Foto Buy Social Event CIRCL Okt 2017 Netwerken

Speedconsult: Advies content format (UX)

Project details

💒 Buy-Social

🛠️ UX

Organisatie in het kort

Buy Social: stimuleren van inkopen bij sociale ondernemingen om hun omzet en impact te vergroten.

  • Innovatie
  • Duurzaamheid, natuur en milieu

Profiel vrijwilliger

Feedback/advies op iets krijgen (document, design, een plan, etc)

Beschikbaarheid

1 uur call/meeting + voorbereiding. Op locatie.

Wij hebben advies nodig om sociale ondernemers die een profiel aanmaken op ons online platform (social impact market) beter te kunnen begeleiden.
Geschreven door Monique Hoed van Buy-Social

Project­omschrijving

Wat wij nodig hebben.

Een advies krijgen als het gaat om het begeleiden van de sociale ondernemers die een profiel moeten aanmaken op de social impact market. Hoe kunnen we dit verbeteren. Wij leveren nu een checklist bij de ondernemer aan, maar dit heeft niet altijd het gewenste effect.

Goed om te weten.

Ik heb een checklist die ik graag ter verbetering wil voorleggen en hoor graag een advies over hoe we sociale ondernemers beter kunnen begeleiden bij het aanmaken van een profiel.

Ik kan je onze huidige flow laten zien, we staan open voor input en verbeteringen. 

Buy-Social
Buy-Social
Vredenburg 40
3511BD Utrecht
https://www.buy-social.nl/
Monique Hoed
Monique HoedCommunity coördinatie

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Steeds meer organisaties willen Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI) als onderdeel van hun MVO-beleid, maar weten niet altijd hoe, waar en bij wie. Buy Social is een samenwerking tussen Social Enterprise NL en Social Impact Factory die inkopen bij sociale ondernemingen faciliteert en stimuleert. Sociale ondernemingen zijn de voorhoede van organisaties met een maatschappelijke missie. Impact maken, ofwel maatschappelijke waarde creëren, is leidend. Wij bieden een online marktplaats waar hun producten en diensten overzichtelijk te vinden zijn. Zo kunnen organisaties excelleren in MVO en MVI door in te kopen bij sociale ondernemingen.

Daarnaast zijn we een partnernetwerk voor publieke en private organisaties en begeleiden hen bij het inkopen met concreet advies. Tijdens bijeenkomsten wordt kennis uit het netwerk gedeeld, die meteen toepasbaar is in de praktijk. Wij verbinden vraag en aanbod. Zo versterken en versnellen we maatschappelijk verantwoord ondernemen via maatschappelijk inkopen.

Waar ze trots op zijn

  • Meer dan 200 sociale ondernemingen op het platform
  • Van 4 naar 9 partners inkopende partijen. afgelopen jaar