7e664279-4941-4be0-8a6e-39850c670321

Huisstijl handboek

Organisatie in het kort

Cycling 4 Climate

Wij zetten ons in voor het vergroten van bewustwording rond de klimaatcrisis. Dit doen wij door het organiseren van fietsevenementen die bijdragen aan een betere wereld. Door het stellen van een klimaatbelofte maken deelnemers direct impact en dragen zij bij aan een duurzamere toekomst. Maar daar stopt het niet bij. Wij werven ook fondsen voor duurzame projecten, waardoor wij een bredere bijdrage leveren aan het behoud van onze planeet. Doe mee met Cycling 4 Climate en ontdek hoe jij het verschil kan maken voor het klimaat!

Lees meer

Impact thema’s

💛 Duurzaamheid, natuur en milieu
💛 Sport en recreatie
💛 Educatie

Project details

⏱️

16-24 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de projectgrootte. Wanneer en hoeveel uur per week je hieraan werkt, is aan jou. Gemiddeld werken professionals 1 tot 2 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 3-6 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn, afhankelijk van jullie afspraken. Zolang het maar bij je agenda past. Onze organisaties weten dat je dit vrijwillig doet en vaak naast je baan erbij.
📍

Op locatie en/of vanuit huis

🚀

We kunnen direct starten

apostrophe-beginning

Door jouw expertise kunnen we al ons merk krachtig neerzetten, in Nederland en daarbuiten. Waardoor we meer mensen kunnen inspireren mee te doen met onze fietstochten en klimaat impact te maken!

Samuel Beltman

Samuel Beltman

Cycling 4 Climate

Projectomschrijving

Waarom we jou nodig hebben

We organiseren fietstochten om bewustwording en actie te vergroten voor het klimaat. We hebben een logo en huisstijl elementen (climate stripes), maar missen consistentie in onze visuele communicatie. Ook zijn we aan het uitbreiden naar meerdere landen, en willen de lokale teams daar handvatten geven om zelf hun communicatie en designs in te richten, op basis van een uniforme stijl.

Hier zijn we naar op zoek

  • Een aantal sessie waarin we thema's bespreken als: missie/visie, merkidentiteit, activiteiten, doelgroep etc.
  • Huisstijl document (met daarin elementen als logo, kleurgebruik, lettertypes, etc) voor intern gebruik en samenwerkingen met externe partijen.
  • Aansluitende huisstijl-materialen, denk aan: visitekaartje, envelop, briefpapier en omslagfoto voor social media, social media templates.
  • Ook in huisstijl document: kleding ontwerp (als mogelijk)

Onze ervaring met soortgelijke projecten: Ik weet hier een beetje wat van af

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een grafisch designer die een huisstijl handboek kan ontwikkelen die goed aansluit bij de missie, visie en merk van onze organisatie. Pre: een portfolio met soortgelijke projecten (logo’s en huisstijlen).

🎨 Grafisch Design
🎨 Logo & Huisstijl

Dit hebben we al in huis

  • Missie en visie.
  • Huisstijl & Logo.
  • Doelgroepomschrijving.
  • Uitkomst brainstorm eerste merk strategiesessie.

Cycling 4 Climate
Cycling 4 Climate

De missie van Cycling 4 Climate.

🌱Duurzaamheid, natuur en milieu
🌿 Groeiende fase
📍Utrecht

Onze missie is duurzaamheid leuk maken met fietsevenementen, bewustwording rond de klimaatcrisis vergroten én laten zien hoe we impact kunnen maken. We kunnen niet langer wachten met aandacht vragen voor de stijging van de zeespiegel en de gevolgen daarvan, voor onder meer de hele Randstad en zo’n 9 miljoen Nederlanders. Vorige eeuw steeg de zeespiegel al met 20 centimeter. Deze eeuw dreigt daar nog eens tot 80 centimeter bij te komen. Dat moeten we koste wat kost voorkomen. Op maandag 19 juni 2023 fietsen we daarom met meer dan 1.000 duurzame fietsers bijna 400 kilometer. Een tocht langs de kustlijn die in Nederland ontstaat als de zeespiegel te ver doorstijgt. Een kustlijn die wat Cycling 4 Climate betreft nooit werkelijkheid mag worden.

Lees meer

Professionals over Cycling 4 Climate

Nelleke 👐 Duurzame Blogs schrijven

05394b8a-35d0-4832-9b84-f510d5c719be
💛
rating-stars

"Wat een mooie, bevlogen club mensen is de groep achter de Climate Classic en Cycling 4 Climate!"

Nelleke