Na een virtuele kennismaking ben ik aan de slag gegaan met een SEO scan. Ik kreeg hierin alle vrijheid om de vorm te bepalen en mijn ding te doen. Duidelijke afspraken maar tegelijkertijd ook flexibel als het even wat drukker is. Dankjewel voor de mooie opdracht!