5c830404-92f3-42ad-a15f-e5b396d67c31

Business case ondersteuning

Organisatie in het kort

De Hollandsche Molen

Behoud van monumentale windmolens en watermolens in Nederland. Duizenden vrijwillige molenaars zorgen ervoor dat molens draaien en malen.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Kunst en cultuur

Project details

⏱️

8-24 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de projectgrootte. Wanneer en hoeveel uur per week je hieraan werkt, is aan jou. Gemiddeld werken professionals 1 tot 2 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 3-6 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn, afhankelijk van jullie afspraken. Zolang het maar bij je agenda past. Onze organisaties weten dat je dit vrijwillig doet en vaak naast je baan erbij.
📍

Op locatie en/of vanuit huis

🚀

Starten binnen twee maanden

apostrophe-beginning

Met een goed doordachte businesscase kunnen wij een grotere winkelomzet genereren, waarvan de winst direct ten goede komt aan groot onderhoud en restauratie van monumentale molens in Nederland.

Luuk van Term

Luuk van Term

De Hollandsche Molen

Projectomschrijving

Waarom we jou nodig hebben

De Hollandsche Molen heeft in 2022 een geheel nieuwe webwinkel gelanceerd. Aanleiding hiervoor was dat de voorganger een typische verenigingswinkel was en onder de streep geen geld voor de vereniging opleverde. Dat willen we in de toekomst veranderen: de webwinkel moet een instrument zijn om extra inkomsten voor De Hollandsche Molen te genereren.

Hier zijn we naar op zoek

  • Strategisch overleg/sparren over huidige doelstellingen, activiteiten, doelgroepen en toekomstplannen.
  • Het opstellen (en doorrekenen) van de business case (denk aan: kosten, baten, risico’s en haalbaarheid).
  • Advies over de haalbaarheid en suggesties voor de next steps van de executie-fase.

Onze ervaring met soortgelijke projecten: Ik weet hier een beetje wat van af

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een business developer met financiële ervaring die kan helpen met het maken van een business case voor een (nieuwe) propositie. Ervaring met zaken als inkomstenprognose, kostencalculatie, verdienmodellen en business case haalbaarheid.

👀 Budget & Forecasting
Excel
🎯 Business Strategy
🗂 Business Model Canvas

Dit hebben we al in huis

  • Intern contactpersoon die inhoudelijk betrokken is.
  • Informatie over de propositie en verdienmodel (behoefte, doelgroep en onze dienst/product).
  • Interne organisatie informatie die we beschikbaar kunnen stellen (denk aan financiën, programma informatie, operatie en marketing activiteiten).
  • Het doel van de webwinkel is om een variëteit aan kwaliteitsproducten aan te bieden die met molens te maken hebben of waar molens op zijn afgebeeld. Daar ligt nu de focus op.
  • In een later stadium gaan kijken of we ook echte molenproducten kunnen verkopen, zoals meel en olie. We zouden daarmee een (aanvullend) verkoopkanaal voor bestaande molenwinkels in het land kunnen zijn, bijvoorbeeld door bestellingen in onze webshop te laten plaatsvinden en vervolgens af te laten halen in de winkel in de eigen buurt; een fysieke winkel bij ons in het pand kunnen inrichten waar bovenstaande producten ook gekocht kunnen worden; een shop-in-shopconcept bij een keten als Dille & Kamille kunnen opzetten. In die keten bieden we een basisassortiment van bijvoorbeeld 10 producten en ieder kwartaal 5 nieuwe producten die een beperkte oplage kennen. Dit concept kunnen we ook introduceren bij molenwinkels.
  • We richten ons in eerste instantie op de Nederlandse consumentenmarkt. Mogelijk kunnen we op termijn ook kopers in het buitenland verleiden om inkopen via ons te doen.

De Hollandsche Molen
De Hollandsche Molen

De missie van De Hollandsche Molen.

🎨Kunst en cultuur
💒 Gevestigde organisatie
📍Amsterdam

Onder het motto 'Molens zetten altijd wat in gang' wil De Hollandsche Molen ervoor zorgen dat monumentale windmolens en watermolens voor de toekomst bewaard blijven. Molens zijn werktuigen die verschillende functies vervullen: koren malen, water verplaatsen, olie slaan, hout zagen etc. Molens speelden een belangrijke rol in de ontwikkeling van Nederland. Dat verhaal willen we vertellen!

Lees meer

Professionals over De Hollandsche Molen

Maurice 👐 Business case ondersteuning

a6e66670-f996-4086-98d0-3e4840493448
💛
rating-stars

"Prettig samengewerkt, de vraag die op tafel lag goed doorgesproken en samen tot de conclusie gekomen wat wel en wat niet te doen."

Maurice

Arnout 👐 Fotoshoot Nationale Molendag

a6802a48-936c-45a0-acc0-c481b616a26c
💛
rating-stars

"Het was fijn samenwerken met De Hollandsche Molen, omdat de inschatting van de uren goed was. De communicatie goed verliep. Een duidelijke briefing. Dat werkt fijn!"

Arnout