Creative Campagne

Professioneel jaarverslag

Project details

💒 Big Brothers Big Sisters Amsterdam

🛠️ Grafisch design

⏱️ 16-32 uur in totaal

🗓️ Verspreid over 3-6 weken

💻 Op locatie en/of vanaf huis.

Organisatie in het kort

Wij dragen er aan bij dat de kinderen zich ten volle kunnen ontplooien, zodat zij een positieve, gelukkige toekomst tegemoet gaan!

 • Kind en gezin
 • Armoede
 • Diversiteit en inclusiviteit
 • Welzijn

Profiel vrijwilliger

Graphic designer die een professioneel, mooi vormgegeven jaarverslag kan maken. Benodigd: ervaring met het ontwerpen van professionele documenten en ervaring met programma's als Adobe Photoshop en Indesign.

Start: We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

Wij zijn als stichting verplicht een jaarverslag op te laten maken, wat toch altijd weer een flinke uitgave voor ons is. Echter besteden we het geld liever aan de kids, dus zouden enorm blij zijn met jouw hulp!
Geschreven door Celina Korthals van Big Brothers Big Sisters Amsterdam

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

We zouden het graag voor half april opgeleverd krijgen. De inhoud is nu in de maak, en daar hoop ik uiterlijk half maart mee klaar te zijn.

Wat hebben we nodig?

 • We willen ons jaarverslag op een professionele manier presenteren, zodat onze impact zichtbaar wordt.
 • Een opgeleverde jaarverslag design dat te gebruiken is online en in print.

Wat hebben we al?

 • Huidige content van jaarverslag.
 • Huisstijl (logo, kleuren, lettertypes)
 • Doelgroepomschrijving

Waarom is dit project van waarde?

Wij zijn als stichting verplicht een jaarverslag op te laten maken, wat toch altijd weer een flinke uitgave voor ons is. Zeker als we het er professioneel willen laten uitzien. En dat willen we, omdat dit document veelal opgevraagd wordt door partijen die onze organisatie eventueel willen financieren. Het is toch een soort visitekaartje. Echter besteden we het geld liever aan de kids, dus zouden enorm blij zijn met jouw hulp!

Big Brothers Big Sisters Amsterdam
Big Brothers Big Sisters Amsterdam
Strawinskylaan 619
1077 XX Amsterdam
bbbsamsterdam.nl
Celina Korthals
Celina KorthalsDirecteur

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Big Brothers Big Sisters Amsterdam (BBBSAm) is een zelfstandige, professionele mentororganisatie. BBBSAm koppelt kwetsbare kinderen en jongeren (LIttles) van 5 tot 18 jaar, die in armoede leven (meestal uit eenoudergezinnen), aan een vrijwilliger/mentor(Big). In Amsterdam leeft 1 op de 5 kinderen in armoede, wat nadelige gevolgen met zich mee kan brengen (bv. schooluitval, sociale isolatie, crimineel gedrag). Deze kwetsbare situatie kan er voor zorgen dat deze kinderen zichzelf niet ten volle kunnen ontplooien. Met de begeleiding en ondersteuning van een professioneel ondersteunde mentor willen we daar verandering in aanbrengen.
De Big en Little ondernemen samen leuke, leerzame en interessante activiteiten voor tenminste 1 uur per week voor voor minimaal 1 jaar; de praktijk laat zien dat de matchrelaties vaak velen jaren, soms zelfs levenslang standhouden.
Extra aandacht geven is waar het om gaat. Een dergelijke vriendschap is niet alleen bijzonder, leuk en waardevol, ook heeft onderzoek aangetoond dat het leidt tot positieve resultaten!

Waar ze trots op zijn

 • Op onze meer dan 100 enthousiaste, zeer betrokken Big Brothers en Big Sisters!
 • Op onze Littles en hun ouders!
 • Dat we met ons kleine team veel langdurige vriendschappen tot standbrengen!
 • Dat wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat onze mentoring positieve resultaten op belangrijke onderwerpen met zich meebrengt!