aa51007f-249e-4f16-b71c-500af35b3ceb

Duurzame Blogs schrijven

Organisatie in het kort

Cycling 4 Climate

Wij zetten ons in voor het vergroten van bewustwording rond de klimaatcrisis. Dit doen wij door het organiseren van fietsevenementen die bijdragen aan een betere wereld. Door het stellen van een klimaatbelofte maken deelnemers direct impact en dragen zij bij aan een duurzamere toekomst. Maar daar stopt het niet bij. Wij werven ook fondsen voor duurzame projecten, waardoor wij een bredere bijdrage leveren aan het behoud van onze planeet. Doe mee met Cycling 4 Climate en ontdek hoe jij het verschil kan maken voor het klimaat!

Lees meer

Impact thema’s

💛 Duurzaamheid, natuur en milieu
💛 Sport en recreatie
💛 Educatie

Project details

⏱️

7-14 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de projectgrootte. Wanneer en hoeveel uur per week je hieraan werkt, is aan jou. Gemiddeld werken professionals 1 tot 2 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 2-5 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn, afhankelijk van jullie afspraken. Zolang het maar bij je agenda past. Onze organisaties weten dat je dit vrijwillig doet en vaak naast je baan erbij.
📍

Op locatie en/of vanuit huis

🚀

We kunnen direct starten

apostrophe-beginning

Geïnspireerd en geactiveerd om een duurzame actie uit te voeren. Dat zijn mensen na het lezen van jouw blogs! Hiermee kunnen we onze beweging laten groeien en meer duurzame impact maken.

Samuel Beltman

Samuel Beltman

Cycling 4 Climate

Projectomschrijving

Waarom we jou nodig hebben

We zien veel potentie om extra bezoekers naar onze website te trekken en te inspireren en activeren voor duurzame acties. We hebben met onze fietstochten voor het klimaat (Climate Classic) relatief veel autoriteit en bekendheid opgebouwd, nu is het tijd dit te gaan benutten. Denk aan: - uitlegartikelen welke duurzame acties mensen zelf kunnen doen - landingpagina's voor duurzame wielerkleding, die doorlinkt naar onze webshop - landingspagina om mensen te enthousiasmeren zelf een fietstocht te organiseren - blog over de Climate Stripes - blog over de mooiste fietsreizen in Europa

Hier zijn we naar op zoek

 • Een brainstorm over interessante onderwerpen die passen bij onze doelgroep en merk.
 • 1 tot 3 goed geschreven en aansprekende artikelen / blogs voor onze website (SEO-proof), die in lijn staan met onze merkidentiteit en communicatie-doelstellingen.
 • Als het je leuk lijkt, kun je ons voor langere tijd ondersteunen met regelmatig blogs / nieuws / landingspagina's te kunnen publiceren. Niet verplicht.
 • Optioneel: Optimaliseren van bestaande content, leesbaarder maken en beter optimaliseren op zoektermen

Onze ervaring met soortgelijke projecten: Ik ben er bekend mee of heb er eerdere ervaring mee

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een copywriter die aansprekende en goed geschreven artikelen/blogs kan schrijven voor onze website. Pre: kennis van SEO en affiniteit met onze missie.

 • Je hebt een vlotte pen om inspirerende content te schrijven.
 • Kennis van SEO om onze boodschap effectiever te verspreiden.
✍️ Copywriting
🔎 SEO

Dit hebben we al in huis

 • Onze huidige website.
 • Ideeën voor content.
 • Doelgroepomschrijving.
 • Document met missie, visie en waarden.
 • Interessante zoekterm ideeën.
 • Webshop met duurzame wielerkleding.
 • Mensen die input kunnen geven voor content.
 • Veel hoge kwaliteit afbeeldingen en video's.
 • Groep bekende wielrenners in ons netwerk.
 • Hoge kwaliteit backlinks vanuit nieuws websites.

Cycling 4 Climate
Cycling 4 Climate

De missie van Cycling 4 Climate.

🌱Duurzaamheid, natuur en milieu
🌿 Groeiende fase
📍Utrecht

Onze missie is duurzaamheid leuk maken met fietsevenementen, bewustwording rond de klimaatcrisis vergroten én laten zien hoe we impact kunnen maken. We kunnen niet langer wachten met aandacht vragen voor de stijging van de zeespiegel en de gevolgen daarvan, voor onder meer de hele Randstad en zo’n 9 miljoen Nederlanders. Vorige eeuw steeg de zeespiegel al met 20 centimeter. Deze eeuw dreigt daar nog eens tot 80 centimeter bij te komen. Dat moeten we koste wat kost voorkomen. Op maandag 19 juni 2023 fietsen we daarom met meer dan 1.000 duurzame fietsers bijna 400 kilometer. Een tocht langs de kustlijn die in Nederland ontstaat als de zeespiegel te ver doorstijgt. Een kustlijn die wat Cycling 4 Climate betreft nooit werkelijkheid mag worden.

Lees meer

Professionals over Cycling 4 Climate

Nelleke 👐 Duurzame Blogs schrijven

05394b8a-35d0-4832-9b84-f510d5c719be
💛
rating-stars

"Wat een mooie, bevlogen club mensen is de groep achter de Climate Classic en Cycling 4 Climate!"

Nelleke