516625b2-8518-4058-8e37-7209e480d24e

Video

Organisatie in het kort

De Nationale Week Zonder Vlees

De Week Zonder Vlees is een jaarlijks terugkerende campagne die heel Nederland laat zien hoe gemakkelijk en lekker geen vlees eten is. Samen vinden wij dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is. Daarom promoten wij willen we een flexitarisch eetpatroon!

Lees meer

Impact thema’s

💛 Duurzaamheid, natuur en milieu

Project details

⏱️

15-25 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de projectgrootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 2-5 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.
📍

Vanuit huis

🚀

We kunnen direct starten

apostrophe-beginning

Met jouw expertise kunnen we België laten nadenken de eigen vleesconsumptie en hopelijk activeren om mee te doen met de Week Zonder Vlees. Deze campagne garandeert 100% gedragsverandering!

Isabel Boerdam

Isabel Boerdam

De Nationale Week Zonder Vlees

Projectomschrijving

Waarom we jou nodig hebben

Onze Week Zonder Vlees gaat uitgerold worden in Europa, met als eerste bestemming: België. Het budget voor een nieuw land is in het eerste jaar altijd heel klein, dus we moeten op een slimme manier een hele grote impact maken. Daarom wil ik een spraakmakende parodie-achtige video ontwikkelen over de vleesconsumptie (en vreetcultuur) in de Belgische markt waarmee we hopelijk "viral" kunnen gaan en het gesprek kunnen aanzwengelen. Ik ben daarom op zoek naar een videomaker die met mij (en de creatief) het script uitdenkt en deze video maakt. Good to know: Bij De Nieuwe Gevers staat ook een briefing uit voor een Creatief die kan meedenken over het concept, graag zou ik in samenwerking met de Creatief en de Videomaker tot een concept komen.

Hier zijn we naar op zoek

 • Samen met een andere Nieuwe Gever tot het komen van een script / concept.
 • Bij het maken van het concept moet rekening gehouden worden dat er geen geld is voor een grote productie, er moet dus gewerkt worden met bestaand rechtenvrij videomateriaal OF animatie
 • Een video-opname van het uiteindelijke concept.
 • De video krijgt een vrije vorm, Week Zonder Vlees is afzender, maar de video moet vooral prikkelen en dan kan de call to action aan het einde komen. Hoofddoel is dat erover de video gepraat wordt en dat hij "worth to share" is
 • Een video edit van deze beelden, teruggebracht naar 1 tot 3 minuten, die we kunnen gebruiken voor externe communicatie (zoals op de website, in een powerpoint presentatie en/of social media).

Onze ervaring met soortgelijke projecten: Ik weet hier een beetje wat van af

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

We zijn op zoek naar een enthousiaste cameraman of -vrouw die in staat is om een video te maken en te bewerken.

 • Het is een must om eigen camera-apparatuur te hebben.
 • Help ons de boodschap van onze organisatie tot leven te brengen via een pakkende video, van productie tot bewerking.
 • Wil jij meedenken over het creatieve script? Dan is dat een geweldige bonus die we zeker waarderen.
 • We zijn dus op zoek naar een videomaker die óók in concepten kan denken en echt mee kan denken over de opzet en uitwerking van deze video
📹 Video opname
🎬 Editen

Dit hebben we al in huis

 • Locatie en datum in overleg.
 • Doel: heel België activeren om mee te doen met de Week Zonder Vlees van 23-29 oktober (of in ieder geval bewust maken van de boodschap van deze campagne)
 • Huisstijl: weekzondervlees.be (er is een brandbook en alles, maar de video mag een "vrije vorm" hebben het moet gaan over het thema, en schuren / opvallen, het moet geen campagnevideo worden)
 • Budget: er is geen geld om een volledige videoproductie te doen, dus ik hoop dat we een vorm kunnen bedenken waarin we werken met bestaand rechtenvrij beeld (youtube/nieuwsmedia, evt met bronvermelding) of animatie
 • Mijn eerste idee: een parodie-achtige video in de stijl / het gedachtegoed van La Grande Bouffe (https://www.google.com/search?q=la+grande+boeuf > check afbeeldingen) waarin we België neerzetten als een extreme vreetmaatschappij waarin het niets is dan patat, bier en vlees. Wellicht zelfs door de jaren (beginnen in zwart wit en dan naar de tijd van nu). In de video gaat de Grande Bouffe van vlees over naar een Grande Bouffe van groente waarin de mensen er opeens veel mooier en gezonder uit zien OF er komt een hele harde overgang naar de klimaatproblematiek en hoe België met dit gedrag de wereld kapot maakt. Afsluiten met call to action naar Week Zonder Vlees, maar wel met een knipoog: Wij komen jullie redden, doe mee. Het is nog niet te laat, doe mee. Wil jij dit ook, doe mee.
 • Praktische opmerking: ik zou het heel vet vinden om echt Grande Bouffe achtige beelden te hebben, maar ik weet niet in hoeverre dat rechtenvrij gebruikt kan / mag worden. Alternatief is dat we op YouTube op zoek gaan naar allemaal vretende Belgen (of uit nieuwsmedia berichten ofzo) en daar een compilatie van maken die hetzelfde gevoel geeft. Of dat het een animatie wordt, dat zou ook nog kunnen.

De Nationale Week Zonder Vlees
De Nationale Week Zonder Vlees

De missie van De Nationale Week Zonder Vlees.

🌱Duurzaamheid, natuur en milieu
🌿 Groeiende fase
📍Amsterdam

De Nationale Week Zonder Vlees is een stichting die consumenten op een concrete manier bewust wil maken van de positieve impact van minder vlees eten, en laten zien hoe gemakkelijk dit eigenlijk kan zijn. Wij geloven dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is en promoten daarom een meer flexitarisch eetpatroon, waarin vlees en vis afgewisseld worden met vegetarische gerechten.

Lees meer

Professionals over De Nationale Week Zonder Vlees

Marissa 👐 Ondersteuning bij kwantitatief onderzoek

cc8e6fdd-17b0-4282-a72c-0c123272cafd
💛
rating-stars

"Het was heel fijn samenwerken; Isabel communiceert duidelijk, snel en denkt goed mee. Mijn input werd gewaardeerd. Zeker een aanrader om met Week Zonder Vlees samen te werken!"

Marissa